Bölüm #5

433 38 15
                                    

Severus, iki gündür çocuk bakıcılığı yapıyordu ve Dumbledore, kesinlikle dışarı çıkmasına izin vermiyordu. Maksimum 5 günlük ziyareti, uzamıştı. Ayrıca iksirleri için çok önemli olan malzemelerini de alamıyordu!

Ofladı. Çok sıkıcı bir hal almaya başlamıştı bu iş. Evi temizlemişti. Kitaplığını elden geçirmişti. Ve daha sıkıcı şeylerle boğuşmuştu.

Severus ne kadar çok şey yaptıysa Harry de bir o kadar az şey yapmıştı. Tek yaptığı dışarıyı incelemek ve herhangi bir yerden ses geldiğinde kendini yorganın altına sokmaktı.

İncelediği şeylerden biri de Severus Snape'ti. Genç adam, Potter çocuğunun sanki ruhunu okuyormuşçasına ona gözlerini dikmesinden pek rahatsızlık duyuyordu. Genç adamın sorularına cevap vermeye istekli de değildi. Severus Snape ise sorun etmemeye çalışıyordu. Belki de çocuk hala ona güvenip güvenmeyeceğine karar veriyordu.

Bu iki gün içinde çok büyük bir olay sayılabilecek tek şey, Severus'un Harry'nin zihnini okuma gafletine düşmesiydi.

Yine sorularına cevap vermediğinde, göz göze geldikleri anı kendi lehine kullanarak zihnine girmek, sorusunun cevabını öğrenmek istemişti. Ama küçük çocuğun zihni kocaman bir taşla örtülü gibiydi. Giremiyordu. Bu kadar güçlü zihni en son Karanlık Lord'da görmüştü.

Çocuk, etrafına yaydığı güç çemberinin elbette ki farkında değildi. Ama evin etrafına yayılan bu güç, çok büyük bir büyücünün bu evde olduğunu hissettirebilirdi. Bu da Severus'un ve Hogwarts Müdürü'nün hiç istemediği bir şey idi. Gözden uzak olmak istiyorlarsa Severus, Harry'ye acilen aurasını kontrol altına almayı öğretmeliydi.

Oturma odasındaki büyük siyah koltuğun üzerine yayılmış şekilde tavanı izleyen çocuğa yöneldi tekrar bakışları. Kapıya yaslanmış onu izliyordu. Bu çocuk, doğru eğitimden geçirildiğinde yetkin bir büyücü olacaktı. Fakat Severus'un şu an düşünmesi gereken durum, Harry'ye ne olduğu idi.

Neredeydi? Ne olmuştu? Onu nasıl bulmuştu? O gece kimden veya neyden kaçıyordu?

Öğrenmeliydi. Dumbledore, Hogwarts'tan dönene kadar bir şekilde öğrenmeliydi. Bu sayede dışarıda fır dönen Ölüm Yiyenler'den kendini koruyabilirdi.

13 | harry potter x stranger things auWhere stories live. Discover now