3

71 9 0
                                    

Ξημέρωσε εκείνη η Δευτέρα που κατά βάθος αγωνιούσαμε να ρθει. εκείνη η Δευτέρα που ξεκινούσε η καινούρια σχολική χρονιά. σηκώθηκα, ντύθηκα κι έφυγα με τα πόδια για το λύκειο. στο δρόμο συνάντησα τη Μόνικα και τον Αντρέα. έβλεπα ότι ήταν κι εκείνοι λίγο αναστατομένοι. η Μόνικα τουλάχιστον, γιατί ο Αντρέας ήταν πιο πολύ νυσταγμένος παρά αναστατομένος. πιάσαμε κουβέντα για τις κατευθύνσεις κι ως που να τελειώσουμε, είχαμε φτάσει έξω από την πόρτα του σχολείου. η Μόνικα ήταν πολύ σκεπτική καθώς διάβηκε την πόρτα του λυκείου. η αλήθεια είναι ότι ήθελε να να πάει δευτέρα και τρίτη λυκείου στο ΕΠΑΛ, αλλά οι γονείς της δεν ήταν σύμφωνοι με αυτό, οπότε θα συνέχιζε στο γενικό.

στο προαύλιο συναντήσαμε τον Άρη και την Κατερίνα. ο Αντρέας ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα πήγαινε οικονομικά, οπότε ρωτούσε τον Άρη που ήταν ήδη σε αυτή την κατεύθυνση πως βλέπει τα πράγματα. εγώ στο μυαλό μ είχα επιλέξει ανθρωπιστηκών, σε αντίθεση με την Κατερίνα, οπότε δεν είχα κάτι περί κατεύθηνσης να την ρωτήσω, και γι αυτό αρχίσαμε να μιλάμε για τα καινούρια παιδιά που είχαν έρθει στο σχολείο, προσπαθώντας να εντοπίσουμε κανένα γκομενάκι. κι έτσι όπως κοιτάγαμε το πλήθος των μαθητών, έπεσε το μάτι της Κατερίνας σε έναν καινούριο μαθητή της τρίτης και πήγε να του μιλήσει. αφού απομακρίνθηκε λίγο, πλησίασα τους άλλους δύο, που εννοήται είχαν πιάσει κι αυτοί συζήτηση για γκόμενες. 

έτσι όπως κοίταζαν γύρω τους, το εξασκιμένο γυπαετίσιο μάτι του Άρη έπεσε πάνω σε μία κοπέλα της πρώτης.

Αρ) εμένα εκείνος ο κώλος δεν μου θυμίζει κάτι, πράγμα περίεργο γιατί δεν ξεχνάω ποτέ κώλους.

Αντ) ποιός ρε μαλάκα; 

Αρ) εκείνος εκεί στη κοντή δίπλα.

Αντ) χμ.. ενδιφέρον...

Αρ) τί ενδιαφέρον ρε μαλάκα; εδώ μιλάμε για κωλαράκι που δεν είχε πέσει τόσο καιρό στην υπόλιψή μου.. πο πο χάλασα..

Χαρ) καινούριο κρέας

τους διέκοψα τη συζήτηση

Αντ) τί εννοείς;

Χαρ) ονομάζεται Βανέσα. ήρθε φέτος στην περιοχή. έρχεται από ένα χωριό νομίζω. και όπως είναι προφανές, πάει πρώτη.

Αντ) και γιατί είναι προφανές;

Χαρ) γιατί είναι μαζεμένη με τα παιδιά της πρώτης.

Αρ) από χωριό ε;.. όχι ρε γαμώτο.. θα ΄ναι μαζεμένη, σεμνότυφη, κλειστή, άντε να πηδήξεις μετά... θα πρέπει να κάνω αγώνα.

Τα φίδιαWhere stories live. Discover now