Geen make-up

34 2 0
                                    


Kevin! Ik ben bezorgd als wat. 'Zal ik wat water halen?' vroeg ik. 'Ja, doe maar zegt Archie'. Ik ga meteen naar 'Sweetwater River'. Ik ben aan het nadenken. Jughead heeft een 'Beanie' die hij nooit af doet... Ik ga die 'Beanie wel eens stelen... Ik hoor iemand huilen. Ik zie Jughead zonder zijn beanie. Hij ziet me niet, maar toch bloos ik. Ik wil wat zeggen maar-shit, ik ben in het water beland!

Archie komt opdagen. 'Jen, waar-' hij zag het. 'Kom, ik help je wel uit het water' zei hij. Ik ging niet echt blozen. Ik mocht zijn vest aan, maar mijn make-up... Die moest wachten. Archie staarde naar me. Ik weet niet waarom, maar opeens vond ik het niet fijn meer. 'Jen' zei die. Hmm, ik draaide me om.

Voordat ik het wist was Archie me aan het zoenen. Ik duwde hem zachtjes weg. Hij trok zich weer terug. Ik duwde hem nu wat harder weg. Weer trok hij zich terug. Ik denk dat hij dacht dat ik hem plaagde of zo, maar ik vond het echt niet leuk. Ik zei zachtjes 'hou op'. Archie luisterde niet. Nee, in plaats daarvan duwde hij me tegen ene boom aan. 'Zo is het genoeg!' riep ik. Archie schrok en werd zo rood als een tomaat. Ik keek in Jugheads richting. Weg. Archie zei: 'sorry'. Ik zei: 'Maakt niet uit' terug. 'Zie je, ik heb het moeilijk thuis... Ik dacht van...' begon Archie, maar ik onderbrak hem: 'Als je wil, kan je me zoenen- vind ik helemaal prima, voor één keer dan. En er is helemaal niks tussen ons. Afgesproken?' Ja. Goed, daar gaan we dan.

Archie zoende me weer. Deze keer meteen al heel intens. Zijn tong vroeg om toestemming die ik hem niet gaf. Hij duwde me tegen een boom aan. Ik deed één oog open, ik zag Jughead. Ik gaf een gilletje, en sprong weg. Toen ik weer opkeek, zag ik gewoon Archie weer. Hij merkte er niks van, en ging gelijk weer verder. Nu leunde hij al  helemaal op mij. Hij begon zachtjes te kreunen. Ik hield gewoon mijn adem in.  Maar toen had hij alle grenzen voor bij geraasd: hij legde me neer op de grond, en ging op mij liggen. Ik rukte me van hem los en zei: 'Ik zei dat ik je kon zoenen! Ik- ik weet niet hoe ik hierop moet reageren!'.

Ik rende weg. Naar Jughead. Ik zag Jughead, Jughead keek naar mij en... Staarde. Eerst begreep ik niet waarom, maar toen begreep ik het: ik had geen make-up op. Ik liep naar hem toe. 'Waarom huilde je' vroeg ik. In plaats van antwoord zei hij: 'Ik wil jou'. Ik zei langzaam: 'Ik wil jou ook' terug. Toen gebeurde het: hij zoende mij. Het was heel anders dan Archie. Veel zachter, liever, gevoeliger. Bij Archie zoende ik ook niet terug. Nu wel. Hij gooide mij tegen een boom aan, en begon intenser te zoenen. Hij fluisterde in mijn oor: 'Je bent veel mooier zonder make-up'. Hij ging van mijn lippen naar nek, en tilde me op. Ik kreunde zachtjes. Er kwam mij iets binnen: 'Jug, mijn moeder is volgende week zondag niet thuis, en Veronica gaat logeren met Kevin. Wil je komen?' Jughead lachte als antwoord.

Heey jongens/meisjes! Ik heb een raadsel voor jullie. Wie dit raadsel als eerst goed heeft, mag de beste vriend/vriendin zijn van Jennifer! Wat ik daarmee bedoel is, stel, je hebt een zelf gemaakte persoon... Als je dit raadsel goed hebt, dan mag die ene persoon de beste vriend/vriendin zijn van Jennifer! Het raadsel is: bij welke familie hoort Jennifer behalve de Jacksons? SUCCES!

Zet het antwoord in de reactie's.

Born ReadyDär berättelser lever. Upptäck nu