Kapitel 20

280 10 0
                                    

•Sandras perspektiv•
Efter skolan gick jag och Felix till hans dödsmanick till fordon för att åka till Gabriellas skola. När vi kommit fram såg vi Oscar stå där och vänta. ''Att ni äntligen kom! jag har sett säkert tio tjejer, som ser ut som Sandra beskrev Ella, men jag har bara stått här som en idiot!'' utbrast han upprört.
''Ta det lite lungt Oscar! Vi sky-'' hann Felix innan jag avbröt genom att springa fram till den ljushåriga tjejen.

''Hej!'' sa jag glatt innan hon vände sig om. ''Hej'' log Ella och kramade mig. När vi släppt kramen kollar hon mot hållet jag kom ifrån och där står ju såklart killarna och kollar på oss som fågelholkar.
''Säg inte att det är ett par idioter vi ska hänga med?'' bad hon.
''Nej det är ett par hur-gulliga-som-helst-idioter" nickade jag mot dem. Felix vinkade lite gulligt och snart började de båda gå mot oss.

''Hej jag är Felix!'' hälsade Felix och kramade om Ella. Oscar stod tyst och kollade på Gabriella som om hon var en ängel. Jag puttade till honom lite lätt för att väcka honom ur hans fantasier. ''Oscar!'' väste jag till honom och han räckte fram handen.''Jag är då Oscar'' fick han fram. ''Jaha...'' en stel tystnad lade sig över våra läppar.
''Vi kanske ska åka till studion nu?'' sa jag i ett försök att få den stela tystnaden att bräckas. Sakta gick vi mot mopederna innan jag drog på mig Felix ''lånhjälm'' och hoppade upp bakom honom. Gabriellas rodnad var inte svår att missa där hon hoppade upp bakom Oscar. Hon la sina armar löst om hans midja men greppet hårdnade direkt efter att motorn hade startats.

Framme vid studion stod redan Ogge och Omar och väntade på oss.
''Har ni väntat länge?'' frågade jag samtidigt som Felix hjälpte mig av med hjälmen. ''Nej några minuter kanske.'' sa Ogge med en axelryckning.
''Varför gick ni inte in?'' frågade Gabriella och fick tjejskrik som svar. En hel drös av foooers stod vid grinden för privatparkeringen och skrek när de fick syn på Felix och Oscar.

Jag gick in genom den tunga dörren och tog sedan av mig ytterkläderna innan jag fortsatte in i köket, där jag några dagar innan hade hjälpt Katia att fixa fikat. Jag tog fram kaffet och ett filter ur skåpet innan jag hällde upp vattnet och satte på bryggarn. Det tog ingen en lång stund för lukten att spridas i hela studion eftersom köket var mest centralt av alla rum.

När kaffet var klart hällde jag upp det i 6 koppar innan jag ställde alla muggar på en bricka och gick ut till ''klubbrummet'' där alla hade samlats.

Omar var i fullgång med att försöka få på tv:n innan han upptäckte det varma kaffet jag dukat fram. Han tog en stor klunk innan han fort spotta ut det. ''Kanske en förvarning om att det var varmt!?'' utbrast han och sprang till köket. Man hörde hur han spola kallt vatten innan han sedan tog lite papper för att torka upp det han spillt ut.

Efter ett tag av pratande och skrattande kom Daff in i rummet och kallade in killarna på sitt kontor. Han såg ganska glad ut men när blicken stannade på mig försvann hans leende och han vände sig om och gick.

•Felix perspektiv•
''Killar, ni ska till USA!'' utbrast Daff inne på kontoret. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ det verkar som om proven aldrig ger sig... Men vilka ska på Bok festen?! Jaaag! Iallafall så kommer det säkert 2-3 kapitel snart så håll utkik!

All about you | F.SWhere stories live. Discover now