MEKTUP

19 4 3
                                    

Bu çok beklediğim bölümü de şöyle bırakayım hayırlı okumalar. Lütfen anlamadığınız kısımlar olursa yorumlarda belirtin.

Kadın gözlerini tüm belirsizliklere açtı, bir süre nerede olduğunu düşündü, o geceyi düşündü. Kızının doğum gününü kutlaması gerekiyordu ama kutlayamamıştı.

Başındaki monitörden stabil sesleri çınlamaya devam ediyordu. Odaya dalan birkaç hemşire ve doktor ile konuşmak istemişti ama susmuştu. Ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.
Doktorun sorularına güç bela cevap verdi kadın.

"Beklediğimizden çok daha iyi, bir gün daha hastanede müşahede altında tutup yarın sabah taburcu olabilirsin kaslarınızı fazla yormamaya çalışın." Doktorun sözlerinden sonra kadın konuştu.

"Neden buradayım ben?"

"Eskişehirde geçirdiğiniz bir travma ve ard arda vücudunuza sıkılan kurşunlar ile bir süre orada tedavi gördünüz daha sonra kız kardeşinizin isteği üzerine İzmir'e getirildiniz. Kız kardeşiniz size çok sadık. Dokuz senedir siz uyurken her hafta gelip ziyaret etti son geldiğinde de bu notu hemşirelerden size vermesini rica edip gitti. Daha sonra gelmesini durumunuz için bilgilendirmek amaçlı bekledik ama gelen giden olmadı."
Doktorun sözleri üzerine kadın düşündü.
Dokuz senedir uyuyordu ama kızı kocası ne durumdaydı. Son hatırladığı birkaç parça şey kızının doğum gününde kocasının üniversiteden arkadaşları ile zaman geçirip geç kaldığıydı. Daha sonra yeniden düşünmeye başladı üniversite yıllarında aşık olduğu adamı düşündü daha sonra mis kokan kızını düşündü hemen buradan çıkıp onlara gitmek istiyordu neden hastanede olmadıklarını sormak istiyordu. Doktorun uzattığı mektubu alıp titreyen terli ellerini umursamadan okumaya başladı.

"Alçiçek, kardeşim. Şu an ne olduğunu anlamaya çalışıyorsun neden gözlerini yalnızlığa yabancılara açtığını anlamaya çalışıyorsun biliyorum.
Sana anlatacağım şeylerden sonra hiç tereddüt etmeden söylediklerimi yapmanı istiyorum.
Alkın ile hatırladığın üzere baban yüzünden ayrıldınız. daha sonra Murat ile evlenip Alkından olan çocuğu Murat'ın da çocuğu gibi tanıttık. Ya da hatırlamıyorsun bilmiyorum doktor hayatının büyük bir kısmının hafızandan silindiğini söyledi ama hangi kısmı kaldı bilmiyorum.
Bu mektubun biraz daha şifrelisini Alkın'a yolladım kızı olduğunu biliyor. Aden onun yanında ve çok mutlu.

Mektubun sonunda yazdığım telefon numarası Alkın'ın onu çantana bıraktığım telefon ile aramanı istiyorum.

O soğukkanlı olur yapacağını bilir sadece seni almasını söyle yeter. Seni çok seviyorum kardeşim, yukarıdan izlediğimi lütfen ileride düşünme şeytan ile anlaşma yapıyor olacağım çünkü. Söylediklerimi harfi harfine yap.

Çok sevdiğin Gülay ~

Yazar tamamen doğaçlama gitti.

Hadi be diyorum artık.
Alkın ne tepki verecek.

Aden ne olacak?

YAKAMOZ Where stories live. Discover now