9. bölüm Gerçekler

508 64 6
                                    

Lütfenn oy verin.

Gerçekler her zaman insana mutluluk vermez kimi zaman gerçekler can yakıcı olabilir. İşte bu yüzden bazen gerçekleri bilmemek daha iyidir. 

Bazı kişiler de bildiği gerçekleri hiç duymamış gibi yapar sanki hayatı alt-üst olmamış gibi. Bazı gerçekler hayatımıza yıkım getirir.

Annem her ne kadar yarın dese de bir hafta sonra geldi Şükran teyze yüzünde güller açar sanmıştım, sonuçta beni Aykut'tan ayırmayı başarıp Filiz le nişanlamışlardı.

Asık suratı ile tekli koltuğa oturdu.

"Nasılsın Nalan ?"

" Şükran teyze ne olur direk konuya gir."

Güler yüzlü, Şükran teyze ilk defa bu kadar ciddiydi neler söyleyeceğini çok merak ediyordum.

"Söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Biz İstanbul'a yani bu mahalleye gelmeden önce Ankara da oturuyorduk, Aykut. " deyip derin bir nefes verdi. Ve devam etti.

"Sorunlu bir adamdı nasıl desem .....
Madde bağımlısıydı evet bunun farkındaydık ama elimizden bir şey gelmedi. Bizim bir kızımız vardı Zeynep, o çok güzel bir çocuktu."

Gözyaşları aktı ama silmeye bile mecali yoktu sanki ve devam etti.

"Aykut için çok değerliydi Zeynep, gözleri önünde ölünce daha kötü oldu o zıkkımlar ve Zeynep'imin yokluğunda yıkıldı ve psikolojik olarak çöktü. Kendini suçlamıştı hep, Zeynep zaten kalp problemleri vardı. Kalp krizi geçirdiği gün Aykut'ta yanındaydı ancak uyuşturucu aldığı için pek kendinde değilmiş ve kardeşini kurtaramamış. Eve geldiğimde Zeynep yerde öylece yatıyordu. Aykut da boş gözlerle ona bakıyordu."

Şükran teyze ağlaması arttı ama susmadı devam etti.

" Uyuşturucu için tedavi gördü psikolojik destekler aldı Aykut'um çok iyi oldu bizde o şehri ve anılarımızı geride bıraktık."

"Şükran teyze al su iç"  bir bardak su verdim Aykut'ta benim gibi yaralıydı. Onlar hakkında her şeyi bildiğimi sanırdım meğer neler yaşamışlarda haberim yokmuş.
Şükran teyze devam etti.

" Her şey çok iyiydi bu şehre gelince, taa ki sen o gün hastaneye gidip hastaneye kaldırılınca, o gün mahvoldu Aykut sinir krizi geçirdi psikoloğu zaten stresten uzak dur demişti yoksa hastalığı tetiklenir sinirini kontrol etmesi zorlanırdı. "

Duyduklarım bende soğuk duş etkisi yaratmıştı.

" Sen ona hastanede sevdiğini söyleyip Amerika'ya gidince hep ümidini korudu sen kendine gelemeyip yoğun bakıma alınınca aylarca odadan çıkmadı. Kahroldu, ben oğlumu çaresiz gördüm en iyisi ümidini kesmesini diye düşündüm. Umutla beklemek ona acıdan başka bir şey veremezdi. Durumunda iyi değildi ve bende annemlannelerin kararı ile öldüğünü söyledik."

"Peki neden Şükran teyze beni öldü bilmesinin ne faydası oldu ha."

" 1 yıl Nalan, 1 yıl yoğun bakımda yattın ne olacağı belli değildi oğlumun en iyisi umudunu kesmesiydi, pek beklediğim gibi olmadı ama psikiyatrik ilaçlar ona iyi geldi çok duruldu Filiz de bu zamanda hep yanında oldu "

" Çok saçma ya" diye söylendim annem söze girdi.

" Böyle olmasını ben de istedim kızım, hayat sana bir hediye verecekti iyileşecektin bundan emindim çünkü sen güçlü bir kızsın. Aykut ise çok güçsüz dış görünüşü gibi değildi sen bu hastalıkla yıllarca savaştın ama o en ufak darbede yıkıldı."

" Güçsüzse güçsüz anne tek bahanen bu mu? " diye bağırdım çünkü çok kızgınım onlara.

" Hayır kızım asıl sorun psikolojisinin bozuk olması, senin ikinci şansını geçmişte bağımlı olan ve küçük bir darbede psikoloji yerle bir olan adamla geçirmeni istemedim hayatını."

"Elveda Güzelim " (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin