Hannah Riets

16 1 0
                                    

'Andrews (Archie), een 3. Harder werken, volgende keer beter. Blossom (Cheryl), een 8. Echt beter dan de vorige keer. Cooper (Betty), een 7, je bent vooruit gegaan. Jones (Jughead), een 9.9, je bent echt hard aan het werken! Lodge, Jennifer, een 10, nog nooit heeft een leerling bij deze toets een 10 gehaald! En ten slotte, Lodge, Veronica, een 5.5, net voldoende' zegt Weather Bee rustig. We hadden iets erg gedaan. Daarom moesten we nablijven.

Flashback

We zijn aan het eten bij Pop's. Toni wou net iets zeggen toen de deur open ging. 'Shit, ik moet weg' fluister ik. Betty maakt een mondbeweging, die duidelijk zei: 'Why?' Ik zeg niks terug, en loop weg. Richting de WC's. Degene die ik probeer te ontwijken ziet me gelukkig niet. Jughead wil vragen wat er is, maar dan komt diegene naar hun tafel. Snel pak ik een blaadje en pen, en schrijf op: 'Hou haar bezig, ik moet 'escapen'. Dat is mijn ex-vriendin. Onze afspraak gaat nog steeds door. Ik wil namelijk praten.' Jughead lijkt het te snappen.

Ik hoor haar nog zeggen: 'Hallo, ik ben Hannah Riets. Hebben jullie misschien een meisje met zwart haar gezien?' Veronica staat op, en zegt: 'Ik denk niet dat je mij bedoelde, maar ja, mij hebben ze wel gezien'. Iedereen lacht. Ik loop naar buiten, maar plots hoor ik wat ik niet wil horen: 'Weet je, als ze iemand van jullie date, ze is gay... En ze gaat je gelijk dumpen (Archie keek zelfverzekerd toe). Ik werd helemaal rood. Niet van schaamte, want ik ben, en was nooit gay geweest, nee- van woede. Jughead stond op en zegt rustig: 'Vertel je verhaal'. Ze begint meteen te blozen. Jughead negeert het volledig. 

Ik zat rustig op school te werken, toen Jennifer Jackson naar mij toe kwam (ze spuugt mijn naam letterlijk uit). Vandaag, zeven uur, bij mij thuis, zei ze. Ik was bang. Wat zou ze met mij doen?  Waarom ik? Ik kende haar totaal niet. Ik had nog nooit van haar gehoord zelfs. Ik ging naar haar huis. Plotseling begon ze te zoenen. Heel intens. Sinds dan dwong ze me om haar vriendin te zijn. Anders zou ze me vermoorden' zegt ze zogenaamd bang. Bulshit dit.

Iedereen weet dat ze liegt, maar Jughead is de enige die kan uitleggen dat ze liegt: 'Dit is heel erg en zo, maar hoe kan je weten waar haar huis is, als je haar niet eens kende?' vraagt hij op zijn gemak. 'Goed, dit was niet waar, maar ze is gewoon een slet, een kut!' gilt ze. Plotseling kijkt ze mijn kant op en er verschijnt een glimlach op haar gezicht: 'En Serpent blijft altijd een Serpent' zegt ze sluw. 'Niemand noemt mij een slet, of zegt wat over mijn verleden' fluister ik dreigend, zodat iedereen mijn kant op kijkt. Ik moet me inhouden om haar niet kapot te maken. Maar in plaats van mij, deed Jughead het. Kevin volgde. Maar mijn vriendin was snel. 'Hannah' riep ik boos. Geen antwoord. In plaats daarvan grijpt ze me bij mijn keel, en sleurt me de gang op. Ze wil iets tegen me zeggen, maar Toni ziet haar, en springt op haar rug. Ze klapt dubbel, met haar buik tegen de grond aan. Vervolgens komt Jughead, helemaal rood van iets, ik weet niet wat. Dan komt Weather Bee. Gelukkig maar, want ik ben dood moe. Maar het is niet alleen goed nieuws: 'Kom mee naar mijn bureau. Nablijven word dat' zegt hij ernstig. Dat kind word niet echt populair op onze school hé? Ja... Wacht- ONZE SCHOOL!?

Born ReadyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum