Untitled Part 16

556 46 22
                                    


Počas toho ako sa diala hádka medzi Liamom a Louisom v kuchyni, mladší z páru sa pomaly presúval do jeho izby. Vedel, že Louisov telefón bola len zámienka na to, aby z kuchyne odišiel, a tak sa z jeho nájdením ani veľmi neponáhľal. Tušil čo bude dole prebiehať, ale niečo v jeho vnútri ho zastavilo, aby tam šiel znova a poprípade to zastavil. To bolo len medzi jeho priateľom a jeho otcom. Bŕrr, to znie naozaj čudne, pomyslel si.

Pred vstupom do svojej izby sa však zastavil. Jeho zelené oči sa presunuli na dvere izby Liama a Emily, kde sa práve nachádzala jeho matka. Táto príležitosť bola pre neho ideálna, a keď sa jeho nohy rozhodli zmeniť smer, Louisov telefón bol už dávno zabudnutý.

„Mami?" jemné zaklopanie na pootvorené dvere spôsobilo, že sa Emilin pohľad spojil s Harryho.

„Áno, zlato? Deje sa niečo?" Emily pokynula rukou, aby Harry vstúpil do miestnosti. Mladší poslúchol a pritom aj zavrel dvere. Jednak kvôli ich nadchádzajúcemu rozhovoru, jednak aby Emily nepočula to, čo sa pravdepodobne deje už v kuchyni.

„Ja-„ nadýchol sa Harry v snahe zrovnať si myšlienky, „myslím, že sa niečo deje," dokončil napokon a sadol si k svojej matke na posteľ. Emily sa hlas jej jediného syna nepáčil. V hlave sa jej rodilo mnoho nápadov toho, čo sa mohla stať, prečo Harry vyzerá tak strápené. Už keď chcela začať klásť otázky, jej syn ju prerušil.

„Nejde o mňa a Louisa. Ale o teba," vyhŕkol rýchlo akoby dokázal čítať jej myšlienky.

Emily sa zarazila. V hlave sa jej zjavili nové nápady, myšlienky, postrehy ale naozaj netušila, ktorú chce Harry preberať, a tak sa zmohla len na jednoduchú otázku,: „O mňa?"

Ďalší hlboký nádych. „Áno, o teba," pritakal jej zelenooký a rovno aj pokračoval, „niečo som dnes počul," snažil sa naznačiť nenápadne, pričom jej reakciu sledoval kútikom oka. Emilyn výraz tváre zamrzol. Nebola hlúpa, vedela, že počul ich hádku. To ako na seba zo začiatku kričali musel proste Harry započuť.

„Ide o tú hádku v kuchyni, čo?" prosté konštatovanie. Staršia žena sa ani nesnažila vyhovárať sa.

„Áno o ňu, ale nie len o to. Ja viem, že som tvoj syn a veci okolo teba a otca by som nemal riešiť, ale ja to nedokážem," spustil Harry v závane zúfalstva. „Už dlhšiu dobu počujem ako sa hádate, ako po sebe kričíte a ste voči sebe odťažitý. A najprv som sa to snažil ignorovať, naozaj som sa to snažil ignorovať ale ono, tie vaše hádky neprestávali a len sa stupňovali. A dnes, keď ste po sebe kričali a padlo slovo rozvod, ja neviem. Bojím sa," mladší sa už nesnažil potláčať slzy, ktoré sa mu teraz púšťali dole po tvárach. Tak veľmi sa bál, že sa jeho rodičia rozvedú a ich krásny svet zrazu zmizne. Harry miloval svojich rodičov rovnako a nevedel by si predstaviť život bez nich. Už len táto myšlienka ho napĺňala čírim zúfalstvom.

Pohľad na jej syna Emily bolel. Tie jeho slová ju zasahovali rovnako bolestivo ako slzy, ktoré Harry nechal voľne stekať po je lícach. Objala ho. „Zlatíčko moje," povzdychla si.

„Harry," nakoniec pokračovala v snahe vysvetliť mu to čo ani ona sama poriadne nechápala, „si už dospelý chlapec ale toto čo je medzi ním a mnou ešte nechápeš. Ty máš krásny vzťah s Louisom, bez problémov. Ale láska nefunguje len na tomto princípe. Niekedy je viac o bolesti a smútku. Sú to jej fázy, ktoré k nej patria. Ak to raz zažiješ, pochopíš to." Emily sa na svojho syna úprimne usmiala.

Tak a teraz je čas na pravdu, pomyslel si Harry a v duchu sa ospravedlňoval Louisovi.

„Klamal som ti," šepol mladší s pohľadom uprený na svoje ruky v lone.

„Čože?" Emily bola úplne zmetená. A tak Harry konečne začal znovu rozmotávať to klbko, ktoré sa vytvorilo. Klbko plné klamstiev. Už na ňom bolo len zopár lží.

„Vtedy na chate, keď sme šli na výlet. Klamal som ti o mne a Louisovi. Mali sme problémy, a veľké. Ja.. pobozkal som Zayna a Louisa pobozkalo jedno dievča. Nič iné sa medzi nimi nestalo, to viem. Ale mňa to bolelo. Bolelo ma to tak veľmi, že som neprotestoval, aby sme vtedy len my dvaja išli na chatu. A tam som rozmýšľal. Rozmýšľal som o všetkom. V hlave som mal len otázky typu, prečo som sa pobozkal so Zaynom? Prečo sa Louis pobozkal s niekým iným ako mnou? Dokonca som rozmýšľal aj nad tým ako by vyzeral môj vzťah s iným človekom ako Louisom. Bol som tak strašne zmätený a plný bolesti. Prepadali ma výčitky, obavy, divné predstavy. Potom ako sme sa vrátili som sa s Louisom stretol, a dali sme si pauzu. Lenže akoby sa všetko spiklo proti nám, náhodne sme sa stretli, a šli sme spolu na kávu. A ja som si zrazu uvedomil, že aj napriek všetkým tým obavám a klamstvám ho stále milujem. Je mi ľúto to všetko čo sa medzi nami stalo, ale ak by som sa mohol vrátiť v čase, nič by som nezmenil, pretože konečne sme si Louisom vyjasnili to všetko čo bolo medzi nami, hoc len nevedome," Harry si rukou prehrabol vlasy ale odmietal sa na svoju matku pozrieť.

„Aj preto viem, že láska nie je len ružové srdiečka a jednorožce. Láska aj bolí, a bolí sakra moc, ale oplatí sa pre ňu bojovať. Ako si povedala, mami, ja už nie som malý chlapček, ktorý nevie čo to je láska. Zažívam ju každý deň, a aj tu odvrátenú stranu plnú bolesti a pochýb. A možno môj problém s Louisom nebol tak hlboký a vážny ako váš s otcom, vidím tam určité podobnosti. Chcem ti pomôcť, pretože ťa mam rád mami. Mam rád teba a aj otca, a nechcem sa pozerať ako sa trápite, pretože nech na seba kričíte alebo sa vyhrážate rozvodom, vo vašich očiach vidím rovnako silnú lásku akú vidím v mojich či Louisových očiach," zakončil svoj monológ.

Emily bola v šoku. Jeho úprimné slová o všetkom čo povedal ju donútili skloniť hlavu a popremýšľať.

Ešte stále, ako matka, podvedomo vnímala svojho syna za malého chlapca, ktorý o svete toho veľa nevie. Myslela si, že láska voči Louisovi je len obyčajné pobláznenie, pretože Louis je o niečo starší, bohatý a je samozrejme aj veľmi pekný. Nebrala ich vzťah vážne, pretože v pravom vzťahu to nikdy nie je ružové. A u Louisa a Harryho to vždy také bolo, teda až doteraz, čo počula Harryho slová.

Liama milovala z celého srdca. Bol to ten najlepší chlap akého kedy v živote stretla, a ich začiatky sa až príliš podobali vzťahu jeho syna a Louisa. Aj oni si na začiatku prechádzali podobnými pochybami ako tí dvaja. Ale ľúbila ho už vtedy, aj s pochybami a obavami o budúcnosť. Aj preto chápala Harryho obavy, a nakoniec sa podvolila vôli jej syna a samozrejme, hlavne jej srdca.

„Čo keby si dnes zostal u Louisa v byte?" Spýtala sa.

„Čože?" Harrymu sa zdalo akoby jeho matka nepočula ani polovicu toho čo povedal. Po takých informáciách, ktoré jej Harry povedal, predpokladal, že ho zasype miliónom otázok, povie mu, že Louis nie je pre neho pravý, vyhodí ho z izby alebo hocičo iné, ale nie toto.

„Dobre si počul. Máš pravdu, Harry. Milujem tvojho otca a rada by som tých pár nezhôd vyriešila skôr ako sa nakopia. Počúvala som ťa podrobne, neboj sa. A jediné čo ti môžem povedať je, že Louis má sakra šťastie, že ťa má. Takže vedel by si dnes zostať u Louisa?" Emily sa na konci jej monológu vrátila k pôvodnej otázke a úplne ignorovala Harryho prekvapený a zaskočený pohľad.

Harry len prikývol ale potom si na niečo spomenul.

„Och mami, ešte jedna vec," spamätal sa rýchlo.

„Áno?" Emily sa presunula ku skrini v snahe nájsť nejaké pekné šaty, ktoré by si dnes obliekla na spoločnú večeru s Liamom. Už teraz vedela do akej reštaurácie ho pozve. Boli manželia už dlho, v takom vzťahu sa už na pohlavie a stereotypy nepozerá.

„Myslím, že sa Louis a otec dole mlátia, pretože, a neverím, že ti to hovorím, nás otec načapal pri sexe."

Tak a práve teraz Harry dúfal, že je to už naozaj posledný krát čo sa chce hanbou prepadnúť až pod zem.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 15, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

one month / l.s [book 2] mWhere stories live. Discover now