25

801 30 2
                                    

"hallo ik ben Noa, 16 jaar oud en..ja dat was het wel"

Ik liep naar een leeg plekje. Er waren er twee maar niet naast elkaar. Ik kan dus niet naast Robin zitten. Ik ging naast een meisje zitten achterin. Ze had goudblond haar en sproetjes. Ze haalde haar tas van de tafel.

"hey, ik ben Isabella" fluisterde ze

"hooi"

Robin stelde zich voor en ging naast een donkere jongen zitten. De les begon. We hadden nederlands van onze mentor maar ik besteedde er weinig aandacht aan. Isabella vertelde zachtjes wie wie was. Natuurlijk kon ik ze niet allemaal onthouden. Ik gluurde naar Robin. Hij was aan het kletsen met de jongens naast en voor zich. Hij was veel ouder dan ons, 18, valt nog mee. Hij was al klaar met school maar zei tegen de klas dat hij 2 keer is blijven zitten. De twee meisjes voor me draaide zich om. Links was Jade had ik onthouden. Ze was blond en had een zwarte bril en mooie grote blauwe ogen. Rechts zat kathrine maar iedereen noemt haar Kate had Isabella uitgelegd. Ze had supermooi lang donkerblond krullend haar.

"die Robin is echt knap!" Zei Jade "kende je hem al?"

"hahaha ja"

"heeft hij een vriendin?"

"ja dat ben ik"

"ooohw sorry hahaha geluksvogel"

"hahaha geeft niet"

"oh mijn god jij bent echt erg!" Zei kate

"meiden achterin, even opletten" zei meneer van Manen

We waren even stil toen Jade weer tegen me begon te praten.

"hebben jullie al lang?"

"ehm sinds het begin van de zomervakantie"

"ahw wat schattig!" Zei Kate

"hebben jullie een vriendje?" Vroeg ik

"ik heb met Diego" zei Isabella

"alweer een nieuwe, hoelang al?" Zei Jade

"een week maar ik ga het denk uitmaken"

"jeetje Ies hoe doe jij dat? De een na de ander"

"ik ben gewoon super sexy hahaha"

"jij, slet" zei Kate

"meiden! Opletten, de stof is dit jaar niet makkelijk!" Zei de leraar geirriteerd

Jade, Kate en Isabella begonnen te giegelen. Ze leken me erg aardig, ik paste er wel tussen. Maar een vriendengroep..dat was ik totaal niet gewend. De volgende lessen zat ik naast een van de meiden, meestal achterin. Isabella en Jade waren enorm aanwezig in de klas. Ze schreeuwden door de klas en hadden overal wel wat op te zeggen. Totaal het tegenover gestelde van ik. Ik was namelijk een heel rustig meisje, stil in de klas en als iemand een opmerking over me maakte durf ik meestal niks te zeggen. Alsof ik op slot sta, ik kan gewoon niks terug zeggen. Ik herinner me de gemene opmerkingen van de bitchez nog goed. Wanneer ze wat zeiden over me kwam er een golf van sadness over me heen en ik kon niks uitbrengen, niks ervan zeggen. Daarom stopte het ook nooit. Er was ook nooit iemand die er wat van zei, ook de leraren negeerden het volkomen. In deze klas was het anders. Ik hoorde bij het groepje die rd e opmerkingen maakten. Maar ze waren niet gemeen. We kraakten er niemand echt mee af. Ik zal ook nooit iemand afkraken want ik weet hoe verschrikkelijk dat voelt. Maar Jade, Isabella en Kate waren wel echt de meiden. Isabella was echt een mannenverslinster. Ze kreeg de aandacht van elke jongen om haar heen en had het ene vriendje na de ander. Ze kleedde zich ook wel erg sexy. Buiten de jongens was ze wel een hele lieve vriendin. Jade had echt overal wel een grappige opmerking over. Ze was heel druk en kent totaal geen schaamte. Maar Jade is vooral een positief persoon, altijd blij. Kate is wat rustiger. Ze is erg aardig en heeft overal wel een mening over. Ook zij krijgt best veel aandacht van jongens maar ze wil er niks van weten. Het blijf bij hun allemaal bij gewoon vrienden. 'ik neem pas met iemand als ik echt verliefd op hem ben' had ze gezegd en ze was nog niet verliefd.

Eindelijk pauze. Ik liep het lokaal uit naar Robin. Ik heb hem al de hele tijd niet gesproken. Hij liep tussen een groep jongens. Gelukkig, hij heeft ook vrienden gemaakt. Ik tikte hem aan en hij draaide zich om.

"hey schat" hij gaf me een kus

De jongens om hem heen riepen allemaal dingen maar we negeerde het. We liepen naar ee tafeltje en gingen er zitten. Jade, Isabella en Kate kwamen erbij zitten. Daarna ook wat jongens. Diego was er ook en had zijn arm om Isabella heen maar het liet haar koud. Diego was de donkere jongen naast wie Robin zat. Hij had kort kroezig haar en een grote lach. Iedereen at wat terwijl Jade een verhaal vertelde over haar natuurkunde leraar in de tweede klas die een enorme scheur in zijn broek had. Iedereen lachte. Ik was dit totaal niet gewend, de pauze was gewoon leuk.

Eindelijk het laatste uur is voorbij. We liepen de trappen af naar de kluisjes. Ik pakte mijn jas en liep hand in hand met Robin naar de uitgang. Toen kwam Isabella op mijn rug gesprongen.

"snel doorlopen straks komt diego nog ugh"

Ze duwde me in mijn rug snel naar voren terwijl Robin achter ons aan huppelde.

"doe effe rustig joh wat is er nou mis met diego?"

"hij is zo klef, hele tijd zit hij aan me, dan weer met zijn arm om me heen en de hele tijd kleffe dingen zeggen, ik word helemaal gek van hem!? Hij is gewoon 24 uur van de dag bij me!"

"is dat niet juist leuk?" Vroeg ik

"nee, ik vind het verschrikkelijk"

"ik zou het juist leuk vinden" zei ik

"mooi!" Zei Robin

Hij gaf me een knuffel van achter en kuste mijn wang.

"zullen we naar de mac gaan?" Vroeg Isabella

"ja leuk" zei ik

We liepen naar Robins auto en stapten in. Toen kwam mijn vader aangerend en tikte op het raampje. Ik deed het raampje open en keek hem met een vragende blik aan.

"hoe is het gegaan?"

"goed pap we gaan nu naar de mac"

"oh..oke veel plezier en voorzichtig he"

"ja pap"

Hij keek Robin aan.

"let goed op dr" zei hij serieus

"ja"

We reden weg en ik deed het raampje weer dicht.

"zo die was bezorgd!"

"ja.."

Isabella had geen idee wat er is gebeurd. Dat mijn moeder overleden is en dat mijn vader zich zo'n zorgen maakt vanwege.. Arthur. Allemaal vanwege Arthur..

hij en ikWhere stories live. Discover now