Merhaba Amirim

4K 224 57
                                    

Dedektif kısa bir süre daha düşündükten sonra aradığını bulmuş gibi bana döndü ve " Arabada bana ne sormuştun hatırlıyor musun?" diye sordu. 

Bende "Evet" anlamında kafamı aşağı yukarı salladıktan sonra "Maktulümüzün gözlükçüsünün bu bölgede olduğuna nasıl emin olduğunuzu sormuştum" diye cevap verdim.

"Peki, ben ne cevap vermiştim" demesiyle "Maktulün meşguliyetinden dolayı ev ve iş yerinden uzak bir yerdeki gözlükçüye gitmeyeceğini söylemiştiniz" dedim. 

Bunu söylememin üzerine dedektif küçük bir çocuk gibi "evet" diyerek sevindi.

"Bir şey mi buldun" diye sormamın üzerine "Arabaya bin anlatırım" dedi.

"Evet, seni dinliyorum patron" dedim arabaya bindikten kısa bir süre sonra.

"Şimdi sen bana o soruyu sorduğun vakit kadının meşgul olduğundan iş ve ev çevresinden uzakta bir yerdeki gözlükçüye gitmeyeceğini söylemiştim" dedi. 

Dedektif Emir'in dediklerini "Evet" diyerek onayladım.

"En son ki dükkândan da bir şey çıkmayınca aklıma sence ne geldi ?" diye sordu Dedektif Emir.

Olay döngüsüne kapılarak  merakla "Ne?" diye sordum.

"Kadın bir gazeteci ve ben bir gazeteci olsam normal bir gözlükçü yerine bilgi toplayabileceğim bir gözlükçüyü seçerdim." demesiyle dedektifin önemli bir şey bulduğunu anladım.

"Çisem" diyen Dedektif ile "Efendim" dedim.

"Amiri arayıp telefonu mikrofona alabilir misin?" demesiyle dediği gibi amiri arayıp telefonu mikrofona aldım.

"Neredesiniz siz! Biz burada çalışalım siz ortalıklarda yoksunuz! O kendini beğenmiş dedektife de söyle hemen buraya dönüyorsunuz!" diye azarlamaya başlayan amirle birlikte dedektifin kaşları çatıldı.

Dedektif merhaba sözcüğüne baskı yaparak "Sana da MERHABA amirim" dedi.

" Dedektif? " diyerek şaşkınlığını belli eden amir ile gülmemek için kendimi tuttum. Dedektifin de benden farklı bir hali yoktu.

"Seni özlediğimiz için aramadık sadece maktulümüzün ne iş üzerine çalıştığını öğrenmek için aramıştık. Ama siz daha şoku atlatamadıysanız başka birisinden de bilgi edebilirim amirim" diyen dedektif ile şaşırdım açıkçası. 

Amirin kendisini kovabilecek yetkileri varken böyle konuşması. Fazla öz güvenli ve gereksiz bir hareket.

"Bir iş adamının gizli ilişkisi olduğunu düşünüyormuş ve bunu araştırıyormuş. İş adamının adı da Ömer Tekin." diyen amir ile dedektifin amirin suratına telefonu kapatması bir oldu.

Suçlu Kim?Where stories live. Discover now