Bölüm 19: THELYA

169 39 8
                                    

Arya duyduğu dehşet verici cümlelerden sonra hızla yerinden kalkıp "Hayır olamaz! Alohis bana yardım etmek için gitmişti muhtemelen birazdan gelir," dedi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Arya duyduğu dehşet verici cümlelerden sonra hızla yerinden kalkıp "Hayır olamaz! Alohis bana yardım etmek için gitmişti muhtemelen birazdan gelir," dedi.

Karşısındaki kişi karanlık yüzünden Arya'yı tam olarak göremediği için Arya'nın bir efer olduğunu sanıyordu. Bu yüzden O'nu fark ettiğinde büyük bir tepki vermeyip yalnızca kim olduğunu sormuş ve normal bir şekilde konuşmuştu.

Arya'nın sözlerinden sonra karşısındaki kişi kanıtlamak için hararetli bir şekilde konuşup "Hayır doğruyu söylüyorum. Şifacıların bölgesine girerken bir koruyucu tarafından yakalanmış. Koruyucular Alohis'i götürmeden önce ata şifacı onları durdurmuş bir kenarda bir şeyler konuşmuşlar. Sonra koruyuculardan biri Alohis'e 'O'nu bize verecek misin?' diye sorduğunda Alohis ata şifacıya bağırıp çağırmaya başlamış. Sonrasında ise koruyucular öfkelenip Alohis'i sürükleyerek yeraltı canavarlarına götürmüşler" dedi.

Arya karşısındaki kişiyi gözlerinden akan yaşlarla dinleyip, Alohis'in kendisine yardım etmek için yakalandığını düşünerek suçluluk duymaya başlamıştı. Biraz duraksadıktan sonra kendince bir plan yapıp karşısındaki eferi de bu plana dahil edip edemeyeceğini anlamak için O'nu test etmeye karar verdi.

Efer anlattıklarından sonra sessizce Arya'dan gelecek tepkiyi bekliyor, Arya'nın kim olduğunu çözmeye çalışıyordu.

Arya kalktığı yatağa tekrar oturup ciddi bir şekilde "Hangi ırkdansın?" diye sordu. Sesi üzgün çıksa da ciddi bir tonda konuşmayı başarabilmişti.

Efer anlattığı onca şeyden sonra bir anda gelen bu soru karşısında şaşırsa da az önceki heyecanını koruyarak "Ben bir thelyayım. Bunu neden sordun ki? Buradaki sığınakların birçoğu thelyalar tarafından inşa edildi. Bunu bilmen gerekirdi," dedi.

Arya Alohis'den edindiği bilgileri bir türlü tam olarak konrtol edemiyor hep bir şeyler eksik kalıyordu. Sığınağı Alohis'in inşa ettiğini düşündüğü için bu konuyu O'na hiç sormamıştı. Ayrıca thelyaların gücünün ne olduğunu merak etsede şu an sorması için doğru vakit değildi.

Karşısındaki eferin sorusuna aldırmadan ciddi bir şekilde konuşmaya devam ederek "Yerdeki ateşi yakmanı istiyorum," dedi.

Efer Arya'nın takındığı ciddi tavrı garipsemesine rağmen O'nun kim olduğunı öğrenmek için sessizce Arya'nın söylediklerini uygulayıp sönmekte olan ateşe yerdeki ağaç kabuğuyla rüzgar yaptı.

Birkaç dakika sonra ateş tekrar alevlenerek gecenin karanlığını yarıp sığınağın için aydınlattı.

Efer sonunda ateşi yakabilmiş olmasına sevinip konuşmak için ağzını açarak kafasını Arya'ya çevirse de gördükleri karşısında söyleyeceği her şeyi unutmuştu.

Ateşin sarı alevleri Arya'nın tenini olduğundan daha koyu gösteriyor ve eferin daha çok şaşırmasına neden oluyordu.

Efer hızla ayağa kalkıp Arya'nın karşısında dikilerek "Nesin sen?" dedi. Arya eferin böyle bir tepki vereceğini tahmin ettiği için sakinliğini koruyarak "Sana her şeyi anlatacağım fakat önce benim için bir şey yapmalısın," dedi.

EFERYA: Son SavaşWhere stories live. Discover now