Bölüm 17: SES

187 56 5
                                    

Karşısında teklifini kabul etmesi için kendisine yalvarırcasına bakan Alohis'e ne diyeceğini düşündü Arya

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Karşısında teklifini kabul etmesi için kendisine yalvarırcasına bakan Alohis'e ne diyeceğini düşündü Arya. Hayatını defalarca kez kurtaran kişiye sana güvenmiyorum demek olmazdı fakat bu kadar kısa sürede birine güvenmek de olmazdı.

Biraz duraksadı Arya. Başını öne eğip düşündü bir süre. Kendisine yalvarırcasına bakan Alohis'le göz göze gelmek düşünmesine engel oluyordu.

Birkaç dakika sonra gözlerini Alohis'e dikti ve başını iki yana sallayarak "Hayır Alohis, senin planın intihardan başka bir şey değil," dedi. Alohis Arya'dan böyle bir cevap beklememenin verdiği şokla öfkelenerek "Ne istiyorsun o zaman? Seni koruyuculara yem mi edeyim!" dedi. Sesi sert ve korkutucu çıkmıştı.

Arya Alohis'e güvenememekte haklı çıktığını düşündü. Alohis reddedildiği ilk anda O'nu koruyuculara vermekle tehdit etmişti. Arya artık Alohis'e karşı ne hissedeceğini bilemiyor, içinde bir yerlerde sakladığı güvenini yerinden dahi oynatamıyordu.

Öfkeden daha fazla koyulaşan altın sarısı gözlerini öfkeyle kendisine dikmiş Alohis'e sertçe baktı Arya. İçinde büyümeye başlayan öfkeyi durdurmadan "Hayatımı kurtardığın için sana minnetarım Alohis fakat sakın bir daha beni tehdit etme! Bana aklımdan geçenleri dahi sormadan kendince yaptığın planlarına beni de ortak etmeye çalışıyorsun. Benden daha güçlü olabilirsin fakat seni tanıdığım şu kısa sürede benden aptal olduğunu anlayabildim. Eğer senin planlarına hayatımı emanet edersem biliyorum ki sonumuz felaket olacak. Bu yüzden benim planımı uygulayacağız!" dedi.

Ağzından çıkan onlarca cümleyi kontrol etmekte zorlanıp istemeden sesini yükseltmişti. Alohis bir anda öfkelenen Arya'dan irkilerek bir adım geri attı ve "Hey hey tamam. Her ne kadar şuan güçsüz olsan da bir efri olduğunu düşündükçe senden korkuyorum. Ayrıca ne planından bahsediyorsun sen?" diye sordu.

Arya kendisinden bu denli korkan Alohis'in O'na bir tehdit oluşturamayacağını anlayıp biraz olsun rahatladı. Derin bir çekerek planını tekrar gözden geçirdi ve "Beni kendi ırkına götüreceksin. Madem onlar senin ırkın ve yaptığın aptallık yüzünden seni kovdular. Aptallığını benimle telafi edeceksin," dedi.

Alohis Arya'nın bu kadar kısa sürede, bu kadar az bilgiyle, bu kadar iyi bir plan yapmasına şaşırıp "Sanırım gerçekten senden aptalım. Dünden beri sığınak için uğraşıyorum," diyerek elini utançla ensesine götürdü. Utancının getirdiği bir refleks olarak ensenini kaşırken bir an duraksayıp elini indirdi ve gözlerini tekrar Arya'ya dikerek "Ya ırkım senin efri olduğuna inanmazsa?" diye sordu.

Arya planını yaparken böyle bir şeye ihtimal vermemiş olsa Alohis'in sorusu bu konuyu da dikkate almasını sağlamıştı. Bilmiyorum anlamında omzunu silkerek "Ata şifacı benim güçlü olduğumu hissetmiyor muydu? Sizin lideriniz de hissedebilir diye düşündüm," dedi.

Alohis Arya'nın cevabıyla biraz olsun rahatlayarak "Bizim liderimiz gücü değil bilgiyi hissediyor fakat ata şifacı seni ele geçirmesin diye kaçtığımızı söylersek belki bize inanabilir," dedi.

EFERYA: Son SavaşWhere stories live. Discover now