Hoofdstuk 21

57 2 2
                                    

Jullie wilden graag een hoofdstuk waarin Harry aan Sebastian vertelt over zijn nachtelijke avonturen. Dus.. here we are! Veel plezier! X Tamara

--------------------------------------------------

' Professor Potter?' vraagt Sebastian na zijn laatste uur Toverdranken terwijl hij extreem langzaam zijn tas inpakt. ' Zeg het eens?' reageert de assistent en Sebastian glimlacht. ' Klopt het dat u vaak 's nachts rond liep in Zweinstein en dat mijn vader u regelmatig op heterdaad betrapte?' De man voor hem kleurt wat en Sebastian grinnikt. ' Ja, dat klopt. Je vader heeft een grandioos goed gehoor en kan zich stilletjes voortbewegen in de schaduwen waardoor hij mij, en veel andere leerlingen, straf kon geven'. Sebastian glimlacht wat breder en kijkt naar de professor voor hem die gaat zitten op de punt van een tafel. ' Ik hoor hem vaak ook niet binnen komen' merkt hij op. ' Hoe hij het kan, weet ik niet, maar als er een record zou zijn voor de meeste leerlingen 's nachts betrappen uit bed, dan staat die op zijn naam' zegt professor Potter lachend en Sebastian lacht dan ook. 'Waarom was u eigenlijk uit bed?' vraagt hij dan nieuwsgierig. ' Ik was jong' geeft Potter vaag als antwoord. ' En de behoefte om regels te breken' klinkt een diepe stem vanuit de schaduwen in de deuropening en Sebastian springt op. 'Oh eh professor' zegt Harry stamelend en zijn vader grijnst alleen maar. 'Heb ik niet gelijk Potter? Altijd op weg om weer een regel te breken of om domme acties uit te halen. Luister niet naar hem Sebas, als je het in je hoofd haalt om 's nachts uit bed te gaan..' zegt zijn vader en Sebastian schudt zijn hoofd. ' Nee papa, ik denk eerder dat Toby dat zal doen'. Zijn vader komt dichterbij en slaakt een zucht. ' Ja Toby.. ik denk dat hij mij zal voorzien van een hoop grijze haren'. Sebastian lacht. 'Maar waarom gaan mensen 's nachts uit bed?' verwondert hij zich dan. 'Leerlingen doen graag dingen tegen de regels, ze gaan op avontuur uit of gaan een feestje houden in de keukens. Er zijn echter wel een paar uitzonderlijke situaties geweest waar leerlingen een goede reden hadden om uit bed te komen' zegt zijn vader met een intense blik naar professor Potter. ' Huh? Welke goede reden had ik? Achteraf gezien niet één' zegt Potter verward. 'Die nacht waarin Voldemort je een visoen stuurde maar waardoor je wel Arthur Wemel redde'. Sebastian kan zich dat verhaal herinneren, zijn moeder vertelde het ooit. ' Maar de beste nacht, die ik meemaakte onder mijn Onzichtbaarheidsmantel, was het gesprek tussen de professoren en Omber'. Zijn vader krijgt denkrimpels in zijn voorhoofd. ' U bedoelt..?' Nieuwsgierig kijkt Sebastian naar Potter die gauw begint met praten. 'U, Minerva en Pomona hadden een gesprek met Omber . U maakte geweldige sarcastische opmerkingen, volgens mij vond het plaats voor de Grote Hal'. Dan knikt zijn vader. ' Dat klopt.. waarom was je in Merlijns baard uit bed?' Zijn stem klinkt streng en Potter haalt zijn schouders op. ' Dat doet er niet toe, maar het was wel briljant. U was in volledige Dooddoeners modus'.

' Een pad op 20 meter afstand' fluistert Severus naar Pomona en Minerva die direct vooruit kijken en inderdaad, Omber komt met snelle pasjes uit een gang gelopen. ' Oh professor Sneep, ik zocht u al! Heeft u wat Veritaserum voor mij?' Severus kijkt haar ijskoud aan. ' Wat gaat u ermee doen? Mijn voorraad is niet onuitputtelijk' zegt hij koel en de vrouw kijkt hem met een neppe glimlach aan. 'Doet dat ertoe professor? Als Schoolhoofd mag ik toch wel om een flesje Veritaserum vragen?' Severus trekt zijn lippen in een sneer. ' Zoals het Schoolhoofd vast wel weet, is Veritaserum een gevaarlijke Toverdrank en is het gebruik van deze Toverdrank op studenten verboden' zegt hij. 'U gaat toch niet moeilijk doen? Anders hebben we vast nog wel een plekje vrij in Azkaban voor u.. als Dooddoener' zegt Omber dan met een suikerzoete stem en Severus kijkt haar koel aan. 'Ik zie niet in waarom dit relevant is' zegt hij koud en de vrouw kucht wat. 'Ah dus u ontkent uw Dooddoenerschap niet?' Voordat hij iets kan zeggen, begint Minerva met praten. ' Misschien moet u zich focussen op de school, in plaats van het zoeken naar problemen. Perkamentus heeft zich ingezet voor Severus en hij is vrij man' snerpt haar stem. Hij richt zich op tot zijn volledige lengte en kijkt langs zijn neus naar haar met een intimiderende blik. Tot zijn plezier stapt de kleine professor wat naar achteren en neemt haastig afscheid. ' Ik zou, als jij tegenover me stond als Dooddoener, me ernstig zorgen maken' zegt Minerva luchtig maar droog en Pomona grinnikt. Severus trekt een wenkbrauw op en een mondhoek gaat iets omhoog. 'Dat zou ik ook doen' zegt hij en ze beginnen weer met lopen.

Severus glimlacht en geeft zijn zoon een knuffel. ' Hoe vond je de eerste week?' vraagt hij als Potter door de deur verdwenen is. 'Briljant. Zweinstein is werkelijk geweldig en de lessen zijn interessant' zegt Sebastian. ' Ik hoor ook alleen maar goede verhalen van de andere professors dus ik ben heel trots op je zoon' zegt hij en aait door de haren van Sebastian. 'Kom, we gaan eten. Je moeder heeft haar befaamde pasta gemaakt'. Zijn ogen twinkelen en Sebastian kijkt vrolijk. ' Haar pasta is zo lekker' zegt Sebastian en hij knikt. ' Dat weet ik ragazzo' zegt hij met een knipoog en zijn zoon kijkt verbaasd op. ' Wat is dat laatste?' Severus glimlacht. ' Dat betekent jongen in het Italiaans. Je moeder heeft me Italiaans geleerd' zegt hij. 'Oh cool! Denk je dat ze me het ook wil leren?' Severus lacht om de leergierigheid van zijn zoon. 'Je hebt het vast druk genoeg met je huiswerk jongen, dus voorlopig nog niet' zegt hij. ' Kom, ik ruik pasta' zegt hij en duwt zachtjes zijn zoon naar de persoonlijke ruimtes waar Toby en Emily al aan tafel zitten. 'Papa' roepen ze in koor en hij drukt op beide hoofdjes een kus. ' Dag lieverds, zijn jullie lief geweest voor mama?' Ze knikken en dan zet Rose een flinke pan vol geurige pasta op tafel. ' Eet smakelijk lieverds' zegt ze. ' Hoe zeg je dat in het Italiaans mama?' zegt Sebastian. 'Buon appetito' zegt Rose en Severus kijkt tevreden naar zijn vrouw die hij een kus op haar wang geeft. ' Het ruikt heerlijk' zegt hij liefkozend. ' De liefde van een man gaat door de maag' zegt Rose met een knipoog en Severus lacht. ' Zeker lieverd'.

---------------------------------------

Translate is weer eens mijn grote vriend geweest:) Bedankt voor het lezen!

Severus Snape ~ Calm after the dark storm (VOLTOOID)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant