Capitolul 4- Descoperirea

2.6K 199 12
                                    

M-am trezit ametita, in hainele mele purtate ziua anterioara,privind ceasul care indica ora 10. M-ar ridicat somnoroasa din pat ,indreptandu-ma spre baie pentru a face un dus rece si revigorant..

Am lasat apa domoala sa imi inmoaie pielea amortita,si de indata ce am iesit de la dus m-am schimbat intr-o pereche de pantaloni scurti simplii albi,si un maieu albastru,aruncandu-mi hainele folosita in cosul cu rufe in speranta ca mama nu a observat ca aseara am adormit in haine bune.

Am coborat in graba scariile,inca cascand indreptandu-ma spre bucatarie de unde venea un miros imbietor de clatite. M-am asezat pe scaunul de la masa,salutandu-mi parintii care pregateau de zor micul dejun.

-Ce s-a intamplat cu tine aseara?Ai adormit ca moarta.. A zis mama asezand pe masa o farfurie plina cu clatite savuroase.

-Sincera sa fiu,nu stiu...M-a durut foarte tare capul,dar nu credeam ca o sa dorm asa de mult.. Am zis eu luandu-mi pe o farfurie o clatita stropind-o cu sirop de ciocolata.

-Ne-am si speriat..Nu am stiut ce sa facem,daca sa te mai lasam sau nu sa dormi. A zis mama asezandu-se la masa langa mine si tata.

-Am fost obosita..Am zis eu cascand..Unde plecati? Am adaugat eu privindu-i pe parintii mei care erau imbracati in haine de oras.

-Mergem la servici,iubito.. Mi-a raspuns mama luand o gura din apa sa minerala.

-Dar astazi este sambata..Nu ar fi trebuit sa fiti liberi? Am zis eu facand o fata de catelus plouat.

-Ba da scumpo,insa tatal tau trebuie sa discute cu domnul Mcqournii despre noua sa inventie,iar pe mine m-a rugat Margarette sa o ajut cu sortatul dosarelor de la cabinet,si va dura ceva...

-Speram ca astazi sa fiu cu voi acasa..M-am saturat sa stau singura..Am zis eu privind in gol.

-Dar nu o sa stai singura! O sa vina Mia,Emily si ceilalti pe la tine azi. O sa te distrezi! A zis mama dandu-mi o suvita dupa ureche.

-Sigur..Am zis eu ironica. Si totusi,de unde sti ca vin fetele pe la mine azi?

-M-a sunat Mia mai devreme sa ma anunte..Au zis ca vor ajunge cam intr-o ora,deci nu o sa fi mai deloc singura! A adaugat mama zambindu-mi cald.

-Noi ar cam trebuii sa plecam acum draga..Este ora 10:40 iar domnuluo Mcqournii ii place punctualitatea..Deci daca vreau sa obtin acel contract cu el ar cam trebuii sa plecam acum..A zis tata privindu-si ceasul sau,pe care il poarta de cand il stiu.

-Succes! Le-am urat eu parintiilor mei schitand un mic zambet pe fata de indata ce amandoi s-au indreptat spre usa pentru a pleca,nu inainte ca mama sa imi spune sa o sun daca am nevoie de ceva.

Am strans farfuriile goale de pe masa spalandu-le, in timp ce mi-am auzit telefonul vibrand pe bufet..

Am deblocat telefonul,privind ecranul care imi arata ca astazi este ziua matusii mele Grenda,iar eu am uitat sa o felicit. I-am trimis un scurt mesaj matusii mele cu textul "La multi Ani!" cand am auzit soneria.

-Hei Tessa! I-am auzit vocea subtire a Miei de indata ce am deschis usa casei.

-Hei fetelor! Am zis eu catre prietenele mele,care au intrat val-vartej in casa,facandu-se comode pe canapeaua micuta din sufragerie.

-Singure? Le-am intrebat eu in timp ce am fugit spre frigider pentru a scoate cinci doze de suc.

-Defapt trebuie sa ajunga si baietii in cateva minute. A zis Emily, facandu-ma sa mai aduc inca doua doze de fanta..

Nici nu am apucat sa las dozele jos,bine din mana ca am si fost surprinsa de soneria care incepuse din nou sa se auda.

-Buna Tessa! A zis Eddie intrand in graba in casa lasandu-l pe amicul sau enervant in urma,bombanind.

The Time Machine -Finalizat-Where stories live. Discover now