Umurumda Mı?

2.7K 180 7
                                    

Yerdeki kadını daha fazla görmeyi dilerdim. Telefonumu çıkartıp mırıltıyla ilk yardım ekibinin silahla vurulan en az bir kurbana hazırlıklı olmalarını söyleyerek operatöre durumu rapor ettim.

"Bunun bir yararı yok. dedi Emir tekrar. "Bu kötü bir fikirdi ve bu işten nasıl sıyıracağını düşünmeye başlaman gerekiyor." dedi Emir

"Yapmak istediğim şey buydu. Mahkemeler çoğunlukla çocukların velayetini kadınlara veriyor. Tembel sürtüklerin gelirine kaynak olması dışında babalara değer verilmiyor." dedi Sadık.

En kötü müzakereci olduğunu ispatlayan Emir muhtemelen sıkılmaya başlamıştı. Her şeyi içinde barındıran dostça konuşma tonunu bırakıp sivri dilli haline döndü.

"Dikkat çekmek ve ünlü olmak için senin dediklerini protesto eden kaçık herifler gibi konuşuyorsun.  Mahkeme çocuğun velayetini eşine vererek en iyisini yapmış." dedi Emir. 

"Çocukların var mı? Burada ne yapmaya çalıştığımı hiç anlıyor musun?" diye sordu Sadık.

Sadık Emir cevap verene kadar "Ne düşündüğün umurumda bile değil. Bu iş seni ilgilendirmez." dedi.

"Bunu benim işim haline sen getirdin. Senin evlilik sorunların umurumda değil ama asıl umurumda olan herkesin evine tek parça olarak dönmesi." dedi Emir.

"Bunun için artık biraz geç." dedi Sadık.

"Hala çok geç değil. Ancak özel tim memurları ortaya çıkıp silahlı ve tehlikeli olduğun için seni vurduklarında, o zaman geç olacak. Hedeflerinde şaşırmazlar. Seni öldürecekler." dedi Emir.

"Umurumda değil." dedi Sadık.

"Elbette umurunda. Küçük oğlunun büyüdüğünü görmek istiyorsun. Sana göre bütün bunları sebebi bu. Eğer silahını indirip teslim olursan bunu yapabilirsin." dedi Emir.

Tepemizde bir helikopterin patırdayan sesi geldi, hızla yaklaşıyorlardı. Emir dediklerini duyurabilmek için daha yüksek sesle konuşmaya başladı.

"Başını dünya kadar belaya sokmak üzeresin, dostum. İşleri yoluna koymak için muhtemelen üç dakikan var. Özel timin tüm olayı, hayatları boyunca bu an için eğitilmeleridir. Öldürmek için ateş ederler. Kafaya, göğse, sonra bum. Eğer onlara bu fırsatı verirsen ateş edeceklerini biliyorsun. Bu konuda akıllı ol."

Suçlu Kim?Where stories live. Discover now