Capitolul 26-Pariul

1.5K 150 3
                                    

Jason's pov.

După ce funerariile luaseră sfârșit și cu greu toţi le spuneau "condoleanţe" părinţiilor Tessei , mi-am poziţionat mâna pe spatele îngheţat al Tessei , conducând-o spre una dintre puţinele bănci care se aflau în locul ăsta, acolo unde datorită copacului de lângă era un loc umbrit și ferit de priviriile posibililor curioși.
Majoritatea înmormântărilor la care am participat când eram copil mi le-am petrecut pe banca asta, privind din depărtare tristeţea nemărginită a adulţiilor.
Însă astăzi, eram sută la sută sigur că eu cel din viitor nu aveam cum sa vin aici fiindcă sunt sigur că nu vroiam să privesc totul de la depărtare; ci din contră. Mai mult ca sigur că vroiam să fiu lângă ea măcar pentru ultima dată.

O urmăresc pe Tessa cum se așeaza într-un capăt al băncii negre, eu așezându-mă la rândul meu lângă Tes.

-Te ascult. Îmi spune ea cu o voce pierdută,frecându-și mâinile stresată de rochia sa .

Trag adânc aer în piept, cântărind în gând din nou și din nou dacă lucrul pe care urmează să îl fac este cel mai corect și cinstit lucru pe care îl puteam face în momentul de faţă.

Chiar dacă știu că există o mică mare șansă ca după această mărturisire să o pierd definitiv pe singura fată de care pot spune că m-am îndrăgostit adevărat ; trebuie să risc. Trebuie să îi spun adevărul fiindcă merită să știe că din cauza idiotului de mine viitorul ei este ascuns într-un mormând sub pământ.

-Bun..Am vrut să îţi mărturisesc că ai avut dreptate. Eu sunt motivul tuturor problemelor și supărărilor tale și acum, mai presus de toate sunt motivul pentru care viitorul tău...Se va termina în felul ăsta. Încep eu să zic privindu-i ochii umflaţi din cauza plânsului,în timp ce Tes a oftat adânc.

-Știi prea bine că nu este așa Jason..Nu trebuie să iei tocmai acum în seamă tot ce ţi-am zis în momentele mele de supărare și nervi. Intervine ea calmă, îtrerupându-mă ; astfel făcându-mi inima să-mi bată și mai tare încât îmi puteam auzii sunetul bătăilor bubuindu-mi în urechi.

-Nu Tes. Nu încerca să mă scuzi, ci ascultă-mă te rog. Afirm eu aducându-mi aminte cu exactitate ziua și momentul în care băieţii și Stefan au făcut acel pariu, iar eu am stat acolo și i-am ascultat fără să încerc să-i opresc.

~Flashback~

Stăteam la bar împreună cu Stefan,Michael și Chase discutând diverse tâmpenii și ascultându-l pe Michael cum se plângea despre sutele de fete din capul lui care maram nu îi dădeau pace și se ţineau lanţ după el, în momentul în care Chase mi-a dat un cot gesticulând cu privirea spre o masă din partea opusă a localului unde se aflau prietenii mei și Tessa.

-Uite pe cine avem aici..Spune Chase sarcastic, începând să râdă haotic, ca mai apoi să își mai aprindă o ţigară, aruncând pachetul pe masă.

-Ăia nu sunt prietenii tăi Jason? Și tipa aia canceroasă.. Adaugă Stefan râzând în timp ce eu mi-am încleștat instinctiv pumnul fiind gata să îi sparg nasul acela mare și cârn a lui Stefan.

Însă nu am făcut-o . Ci m-am abţinut fiindcă nu vroiam alte reproșuri din partea ei cum că îi iau apărarea Tessei și alte alea.

-Da..Ei sunt. Îi răspund însă plictisit, jucându-mă cu pachetul de ţigări a lui Chase.

-Vrei să încerci una? Mă întreabă amicul meu rânjind, în timp ce eu am aruncat pachetul din mână spunându-i ferm "Nu"

-Credeţi că e virgină? Se trezește Michael să vorbească din senin, făcând referire la Tessa, în timp ce Chase a început să râdă scurt.

The Time Machine -Finalizat-Where stories live. Discover now