Operasyon

2.3K 151 11
                                    

Gümüş renkli BMW binanın önüne  park ettiğinde giriş katını boşaltmıştık. Bu katta sadece yardım teklifi reddeden ve evini, içinde en değerli eşyalarının bulunduğu bir market torbasıyla terk eden yaşlı bir kadın yaşıyordu.

Binanın önündeki gümüş renkli BMW'nin camındaki sarı renkli çıkartma, ilk silahlı memurların olay yerine vardığını gösteriyordu.

Müfettiş Kürşat ve Emir onların geldiğini birinci kattan görmüş ve yirmi saniye süren hızlı bir bilgilendirme toplantısı için aşağı inmişti.

Bu sırada başlarında amirleriyle iki ekip  daha gelmişti. Dokuzu doğruca merdivenlere yöneldi; siyah kaskları, mavi üniformaları ve çelik yelekleri ile polisten çok askere benziyorlardı.

Müfettiş Kürşat ve Emir caddenin karşı tarafında siper almıştı. Koşarak onların yanına gidip, bir arabanın arkasına çömeldim.

Bize doğru bir makineli tüfek atışı başlayacak olsa bu arabanın bir kağıt mendilden daha koruyucu olmayacağının farkındayım.

"Çok hızlılar, öyle değil mi?"  diye sordu bir polis memuru.  Silahlı memurlar balkonun dört bir yanına yayılıp, içeride birisinin olması ihtimaline karşı daireleri tek tek kontrol ederken Müfettiş Kürşat bana bakıp sırıttı.

Bütün evlerin boş olduğuna ikna olunca, 9 numaralı dairenin etrafında pozisyon aldılar.

Müfettiş Kürşat'ın operasyonu izlemekten keyif alır gibi bir hali vardı. Emir'in gerginliği ise yüzünden belli oluyordu.

Bulunduğumuz noktadan yukarıda neler olduğunu tam olarak göremiyorduk ama olayların gelişimini  takip etmek zor değildi.

Komutanın emriyle öndeki polis memurlarından biri "Polis!" diye bağırdıktan hemen sonra elindeki koçbaşıyla kapıya yüklendi.

Tahta kapı ilk darbeyle esnediğini, ikinci darbeyle kırıldığını ve üçüncü ve son darbeyle de tamamen açıldığını gördüm.

Koçbaşı taşıyan memur geri çekilirken ekip arkadaşları, içeride çatışmaya girmeyi düşünüyor olabilecek saldırganları şaşırtmak için bağırarak, hiç vakit kaybetmeden eve girdiler.

Kalbim ,orada, onlarla birlikteymiş gibi küt küt atıyordu. Ne kadar polis olmak istesem de hiçbir zaman silahlı bir memur olmak istememiştim ama bunun insanlara neden çekici geldiği anlayabiliyordum.

Ne var ki bu olayda karşılık verilebilecek bir saldırı olmamış gibi görünüyordu. İnsanı hayretler içinde kadar kısa süre içinde ekibin komutanı balkonun kenarına gelip eğilmiş ve bize başparmağı ile operasyonun başarılı olduğunu bildirdikten sonra telsize dönmüştü.

Suçlu Kim?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin