11.část

312 22 7
                                    

Opět mě probouzí světlo. Otáčím se na druhý bok a lekám se, když vedle sebe spatřím spícího Haymitche. Vzpomenu si na náš noční rozhovor. Přisouvám se k němu blíž a odhrnuji mu plavé vlasy z očí. Rukou ho stále hladím ve vlasech a pak mě něco napadne. Skloním se a políbím ho lehce na rty. Na tváři se mu objeví úsměv.

"Už jsem si myslel, že to neuděláš." promlouvá.

"T-ty jsi vzhůru?"zakoktám.

"Celou dobu."

"Takže jsi věďel, že to udělám?"

Vezme pramínek mých vlasů mezi prsty. "Doufal jsem v to."Pošimrá mě s nimy na tváři. Dám mu pusu na špičku nosu. Opět ho začnu hladit ve vlasech.

"Proč to děláš?"zeptá se.

"Vždycky jsem to chtěla udělat. A tak si to teď užívám."

Zatímco ho hladím ve vlasech on si prohlíží každičký milimetr mojí tváře. Zničeho nic překoná mezeru mezi námi a políbí mě. V břiše cítím motýlku, spoustu motýlků. Srdce mi začne splašeně tlouct, že se bojím, aby mi nevyskočilo z hrudi.

Odtahuje se, protože nám dojde dech.

"Vždycky jsem to chtěl udělat."usměje se.

Musím se tomu zasmát.

Hladí mě po paži. Schoulím se k němu do náruče a zabořím si obličej do jeho trička. Začne mi po zádech kresli různé obrazce.

                   **

Vylézám ze sprchy, usuším se a ovážu si okolo sebe ručník. Přejdu k umyvadlu a rozčešu si vlasy.

Hřeben položím na hranu umyvadla a zadívám se na sebe v zrcadle. Zavřu oči a myslím na Haymitchův polibek a přitom si prsty objíždím tvar svých rtů. Trošku se lekám, když mi Haymitch pokládá ruku na bok a druhou mi odhrnuje vlasy z ramene aby ho mohl následně políbit. A takhle pokračuje až ke krku. Z krku k čelisti a z čelisti na tvář.

Se zájmem nás pozoruji v zrcadle tedy jen do té doby než mě Haymitch otočí čelem k sobě.

Kratsi kapitola. Musela jsem ji zkratit kvuli nekonu ehm ehm ona moc dobre vi koho tim myslim. Takze prominte za chyby bylo to psane na rychlo. xoxo Jull

Hayffie story√Where stories live. Discover now