SITM Fici Vatana Millete Hayırlı Bir Fic Midir?

10.4K 1.2K 504
                                    

Merhaba kaymaklı künefelerim, Mea Culpa'dan sonra ikinci kez "açıklama bölümü" yazmak zorunda kaldım. Çünkü gördüğüm kadarıyla çoğunlukla dün yazdığım bölüm anlaşılmamış. Ama sorun değil, şimdi birlikte bu hikayede neler oluyor, daha dün evdeydik şimdi neredeyiz, kim öldü kim kaldı gibi sorulara yanıtlar bulabiliriz.

Şimdi öncelikle giriş bölümündeki ölen Jungkook'un kim olduğunu konuşalım. Ölen kişi bizim neredeyse her gün ekran başında videolarına bakıp, "Keşke burnunu bir kere ısırsam" dediğimiz, tavşan gülüşüne hayran olduğumuz Jeon Jungkook'un ta kendisi.

Evet, giriş bölümünde ölen kişi hepimizin her ficte gördüğü Jungkook aynı zamanda. Peki Jungkook öldüyse bu hikaye Taekook olur mu? Olur elbette, çünkü Jungkook bir yere gitmedi. Ruhu bizimle kaldı. Aynı zamanda da külleri başka bir bedene enjekte edildi. Yani Jungkook hala hikayede ve kendisi Taehyung'a fazlasıyla aşık.

Bunu daha açık anlatmak gerekirse şöyle devam edebilirim, biliyorsunuz ki trafik kazasında ölen başka bir Jungkook'tan bahsediyorum. Daha sonradan çok açık ve net bir şekilde bu kişinin fanboy olduğunu anlatıyorum. Ayrıca tıpkı bizim Jungkook'un da sahip olduğu gibi bir kız kardeşi olduğunu görüyoruz.

Kız kardeşinden tutun Taehyung'a kadar herkes trafik kazası geçirmiş olan Jungkook'da bir farklılık olduğunu anlıyor. Çünkü ruhu, bizim Jungkook'a ait. Trafik kazasında ölen Jungkook'a dair sadece bir beden var. Et parçaları ve kemik. İşte o kadar. Jungkook, Namjoon'un yaptığı şerefsizlikten sonra başka bir bedende hapsoluyor ve artık onu tanıyan kişilere farklı bakıyor, farklı hissettiriyor. Kız kardeşi ona karşı yabancılık çekiyor ve yakınlaşmakta zorlanıyorlar. Çünkü sahiden o bir yabancı, o ağabeyi değil. Bedeninin ağabeyine ait olması aslında onun ağabeyi olduğu anlamına gelmez.

Önceki bölümlerde defalarca kez vurguladığım şey, birinin ruhuna aşık olmak ve onu bedenin de ötesinde tanımak mümkün mü? Yani bir insan yeniden dünyaya gelse çevresindekiler onu dokunuşların da ötesinde tanıyabilirler miydi?

En azından soyut düşünmeye başladığım zamanlarda dokunuşların çok da değerli olmadığını fark ettim ve buna uygun bir fic yazmak istedim.

Peki aşık olduğunuz kişiyi başka bir bedende tanımak mümkün olur mu? Hikaye bu soruyla birlikte ilerliyor.

Bunun dışında vermek istediğim bir başka mesajlar da arkadaşlar arasındaki kıskançlık, para hırsı, ailenin dağılmaması için başka birini feda etmek gibisinden çoğunuzun görmek istemediği ama çevrenizde sürekli yaşanan türden olaylar. En basitinden fanboy Jungkook'un bizim Jungkook'u kıskanması gibi. En yakın arkadaşınız sizi kıskanabilir. Siz de onu kıskanabilirsiniz. Bunun ne gibi tehlikeli bir boyuta ulaşabileceğini kimse bilemez. Kıskançlık bir cinayet sebebi de olabilir. Her şey olabilir, Hunter'dan beri anlattığım şeyi anlatıyorum aslında. Size bakan bir insanın nasıl bir duyguyla baktığını kolayca anlayamazsınız. Sizi seviyor da olabilir, sizi öldürmek de istiyor da olabilir. İkisi de yoğun duygular ve bu duygular da birbirine benzer bakışların ardına gizlenir. Bu yüzden size önceki bölümlerde, "Herkese bu kadar çabuk güvenir misiniz?" diye sordum. Çünkü trafik kazasında ruhu aramızdan ayrılan ve bedenini gördüğümüz Jungkook'un katil olduğunu sadece ben biliyordum.

Namjoon'un Jungkook'u neden katil olan Jungkook'un bedeninde dirilttiğine gelirsek... bunun cevabı yine hikayenin içinde gizli. Özet geçilecek bir konu değil, zaten Jungkook da sebebini anladı. Bu konuyu herkesin kendine göre anlayıp hayatından bir ders çıkarması için yazdım.

Elbette Jungkook da bundan bir ders çıkardı ve anladığı şeyle ne yapacağını diğer bölüm göreceğiz.

Yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. İsimlerin aynı olması ilk bakışta evet karışık gibi görünüyor fakat ayırt etmeniz için çok fazla ayrıntı koydum. Hikaye bittikten sonra düzenlemeye alacağım ve ilk bölümleri biraz daha ayrıntılı yazacağım. Böylece daha anlaşılır bir hikaye olur.

Bugüne kadar bu garip hikayeye anlam vermek isteyen herkese teşekkür ederim. Finale tahminimce iki bölüm falan kaldı. Düşündüğümden daha uzun sürdü, en fazla 15 bölüm olarak kafamda planlamıştım.

Bu arada instagram hesabım: "saturnfamesi" Arada oradan duyuru yapıyorum ve bölümü kaçıran okuyucularım da haberdar oluyor. Wattpad'in çok kötü bir bildirim sistemi var. Dark mod getireceğine önce bildirimlerindeki hataları düzeltseydi... Bir okuyucum, onuncu bölümden beri hiç bildirim gelmediğini söylemişti. 

Neyse, sizleri seviyorum, düşünmekten bu kadar çekinmeyin. Hatalı da olsa bir konu hakkında fikrinizin olması ve bunu üslubu ile insanlara aktarmak güzel bir şeydir <31 

 Hatalı da olsa bir konu hakkında fikrinizin olması ve bunu üslubu ile insanlara aktarmak güzel bir şeydir <31 

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Save It Til Morning | TaekookHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin