Veel Zoenen

27 2 0
                                    

'Jennifer Lodge, ga de de receptie alstublieft, nu meteen' hoorde ik uit de speakers. Wat heb ik nou weer fout gedaan? Archie zoende me gedag. We hebben nu een relatie. Jughead ben ik helemaal vergeten. Ik liep naar de receptie. 'Lodge, wees niet zo bang toch' zei een bekende stem. 'Hallo Weather Bee' zeg ik opgelucht. Weather Bee is onze directeur. 'Ik heb een afspraak over vijf minuten, dus ik hou dit kort- je mag een mentor zijn voor klasgenootjes met concentratieproblemen' ging Weather Bee verder. De leraren vinden dat jij de meest geschikte persoon bent voor dat soort werk. Ik hield me rustig, maar vanbinnen was ik aan het gillen. 'Nou... Leuk. Was dat het?' was mijn antwoord. Ja.

Ik haalde letterlijk iedereen die ik kende erbij. Maar misschien was dat toch niet zo goed, want Cheryl zei dat ik elke jongen die hier stond moest zoenen. Archie vond dit verschrikkelijk. En vooral dat het op de lippen moest, én voor twintig seconden. Maar de enige die het nog erger vond dan Archie, was Jughead. Hij werd vuurrood en wou weglopen, totdat Toni, nog een ander meisje hem tegenhield. Eerst moest Kevin. Dat was echt akward. Kevin is mijn beste vriend, maar hij is gay! Ik heb daar niks tegen, maar hem kussen op de lippen, voor twintig secondes- dat was raar. Daarna kwam Reggie. Die kon goed zoenen, dat merk je zo. Maar hij was niet eens een vriend. Daarna was Archie. Met hem was het de gemakkelijkste zaak van de wereld. Maar toen Jughead kwam, werd het een drama. Jughead wou wel, maar toen viel Archie hem aan. Hij ramde hem in elkaar. Ik gilde dat hij moest stoppen, maar als antwoord zei hij: 'Als hij er nog is, ga jij sowieso vreemd! Het is beter als hij dood gaat!'.

We gingen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Maar eerst met Archie uitmaken. Ik had het gevoel dat alle verliefdheid over ging. Ik dacht dat hij sorry zou zeggen of zo, maar nee, hij zei gewoon: 'Die is weg hé?'. Eerst dacht ik dat hij dronken was, maar toen begreep ik het: Hij zag ons zoenen nadat ik boos op hem werd! Dat moet het zijn ja. Maar dat is geen excuus om hem in elkaar te slaan! Boos liep ik weg. Nu had ik nog maar drie vrienden over.

Born ReadyWhere stories live. Discover now