6. luku - Keltainen Kleinbus

229 11 4
                                    

Keltainen Kleinbus

Seitsemän päivän työputki alkoi jo tuntua. Olin ihan poikki, kun mä juhannusviikon torstaina istuin työvuoron päätteeksi pukuhuoneen penkillä. Faija oli tekstannut mulle kauppalistan ja laittanut mun tilille rahaa. Se oli pyytänyt mun ostaa juhannukselle suurimman osan ruuista. Heti kun se kuuli, että saan henkilökunnan alennusta, tämä nakki napsahti mulle. Onneksi Lauri ja Suvi lupasivat tulla auttamaan, koska lista oli tajuttoman pitkä, enkä olisi millään saanut niitä yksin Julian perheen kämpille. Me oltiin sovittu, että kokoonnutaan siellä koko poppoo ennen lähtöä. Lauri tekstasi, että ne odottelee mua jo infopisteen lähistöllä, joten mä nousin penkiltä ja suuntasin myymälän puolelle.

Tervehdin pariskuntaa, jotka jo odottelivat ostoskärryn kanssa mua. Lähdettiin siitä sitten kierrokselle keräilemään kaikenlaista grillattavaa, aamupalatarpeita, juomista ja muita herkkuja. Ensimmäisenä faijan listassa luki isoilla kirjaimilla 'tarpeeksi makkaraa, kaikenlaista sorttia', naurahdin sille, koska se varmaan saisi kilarit jos makkara unohtuisi tai edes jos sitä ei olisi tarpeeksi. Suvi sanoi, että se ei syönyt punaista lihaa tai kanaa, joten sen puolesta makkara ei ainakaan loppunut, enkä mäkään siitä niin paljoa välittänyt. Lauri valikoi monta pakettia makkaraa ja muutaman vege-version. Kärryyn kerättiin myös maissia, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, kanaa ja muuta grillattavaa.

"Perunoita, tilliä, leipää, juustoa, maitoa, kananmunia, margariinia–" luettelin listaa ääneen. "Ihan kauheesti kaikkee", huokaisin ja Suvi alkoi valkkailemaan perunoita pussiin.

"Ilmeisesti juhannus on teiän isälle sama asia kuin joulu mun äitille, kauhee hössötys ruuasta ja kaikesta", vaaleahiuksinen sanoi ja punnitsi täyden perunapussin. "Varo vaan jos löydät ittes meiän perheen joulupöydästä", se sitten sanoi naurahtaen Laurille ja silitti sen poskea.

"No oottepa söpöjä, teitä vois kattoo pidempäänkin, mut mä täst haen nyt sen juuston ja margariinin", heitin pariskunnalle ja sain Laurilta irvistyksen, kunnes se kääntyi suukottamaan tyttöystäväänsä.

Nappasin kylmähyllystä paketin margariinia, kermajuuston ja pari pakettia Koskenlaskija-juustoa herkkusieniin. Palasin takaisin ostoskärrylle, ja nyt ne kaksi valitsivat yhdessä yrttejä.

Kärry täyttyi ja sitä alkoi olla jo raskas työntää. Valitin siitä Laurille ja pakotin sen ottamaan kärryt. Listalla oli enää sipsit, pähkinät ja irtokarkit. Me otettiin Suvin kanssa pussit ja aloimme keräilemään irtokarkkeja. Sovittiin, että mä otan suklaata ja salmiakkia ja se kaikkea muuta. Pian Lauri palasi kärryjen kanssa johon se oli lastannut muutaman pussin sipsiä, pistaaseja ja chilipähkinöitä. Kun olimme saaneet punnittua irtokarkit, suuntasimme kassoille. Mä lastasin ostoksia kassalle, Lauri ja Suvi pakkasi kasseihin. Maksoin ostokset ja vielä meidän piti käydä Alkossa. Jäin odottamaan kärryjen kanssa ulkopuolelle kun pariskunta meni valitsemaan ruokaviinejä ja skumppaa. Neljän aikaan pääsimme lähtemään faijan autolla, ensin mun kämpän kautta, Julian porukoille. Hain vaan nopeasti valmiiksi pakatun urheilukassini ja vaihdoin farkut rentoihin pitkiin kesähousuihin.

Faija ja Mika tuli auttamaan kauppakassien kanssa ja ne alkoi tyhjentää niitä matkajääkaappeihin ja kylmälaukkuihin. Mä suuntasin Julian huoneelle ja siellä oli meneillään täysi kaaos. Tytöllä oli vielä pakkaaminen pahasti kesken ja se viskeli vaatteita matkalaukkunsa päälle.

"No sähän oot ajoissa ton pakkaamisen suhteen", naurahdin nojaten oven karmiin ja blondi nosti katseensa mun suuntaan.

"Älä siinä vaan toljota, tuu auttaa", se sanoi ja kyykistyi matkalaukkunsa viereen viikkaamaan vaatteita. Kävelin huoneen poikki ja istahdin lattialle auttamaan viikkaamisessa.

Love MazeWhere stories live. Discover now