Nog maar twéé

22 2 0
                                    

Hé Ronnie! Veronica, geef antwoord! Jennifer, ik heb geen tijd! Sinds wanneer noem jij me 'Jennifer'? Hmm. 'Veronica Lodge, whats up with you!?' riep ik kwaad. 'Hi Josie!' negeerde Veronica mij. Ik liep kwaad naar beneden. 'Josie, we hebben ons huiswerk nog niet af, kom morgen maar' loog ik. Veronica liep ook naar beneden. Als blikken konden doden, zou er al lang een graf voor me gegraven moeten zijn.

Veronica had de rest van de dag geen woord tegen me gezegd. In tegenstelling tot haar- was Betty de rest van de dag tegen mij aan het praten... Over Jughead. Kevin was ziek, en Jughead- Ach, ik ga niet over die Jughead.

'Toni, wat doe jij hier?' riep ik verbaasd. Toni is nog een vriendin, alleen zit op een andere school. Ik ken haar al zo lang als ik leef. Ze is ook een Southside Serpent. Toch is ze één van mijn beste vrienden. Je zou denken: Dus je beste vrienden zijn Veronica, Kevin en Toni? Maar nee, Veronica... Die valt ook weg van mijn lijst. 'Kom met me mee' zei ze ernstig. Ergens van binnen wist ik waar dit over zou gaan.

'Wat was er?' vroeg Betty toen we klaar waren met praten. 'Niks hoor, we maakten gewoon een logeer afspraakje voor volgende week' loog ik. 'Het klonk best serieus' geloofde Betty me niet. 'Okay, het gaat over Southside dingen, nou goed?' zei ik zenuwachtig.  Opeens begon ik te trillen. Zomaar. Ik wist waarom ik trilde, maar het had geen nut om er een drama van te maken. Betty keek me bezorgd aan. Na ongeveer drie minuten stopte het. 'Jen, als je het me niet wil vertellen, dan mag dat... Maar geef tenminste eerlijk toe dat er iets is' zei Betty bezorgd. 'Goed Betty, er is wat... Maar daar hoef jij je niet druk over te maken' zei ik met een glimlach. Die glimlach had ik er met moeite uit geperst. Ik kon nu alles behalve blij zijn.

De dag ging voor mijn gevoel té langzaam voorbij. Betty had zo erg gelijk. Er was iets. Niet normaal. Achter me stond een jongen. Ik keek achterom, toen ik hem zag, werd ik een stuk blijer. Ik heb je gemist, Sweet Pea. Ik heb alle Southside Serpents gemist.

Je gaat wat!? Naar een andere school!? Ik dacht het even niet! Boos liep Veronica de kamer uit. Natuurlijk ging ik niet naar een andere school, ik wou haar gewoon even boos zien. Om te zien dat ik hier niet de enige ben die boos kan worden. Ik ging helemaal stuk. Veronica hoorde het: ze deed de deur met een klap open, en zei: 'Jij bent tenminste mooi'. Dat zag ik niet aankomen. En ja, iedereen vind mij super mooi. Vooral sinds Archie een foto van mij zonder make-up had gemaakt, en plaatste op sociale media. Natuurlijk toen we nog verkering hadden. Maar Veronica is ook echt mooi, ik snapte daarom niet waarover ze het had. 'Jou vriendje slaat tenminste iemand niet in elkaar' was mijn antwoord. 'Jij hebt tenminste ooit een vriendje gehad! Drie zelfs' raasde Veronica door. Ik begon Veronica echt te haten.

Let op: hier staat een tip voor het raadsel in!

Born ReadyWhere stories live. Discover now