48) Babička

394 43 12
                                    

Vešla jsem do útulně zařízeného pokoje. V krbu praskal oheň a většinu zdí pokrývaly knihy. Vlastně celá místnost na mě působila, jako malá, útulná knihovna.

,,Chovej se tady jako doma," prohodila žena a ukázala na jedno z křesel.

,,Tohle pro tebe bude nejpohodlnější místo. Máš hlad a nejraději by sis dala čokoládového šneka s pudinkem. Dnes jsem byla nakupovat a pár jsem jich pro tebe koupila. Prosím, neptej se jak vím většinu věcí, prostě to vím.

Severuse to často vytáčí, ale někdy mu to přijde vhod. Jako například před týdnem, kdy jsem mu řekla, že se u nás na pár dní zastavíš. Měla jsi ho vidět, málem se udusil čajem. Mimochodem já jsem Mood. Moc mě těší."

Žena mluvila tak rychle, že jsem nestačila udělat nic než zírat s otevřenou pusou.

Opravdu jsem měla hlad a čokoládoví šneci by mi přišli vhod. Tahle Mood byla zjevně jasnovidec, možná něco jako Sibyla.

,,Určitě tě taky zajímá, kde je Severus. Bohužel ti nemůžu dovolit ho teď vidět. Je v hrozném stavu, kouzelnická horečka. Kdyby pokaždé, co začne pršet, nešel vyzkoušet, jestli je ten déšť slaný, byl by zdravý jako rybka."

Dostala jsem dva šneky, sedla si do opravdu pohodlného křesla a začala jsem si zvykat na Moodinu divnou mluvu.

,,Severus o tobě dost často mluví," zasmála se Mood.

Bylo divné vidět někoho tak podobného Snapeovi se tak často smát, ale teď mě spíš zarazil ten fakt, že o mě Severus často mluví.

,,Neřekla bych, že je Severus zrovna komunikativní jedinec," odpověděla jsem s nezájmem.

Na druhou stranu jsem po ničem za celý svůj život tak strašně netoužila, jako po tom se dozvědět, co o mě Severus říká své rodině.

,,No možná nemluví tak často s většinou lidí, ale se mnou mluví víc než dost.

Korunka je pro něj dost důležitá a chce, abys na ní byla připravená. Do svého domu nikdy nikoho nezve a vysloveně ho uráží, když tu někdo zůstane přes noc, ale s tebou souhlasil.

Taky ten fakt, že se před tebou raději schoval, než abys ho viděla v nedůstojném stavu-. Máš pravdu, že Severus jen zřídkakdy otevře pusu, ale jeho činy za něj mluví až až."

O tomhle jsem nikdy nepřemýšlela. Mood byla skvělá. Něco jako Sherlock Holmes a Otravný pomeranč dohromady.

,,Vychovávám Severuse už od mala," pokračovala Mood.

,,Bohužel neměl štěstí na rodiče, ale můžu s jistotou říct, že měl štěstí na babičku. Jsem matka jeho otce. Víš, můj Tobias nikdy nerozuměl magii. Mnoho lidí si o něm myslí, že byl mudla, ale není to tak.

Byl Moták a už od prvního nezdárného pokusu o magii se zapřísáhl, že už nikdy nechce mít nic společného s kouzelnickým světem.

Když potkal Severusovu matku, okamžitě se do ni zamiloval. Víš, ona vůbec nevypadala jako kouzelnice a i ona se do Tobiase bláznivě zamilovala.

Tajila svoje kouzelné schopnosti dlouho, ale jedno dne to prostě muselo vyjít na povrch. Tobias byl bez sebe vzteky, začal hodně pít a na svého syna se nemohl ani podívat.

Jednoho dne to přehnal s pitím natolik, že nevěděl co dělá. Strčil do své ženy tak prudce, že upadla a zlomila si vaz.

Pod tíhou těch skutků nemohl dál žít a tak se upil. Severus najednou na světě neměl nikoho a hrozil mu sirotčinec. Ujala jsem se ho a vychovávala ho tady jako vlastního. Někdy si říkám, že jsem při výchově Tobiase udělala chybu.

Neměla jsem od něho očekávat velké skutky, neměla jsem ho učit všechny kouzla ještě v plenkách a měla jsem lépe skrývat svůj zármutek, když jsem zjistila že z něj nikdy kouzelník nebude."

Mood najednou vypadala, jako by byla daleko. Na místě kam se může vydat jen ona ve svých vzpomínkách.

,,Ale dost tlachání, jdu připravit večeři a ty se zatím můžeš pustit do studia. Všechny knihy jsou ti k dispozici, kotlíků máme celou hromadu v koutě a tam v té skříni jsou všechny přísady, které si jen dovedeš představit."

S těmi slovy se obrátila a zmizela v jiné místnosti.

Po chvíli se však vrátila, jako by na něco zapomněla.

,,Indy? Jsem moc ráda, že jsi tady," usmála se.

*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+

Trochu delší kapitola, ale vy jste určitě rádi :) Děkuji za podporu. A pamatujte, domov je tam, kde máš svého Severuse :) Takže pokud je ještě karanténa, zůstaňte doma, zůstaňte zdraví a udějete si Harry Potter maratón alespň třikrát.

*Aivi*



×Zkus Mě Donutit× ✔Where stories live. Discover now