Hoofdstuk 10

65 2 0
                                    

Geniet van dit hoofdstuk! Hier zijn, in chronologische volgorde, de nummers met de artiest(en) erbij. Check ze alsjeblieft op Youtube, ze zijn prachtig!

1. Babylon- Thomas Azier

2. Uncharted territory- Kensington

3. Somethin' Stupid- Frank en Nancy Sinatra

4.  Terrified- Isaac Gracie

XX Tamara

---------------------------------------------------------

Minerva loopt langs het klaslokaal van Severus als ze muziek hoort. Ze fronst en blijft stilstaan,muziek opzetten is heel ongebruikelijk voor de Toverdrankprofessor. Een droevige melodie bereikt haar oren en ze stapt wat naar voren om het beter te horen. ' I see the marbles in the garden, have a sadness in their eyes' zingt de mannelijke, jonge stem. 'And all the birds retuned to silence. In our lonesome paradise. 'Cause I got madness in my arms. But you're my lucky charm'. De stem klinkt mooi, helder en een beetje breekbaar. Ze stapt wat naar voren en ziet tot haar verrassing de deur van het lokaal open staan. Ze sluipt wat dichterbij en ziet Severus het lokaal schoonmaken met zijn toverstok.

You know our Babylon will fall
When dreams will turn to dust
Will you believe in us?

You know our Babylon will fall
When dust turns into time
Our water turns to wine

Tot haar verbazing hoort ze Severus zachtjes meezingen en ze moet toegeven, zijn stem klinkt prachtig! Hij staat met zijn rug naar haar toegedraaid en zijn schouders lijken ontspannen. Minerva sluit haar ogen en laat zich even meevoeren door zijn diepe basstem.

We are dancing on the tables
We are lovers taking baths
We're the royals in a fable
And the neighbours make us laugh
And everything that I adore
Just mattress on the floor
When all the birds return to silence
Get some sleep and I'll be fine

Ze opent haar ogen en glimlacht. Rose heeft overduidelijk een goede invloed op de koppige man. Minerva besluit om aan te kloppen, ze wil niet betrapt worden. Langzaam loopt ze naar de deur en ze klopt op de deur. ' Minerva' zegt Severus die omdraait en tot haar verbazing ziet ze een lichte blos op zijn wangen verschijnen. Met een beweging van zijn toverstok gaat de muziek uit en wordt het stil in het lokaal. ' Ik hoorde de muziek en ik werd geraakt, wat een mooi nummer' zegt ze en Severus knikt. ' Ik weet het, mijn moeder luisterde dit als Tobias weer eens aan het zuipen was in een café. Het maakte ons verdrietig maar het was de situatie' zegt Severus en ze glimlacht wat kleintjes. ' Heb je nog meer van die prachtige muziek?' Severus knikt en loopt naar de recorder. Tot haar verbazing loopt hij manker dan voorheen, terwijl hij de stok gebruikt. ' Wat wil je horen?' vraagt hij en ze schrikt wat op. ' Kies jij maar' zegt ze afwerend. ' Ik weet het, ik loop mank. Ik ben vanmorgen gevallen' zegt hij rustig en ze knikt.  Minerva kijkt naar hem terwijl hij een ander nummer selecteert. Dan klinkt er een mannelijke stem, die wat rauw klinkt, uit de speakers. 

No one knows just what to say
It's like we're in uncharted territory
No one knows the proper way

It's like the ground has fallen from under me

' Ik luisterde dit veel toen ik Schoolhoofd was, het leek wel alsof het precies voor mijn situatie geschreven was' zegt Severus rustig en ze luistert naar de tekst.

And if I could go back again
I'll go back again
If the worst is happening
How does anything work?
Now let me please go back again
I'll go back again

' Prachtig' zegt ze en ze slikt een prop in haar keel weg. Met een bruusk gebaar zet Severus het nummer op pauze en selecteert weer een ander nummer. ' Somethin' Stupid, op dit nummer heeft Eileen mij leren dansen' zegt Severus met een vage glimlach en Minerva glimlacht terwijl ze luistert. Dan staat ze op en steekt ze haar hand uit. ' Mag ik deze dans meneer Sneep?' vraagt ze met een glimlach en Severus pakt haar hand met een smalle glimlach op zijn gezicht. Dan staan ze recht tegenover elkaar en Severus pakt haar galant vast bij haar middel. Op de maat van het zoete liedje beginnen ze met een wals. De stemmen van Frank en Nancy Sinatra vullen de ruimte terwijl ze dansen door de lege ruimte.

I know I stand in line until you think
You have the time to spend an evening with me
And if we go someplace to dance
I know that there's a chance you won't be leaving with me

And afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all by saying
Something stupid like I love you

Als de muziek na bijna 3 minuten langzaam verdwijnt, stoppen ze en Minerva schenkt hem een glimlach. ' Je bent een goede danser Severus' zegt ze en Severus glimlacht minzaam. ' Bedankt, het was me een genoegen' zegt hij en met een strakke beweging van zijn hand, gaat de recorder uit. 'Ik wist niet dat je van zulke mooie muziek hield' zegt ze. ' Ik heb nog meer nummers dus als je ooit in de gelegenheid bent om te luisteren..' zegt hij en Minerva knikt. ' Heel graag' zegt ze. 'Ik ga maar eens terug naar het saaie papierwerk, succes nog even' zegt ze en ze draait zich om. Als ze het lokaal uit gaat en de hoek om slaat, hoort ze de zachte tonen van een onbekend nummer langzaam de gang indrijven. 

Well, I sleep all day
And drink all night
Just give me one good reason
And I'll turn out my light

Now I'm terrified

Now I'm terrified


And I've heard all the people
Calling my name
But they'll never just see just
How I've changed

Now I'm terrified

Now I'm terrified

Severus Snape ~ Calm after the dark storm (VOLTOOID)Where stories live. Discover now