huszonötödik

4K 280 148
                                    


Éppen az asztalnál ülök és a holnapi óráimra nézem át az anyagot, mikor halk szipogás csapja meg a fülemet. Összehúzott szemöldökökkel kelek fel a székről és követem a hangot, mely a hálószobából jön. A résnyire nyitott ajtón keresztül kukkantok be és azt látom, hogy Kookie az ágyon hasal, könyökein támaszkodik és egy könyv van előtte.

-Te meg mit csinálsz? - tárom ki a falapot, hogy beljebb lépdeljek, majd leülök mellé az ágyra és kérdőn meredek rá, egészen addig, míg a könyv hátsó része nem látszik meg. - Azt meg honnan szerezted? - kerekednek ki a szemeim.

-Hát... A füzeteid között találtam tegnap és nem bírtam magam visszafogni. - süti le vörös szemeit bűnbánóan. - Bocsi... - motyogja aranyosan.

-Nem haragszom Kookie, csak én akartam oda adni neked! - húzom el a számat. - De nem baj, most már nincs mit tenni! Mi a véleményed a könyvről? - csusszanok közelebb izgatottan. Nagyon sokat számít a véleménye.

-Ah, Minnie! Nagyon jó! Egész nap ezt olvastam, egyszerűen le sem lehet tenni és amint látod, rendesen meg is siratott így a végére! - kuncogja el magát, amit én is megteszek. - El is felejtettem, hogy Jinnie hyung mennyire nem bírt az elején... - töpreng el félre nézve.

- Csak féltett tőled... - motyogom halkan, mert nem akarom, hogy megint magát okolja mindenért.

Végül megírtam a könyvemet arról az időszakról, amikor Kookieval és apával újra egymásra találtunk, persze más neveket használva, "Egy meleg fiú története" címmel. Egy héten belül kiadják, ami miatt eléggé stresszelek, pedig Yoongi megnyugtatott már vagy ezerszer, hogy nincs értelme, mert nagyon jó lett. Igen, tegezem a volt irodalom tanáromat, ő maga ajánlotta fel, miután már nem vagyok a diákja. Azt hiszem kijelenthetem, hogy barátok vagyunk, amúgy sincs olyan nagy korkülönbség közöttünk. Végig vele konzultáltam, amíg írtam a regényt és még a kiadót is ő ajánlotta, ahová elküldtem a kéziratot, mert ott dolgozik egy barátja, egy bizonyos Hoseok. Vele találkoztam többször is és egyeztettem mindent, aki megerősített abban, hogy jó könyv és érdekli a kiadót. Hoseok még szerződést is ajánlott a kiadóval, amit persze elfogadtam, így már most egy új könyvön dolgozok.

-Egyébként örülök, ha tetszik! - hajolok felé és mélyen a szemeibe nézek.

-Persze, hogy tetszik. Ez a könyv te vagy Minnie! - emeli meg a fejét és ajkait enyémekre tapasztja.

Felé mászok és átlendítem egyik lábamat a derekán, majd elmélyítem a csókot. Kookie hamar fordít a helyzetünkön és hirtelen lök az ágyra, amire felnevetek, de nincs sok időm, mert belém fojtja azt a csókjával. Kezeivel fejem mellett támaszkodik, én pedig a tarkóján kulcsolom össze ujjaimat és lassan tovább haladnánk, ám ekkor megszólal a csengő, mire Kookie elválik az ajkaimtól.

-Kinyitom! - pattan le rólam és kisiet a bejáratig. Halk neszezés csapja meg a fülemet és beszélgetés, ezért rendbe rakom csapzott valómat, majd kimegyek a hálóból.

-Joonie hyung? - lepődök meg. - Jinnie azt mondta, ma délutánig óráid vannak!

-Jiminie! Kérlek ne mondd el neki, hogy itt voltam! - hadarja kissé rémülten.

-De miért hazudtál neki?

-Minnie... - lép mellém Jungkook. - Nam meglepetést tervez Jinnie hyungnak és megkért, hogy állítsak össze neki egy videót róluk.

-Komolyan? - vidulok fel egyből. - Ah, Jinnie nagyon boldog lesz, mert elmondása szerint a mai napja elég pocsékul sikeredett. - húzom el kissé a számat, visszagondolva a telefon beszélgetésünkre, amit nem rég folytattunk. Szegény ma tényleg nincs jó passzban.

Egy meleg fiú története Where stories live. Discover now