Itt a vég

213 7 16
                                    

Elina szemszög:

- Raziel! - kiáltott nagyanyám, mire az említett angyal megjelent. - Vigyázz az unokámra, míg elintézek valamit - mondta, majd sarkon fordulva eltűnt.

- Áh, hát te lennél a lány - nézett végig a férfi, ahogy megigazította ezüstös haját.

- Nem vagyok „a lány" - válaszoltam macskakörmöt mutatva. - A nevem Elina.

- Tudom - biccentett. - Elég népszerű vagy a Felhőbirodalomban. Sokat meséltek rólatok az írnokok a jelentésükben. Persze te nyilván nem ismersz. Ahogy hallhattad a nevem Raziel, ami rejtélyt jelent és feladatom a diplomácia.

- Értem - biccentettem. - Nyilván már mind a 16 világban járhattál. Melyik volt a kedvenced? - kérdeztem érdeklődve, hisz a 16-ból csak keveset ismertem és most, hogy itt kell várnom egy darabig, szívesen megtudnék többet az általam ismeretlenekről is.

- Van egy világ, aminek a neve Föld. Az ottlakók egy érdekes népség - rakta a férfi karba a kezeit. - Sok volt velük a dolgom, mivel a királynő elég sok árulót vetett abba a világba.

- Mi az a „sok dolog"? - kérdeztem összevonva a szemöldökeimet.

- Démonokat csináltak. Hasonlóak az Onikhoz, de több öntudattal rendelkeznek. Szóval, ha már bajt okoztunk azt meg is kellett oldani, így némi varázslás után létrejött egy új faj, amire népünk három tárgyat hagyott. Egy kehelyt, egy kardot és egy tükröt.

- Menőn hangzik - nevettem el magamat. Jó, a karddal még lehet kezdeni valamit, de egy kehellyel? Mit lehet csinálni? A démonok képébe dobják?

- Hát itt vagy! - kiáltott fel megnyugodva Lloyd hangja, ahogy felém futott, majd átölelt. - Nem tudtuk megállítani az Onikat. Nem tudom mit tehetnénk még - jelentette ki megfogva a vállaimat.

- Majd kitaláljuk - mosolyogtam rá nyugtatóan, majd átgondolva a lehetőségeinket Razielre néztem.

- Tudom mit akarsz és lehetőség híján tudod, hogy segíteni fogunk. És igen. Megyek beszélek Aliával.

~~~

Írói szemszög:

- Mond, hogy lesz így ma lánybúcsú? - kérdezte unottan Annie Skylort, miközben a lányokkal kártyáztak.

- Fogalmam sincs. Az Oniknak persze, hogy most kellett beállítaniuk, mert amikor ott voltunk bezzeg sehol sem volt nyomuk. - Ekkor pedig kissé lehangoltan beléptek a többiek, ami azt sejtette, valami baj van.

- Mi történt? - kérdezte Bella gyanúval a hangjában, mire néhány másodpercnyi csönd után Nya Rachel elé lépett.

- Sajnálom - fogta meg a vállát. - Cole... - kezdett bele, elsírva magát. - Cole meghalt.

- Most ugye viccelsz? - kérdezte a lány kétségbeesetten. - Ugye csak viccelsz? - mire a lány megrázta a fejét. - Nem... - sírta el magát a lány, Skylorra borulva.

- Hát vissza... - jelent meg Sara is, de elnémult a látvánnyal szembesülve. Ekkor nővére elésétált, savanyú képet vágva. - Mi folyik itt? - húzta fel szemöldökét a nő.

- Az Onik elpusztították a Mennyországot - válaszolt a testvére, a padlót kémlelve - és fogalmunk sincs, hogy győzhetnénk le őket. Az ESP ereje meggyengíti őket, de azzal a páncéllal semmire sem megyünk egy sereg ellen. Szóval, ha bárkinek van valami világmegváltó ötlete, nyugodtan mondja!

- Azt mondják, hogy a tűz ellen nem vízzel, hanem tűzzel kell harcolni. Fordítsuk ellenük az erejüket és pusztítsuk el őket a pusztítással - jött a falnak dőlő Harumi hangja.

A sors hívó szavaWhere stories live. Discover now