♡/2

370 24 5
                                    

Bilinmeyen: Neden cevap vermiyorsun?

Bilinmeyen: Çünkü korkuyorsun.

Bilinmeyen: Çünkü haklıyım.

Bilinmeyen: İnsanlara kötü davrandığını, kimseye değer veremediğini, kapalı bir kutu olduğunu sen de farkındasın. Evet kapalı bir kutusun sen ve ben o kutuyu açacağım.

Eren: Ne saçmalıyorsun yine sen.

Eren: Kimsin niyetin ne bilmiyorum ama uğraşma.

Eren: Kerem sen misin?

Bilinmeyen: Tanımıyorsun ne demek.

Bilinmeyen: Ayrıca amacımı söyledim.

Eren: O zaman baştan kaybettin. Beni tanıyor gibi konuşmuş bide. Kapalı kutu falan. Beni tanımıyorsun abi. Ne bu bide beni değiştirecekmiş.

Eren: Beni değiştirmek mi istiyorsun. Üzgünüm asla başaramazsın. Ben buyum ve değişmem.

Eren: Tahmin ettiğin gibi biri değilim aslında. Insanlara kötü davransam da ben o değilim. Ama sen buna inanmaya devam et. Çünkü diğerleriyle aynı şeyi düşünüyorsun ve hiç biriniz umrumda değilsiniz. Sen de.

Bilinmeyen: Hiçbir şey tahmin değil. Her şey doğru

Bilinmeyen: Kaç senedir seni izliyorum biliyor musun? Ben bile sayamadım o kadar uzun süredir seni tanıyorum ki senden daha iyi bile olabilir.

Bilinmeyen: Sen kendini tanıyor musun ki?

Eren: Çok saçmalıyorsun gerçekten. Uzatmaya devam etme.

Bilinmeyen: Verebilecek doğru bir cevabın yok senin. İnsanlara kötü davrandığının sen de farkındasın, seninle arkadaş olmak isteyen herkesi terslediğinin sen de farkındasın.

Bilinmeyen: Mesela geçen gün okulda seni sevdiğini söyleyince dalga geçtiğin kız.
Hiç düşündün mü onun açısından ne kadar çok üzüldüğünü, ne kadar çok rezil olduğunu hiç düşündün mü?

Eren: Sen o musun?

Bilinmeyen: O olsaydım bu örneği hemen verir miydim? Beni tanımıyorsun dedim. Gözünün önündeyim ama asla beni görmüyorsun.

Bilinmeyen: Ama ben yaptıklarını çok iyi görüyorum. Hiç durup insanları kendimden niye soğutuyorum diye düşündün mü, niye nefret ettiyorum?

Bilinmeyen: Amacın bu biliyorum.

Bilinmeyen: Ama Allah kahretsin ki ben senden nefret edemiyorum. Ben sana aşığım. Nasıl bir duvarı sevebilirim ki?

...

O gün tüm cesaretimi toplayıp ona yazmıştım. Ona açılan bit kızı okulda herkesin ortasında rezil etmişti. Kız itiraf ettiğinde o da sevdiğini söyleyip çıkma teklif etmişti. Sonra kahkalar eşliğinde ona asla bakmayacağını. Bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz, bu kadar iğrenç, bu kadar şerefsiz olabilirdi ki?

Eve döndüğümde ne yapacağımı bilemedim. Aklım yerinde değildi. Eren'i ne zaman görsem birilerini üzüyordu. Lisede aynı okuldaydık. Ama ondan önce de karşı komşumdu ve hala karşı komşum.
Dediğim gibi ben onu çok uzun zamandır tanıyorum. Çok uzun zamandır seviyorum. Ama o beni görmüyor bile. Onu sevdiğimi ona söylesem beni de terslerdi. Önce değişmesi gerekiyordu.

Pencereden baktığımda perdesi açık, yatağına uzanmıştı. Kendime o an cesaret vererek ona yazdım ve bu noktaya geldik.

Nasıl bir duvarı severim ki demiştim. O gerçekten duvardı. Hep insanları üzmüştü ve bunu ona gösterecektim. Onu değiştirecektim. Onu çok seviyordum. Ve değişmeden o beni sevemezdi.

NOTHING [texting]Where stories live. Discover now