~MEETİNG~

12 3 3
                                    

Günler geçmiş ve Chris'in bahsettiği buluşma planı masaya yatırılmıştı. Ben buna iyi gözle bakmıyordum. Özellikle de Ian'ı tanıdıktan sonra. Gördüğüme göre Chris'i pek arkadaşı olarak görmüyordu. Ama Chris illaki buluşmamızı istiyordu. Bilmiyordu grubun geri kalanının kendisi gibi sosyal olmadığını.
Konuşma grupları vardı. Gösterdiğinde en sona atılan mesajın senenin başında Chris'in attığını gördüm. İkimiz birlikte bir şeyler düşünüp gruba mesaj atmayı düşündük ve attık. Tam düşündüğüm gibi geri dönüşler berbattı. Hatta mesajı attıktan sonra Ian gruptan ayrıldı. Onun yerine mesajı Ryan attı. Ian gelmezse zaten kendinin gelmeyeceğini atmıştı.

Yani cevaplar özetle; Ian, Chris geldiği için istemiyordu. Ryan, Ian gelmeyeceği için gelmeyecekti, Elliot aptalca olacağını düşünüyordu. Tek olumlu yanıt veren, Mike ise bir süre sonra "Belki de gelemem" olarak değiştirmişti. Bu iş çok zordu. Herkes sanki birbirinden nefret ediyordu. Chris'e sizin ne biçim arkadaşlığınız var diyerek azar çekmişti. Cevap olarak ise " Ben de neden böyle oldu bilmiyorum" dedi. Daha sonra ise

"Böyle olmayacak. Sen daha fazla zaman kaybetme, ben hallederim."

Diyerek gitmemi işaret etti. "Peki" demekle yetindim. Onları nasıl yola getirecekti bilmiyordum ama planı var gibiydi.

Cuma gelmişti. Bilerek bu buluşmayı cumaya çekmiştik çünkü ek ders hocam cuma günü gelemiyeceği ile ilgili mesaj atmıştı iki gün önce. Chris'le konuşmamızın üstünden de iki gün geçmişti. Gergindim. Kimse yola gelmeyecek gibiydi. Ama Chris bir sorun olursa beni arayacağını söylemişti. Ama hiçbir şey yazmamıştı.

Parka yaklaştığımda oturdukları çardağı görmüştüm. Gözümle yoklama aldıktan sonra herkesin burada olduğunu çıkardım. Ama tahmin ettiğim gibi Ian ve Chris tartışıyorlardı. Ryan ise iki tarafın arasına girmiş, sakinleştirmeye çalışıyordu. Elliot herkesten ayrı bir bankta jöle yiyordu. Kimse ile muhattap olmuyor, kendi kendine etrafı izliyordu. Mike ise en kötü olanıydı. Oraya buraya doğru olmayan dedikodular yayıyordu. Gerçi kimse onu dinleyecek ve hak vericek durumda değildi. Ben Mike' ı böyle düşünmediğim için büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Artık Ryan da bıkmış olucak ki Mike'ın kafasına sertçe vurmuş ve "yeter" demişti. Mike'ın kafası gerçekten acımış görünüyordu. Mike kafasını tutup "acıdı" diyerek doğruladı düşüncemi.
Düşündüğümden daha samimi bir görüntü bulmuş olmanın rahatlığındaydım.

Yolu dolanıp arkalarına gelen yoldan gelmeye karar verdim. Onları korkutmak istemiştim. İsteğimi gerçekleştirdim. Sadece tepki veren Elliot olmuştu. O da küfürdü. Kendimi çok yabancı hissetmiştim, havayı dağıtmak içinse "nasılsınız?" Demiştim.

Ian, Ryan ve Mike şaşırmış görünüyordu. Chris benim geldiğe sevinmiş olucak ki gülümsüyordu. Elliot ile tepkisizdi. Diğerlerini süzdü ve:

- Ne yani Beatrice'in hepimizle arkadaş olduğunu bilmiyor muydunuz?

Her zaman ki bilmiş tavırıyla söyleyişi diğerlerini daha şaşırtmıştı. Ian büyük abi tavırlarıyla :

- Senin Chris'le konuştuğunu biliyordum, ama arkadaş mı?

Ryan:

-Sadece hikaye yazdığını söylemiştin!

Mike:

- Ne hikayesi?

Elliot bıkkın bir tavırla oflamıştı.

----------------------------------------------------------

Her şeyi bir düzene oturtmuştuk, Ian ve Ryan ne kadar beğenmesede. Ama aslında bu toplantının asıl amacı şuydu; sınavlar yaklaşıyordu ve benim ek dersi sallamam ve hikayeye odaklanamamam büyük ihtimaldi. En önemli konuda buydu zaten. Hepsi çalışmam gerektiğini söylediğimde hak verdi. Hikayemi Elliot'a emanet ettim kendisi kafasına göre bir şeyler yazabilirmiş. Bu beni rahatsız etsede
başka seçeneğim yoktu.

Sonunda sınavlara günler kalmıştı. Ryan'ı çalıştırırken Mike da benden çalıştırmamı istemişti. Sonuç olarak ikisinide deli gibi çalıştırıyordum.
Sınavların 1. günüydü. İlk sınavlarım iyiydi çünkü o zamanlar hikayeyi yazmıyordum, düzenli derslere katılıyordum. Hayatımda ilk defa çalışmama rağmen süpriz sınavla karşı karşıya gibiydim. Normalde çalıştığım için hiç endişe duymadan bitirirdim.

Çoktan 1. hafta bitti. Çok hızlı geçmişti. Geriye sadece birkaç sınav kalmıştı. Sanki tek gecede büyü bozulmuştu. Üstelik bu aralar hiç çocuklardan iz yoktu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

-Ren🐙

Flowers Are Dead 🌺    [BİTTİ]Where stories live. Discover now