Πρόλογος

693 34 43
                                    

Γεια σας φίλοι!

Το ιστορικό μυθιστόρημα είναι το είδος που με γοητεύει περισσότερο και να διαβάζω και να γράφω. Δεν μιλάω αποκλειστικά για μυθιστορήματα που περιγράφουν ιστορικά γεγονότα αλλά και για έργα που έχουν υποθέσεις τις οποίες θα βρίσκαμε γενικά σε ένα μυθιστόρημα, απλώς τυχαίνει να διαδραματίζονται σε παλιότερες εποχές και να έχουν τα στοιχεία αυτών των εποχών. Αυτό τα κάνει πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα για τον αναγνώστη, κατά τη γνώμη μου.

Αν και ως συγγραφέας μου αρέσει πολύ να γράφω σε ιστορικό στιλ, παραδέχομαι ότι είναι μια πρόκληση. Δεν μπορείς με τίποτα να προχωρήσεις σε συγγραφή ιστορικής ιστορίας χωρίς να ξέρεις όσα χρειάζεται για να το κάνεις. Και, πιστέψτε με, όσο περισσότερο απομακρύνεται ο τόπος και ο χρόνος, τόσο δυσκολότερη είναι η εύρεση πληροφοριών. Για καλή μου τύχη, ο 19ος αιώνας δεν είναι και τόσο μακρινός. Και πάλι όμως, χρειάστηκε να ψάξω διάφορα δεδομένα για να γράψω αυτήν την ιστορία.

Τι ιστορία είναι αυτή λοιπόν; Είπα να γράψω ένα άνοστο δράμα που έχουμε όλοι ξαναδεί και να το κάνω νόστιμο χώνοντας μέσα την θάλασσα και την ασιατική κουλτούρα. Μιλάω κυριολεκτικά, αν δεν έβαζα τους Ασιάτες χαρακτήρες και το πλοίο, δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσω να γράψω μια ιστορία για μια κοπέλα που το σκάει από την οικογένειά της επειδή νιώθει καταπιεσμένη και επειδή ο «κακός» πατριός της είναι σκληρός μαζί της. Και μόνο που το έγραψα έχασα το ενδιαφέρον μου. Αλήθεια. Γι'αυτό και θα δείτε ότι τα μέρη που θα έχουν σχέση με την Ασία και το ταξίδι στη θάλασσα θα είναι ίσως τα πιο όμορφα. Στα υπόλοιπα υπόσχομαι να το παλέψω για να τα κάνω το ίδιο όμορφα.

Σιγά σιγά λοιπόν θα ξεκινήσουμε να ταξιδεύουμε στον «Βασιλικό Δράκο». Το εξώφυλλο είναι δικιάς μου δημιουργίας και δεν ξέρετε πραγματικά τι τράβηξα μέχρι να καταφέρω να κάνω εκείνον τον δράκο περικοπή! Πείτε μου τουλάχιστον ότι είναι κάπως αξιοπρεπές.

Όπως έχω ξαναπεί, όχι επίσημα σε όσους με διαβάζετε, για εμένα αυτό που μετράει περισσότερο όταν γράφω μια ιστορία εδώ είναι τα σχόλια. Καλά είναι τα αστεράκια, καλές και οι αναγνώσεις, αλλά εμένα με ενδιαφέρει αυτό περισσότερο. Γιατί θέλω να μου γράφετε σχόλια; Γιατί θέλω να ακούω αναλυτικά τη γνώμη σας. Θέλω να βλέπω τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας πάνω στους χαρακτήρες και τα γεγονότα. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να σχολιάσετε, δεν πειράζει. Αλλά θα το εκτιμούσα πολύ.

Πολύ σημαντικό το εξής! Απαγορεύεται η αντιγραφή οποιουδήποτε χαρακτήρα, γεγονότος ή γενικώς χαρακτηριστικού αυτής της ιστορίας! Δεν νομίζω ότι θα θελήσει κάποιος να την αντιγράψει, μιας και είναι αρκετά εναλλακτική σε σχέση με τα τυπικά βιβλία της εφαρμογής, αλλά για παν ενδεχόμενο το αναφέρω. Παρακαλώ μην αντιγράψετε. Παρακαλώ πολύ. Παλεύω για αυτό το βιβλίο. Είναι δύσκολο και θέλει χρόνο. Και το κάνω για εσάς, για να σας δώσω κάτι αξέχαστο. Μην με προδώσετε. Είμαι σίγουρη πως δεν θα το κάνετε.

Λοιπόν, αυτά νομίζω. Πόσα άλλα να σας πω; Έχουμε κι ένα βιβλίο να αρχίσουμε. Τα λέμε στο πρώτο κεφάλαιο, σε έναν εξωτικό τόπο.

Μέχρι τότε, ντασβιντάνια!
(Γιατί το έγραψα στα ρώσικα;)
Μαρία

Ο Βασιλικός Δράκος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα