V nemocnici

155 26 9
                                    

Najednou prudce otevřel oči a vymrštil se do sedu. Popadl jsem kus hadru, který byl na stolku vedle mě a nacpal mu ho do pusy.
„Zakousni se!" Vyzval jsem ho.
Křičel bolestí. V jeho očích, ale bylo vidět víc, než jenom bolest. Něco jako panika a strach. Ale z čeho?
V tom okamžiku vtrhla dovnitř máma s Argentem a mým šéfem.
„Oh, bože.. Zlato, dolů.. Opatrně si lehni. Nepřepínej se." Řekla máma, chytila Stilese za rameno a donutila ho si zpět lehnout.
Vytáhl jsem hadr z jeho pusy. Tiše zakňučel. Muselo to vážně moc bolet. Opatrně jsem se ho dotkl. Cítil jsem z něj elektřinu, ale už nebyla tak silná, aby mi dala šok. Pomalu jsem mu začal odebírat bolest. Zalapal jsem po dechu. Nemohl jsem. Nemohl jsem mu vzít všechnu. Byla tak silná..
„Proč mi pomáháš?" Zašeptal najednou. „Po tom, co jsem udělal.."
„Protože vím, že to není tvoje vina." Přerušil jsem ho.
Našel jsem si Thea. Zabodl jsem mu drápy do krku a prohlédl si jeho vzpomínky. Bylo to úplně jinak, než jak říkal. Viděl jsem, jak donutil Donovana, aby zaútočil na Stilese. Jak pozoroval dvojici úplně od začátku. Co se stalo na parkovišti u školy - tam přišel Stiles k tomu kousnutí. Pokus o útěk do knihovny, kam je Theo sledoval taky. To, jak oba - Stiles i Donovan - vylezli na lešení. Donovan, pokoušející se zakousnout do Stilesovy nohy. Ten malý, železný kolíček, který Stiles vytáhl ve snaze o záchranu sebe sama. Padající trubky a jedna, která nešťastně probodla Donovana a udělala z mého nejlepšího přítele vraha.
Viděl jsem i co se stalo poté. Stilese to úplně zlomilo. A té noci z něj Theo udělal chiméru, když do něj vložil Nogitsune a udělal z něj wendigo.
„Musel ses hodně ovládat.. Tehdy před klinikou, abys mi nerozerval hrdlo, co?" Řekl jsem tiše.
Uhnul pohledem. „Nemáš ani tušení.."
Stočil se do klubíčka, přitiskl hlavu na kolena a začal se třást. Ty popáleniny vypadaly velmi ošklivě. Byl jsem si jistý, že po tomhle mu zůstanou jizvy. Argent mu vyhrnul zbytky ohořelého trička nahoru a zadíval se na škody. Potom se jeho oči setkaly se Stilesovýma.
„Víš, že tě Calaverovi přidali na seznam?" Zeptal se ho.
Viděl jsem, jak Stiles pomalu přikývl. „Udělal jsem pár špatných rozhodnutí."
„Ztratil jsi kontrolu." Opravil ho Argent. „Chtějí tě mrtvého."
„Nešlo by to udělat jinak?" Zeptala se máma.
„Proč se ještě nehojíš?" Ozval se Deaton a dotkl se jedné z popálenin. Stiles se prohnul v zádech a zakňučel bolestí. Chtěl jsem svého šéfa zastavit, ale věděl jsem, že by neudělal nic bez důvodu.
„Už nějakou dobu jsem nejedl.. Jsem slabý.." Zašeptal. „Nogitsune nemá energii na to, aby mě začal léčit.."
„Co jsi tu vlastně dělal?" Zeptal se Argent.
„Chtěl jsem se pomstít.. Za to, co mi udělali.." Zašeptal.
„Theova smečka?" Zeptal se Argent.
Stiles zavrtěl hlavou. „Hrůzní doktoři.."
„Ale, stvořil tě Theo, ne?" Zeptal se Argent.
„Ty nechápeš.." Vrtěl hlavou Stiles. „Oni mě i přes to považovali za své dílo. Ten poslední.. Přijde si pro mě.. A dle toho, co si myslí Nogitsune, nepůjde sám.. Přijde s ním Bestie a armáda nových chimér.."

Void - New enemy: Dread doctorsWhere stories live. Discover now