5.část

362 27 4
                                    

"Haymitchi já..."sklopím zrak.

Uchopí můj obličej do dlaní a tím mě přinutí se na něj podívat. Jeho pohled mě úplně ničí. Ten jeho prosebný-ublížný pohled. Když už se mu chystám odpověďet někdo na něj zavolá:

"Haymitchi!"

Podívá se tím směrem a pak se vystrašeně podívá na mě.

"O půlnoci si přijdu pro odpověď. Teď odsud zmiz."

"Co?Proč?"

"Haymichi!"ozve se znovu a já vidím Katniss blížící se k nám. Ale ne. Přijde k Haymitchovi a vtiskne mu polibek. Odvrátím pohled. 

Katniss si mně všímá až po chvilce. Skáče pohledem ze mě na Haymitche.

"Mohla bys nás prosím omluvit omlouvit Eff."falešně se na mě usměje.

"Jistě"špitnu. Rozhodně jí nechci naštvat. Odejdu zpět do sálu. Najdu Peetu a zůstávám s ním až do pozdních večerních hodin.

    **

Zrovna vycházím z budovy s rozhodnutím jít domů. Když si všimnu, že mě někdo sleduje. Paže si přitisknu více k trupu a přidám do kroku. Nenápadně se otáčím a zjišťuji, že tam ta osoba stále je. Najednou se za mnou rozeběhne. S tlumeným výkřikem se dám do běhu. No podpatky mi v tom rozhodně nepomáhají. Osoba mě popadne zezadu. Začnu se zmítat a křičet. Zakryje mi rukou pusu a táhne do tmavé uličky. 

Hrubě se mnou bouchne o cihlovou stěnu. 

"Chci všechny peníze!"zavrčí na mě. 

"Já-já žádné nemám."koktám vyděšeně.

"Tak to mi budeš muset stačit ty"

"Ne prosím."škemrám.

"Ale prosímtě. Nedělej scény. S kolika chlapama si spala v Kapitolu a tady děláš cavyky."Jeho ruka začne bloudit po mém stehně. Rozčílí mě jeho obvninění, seberu všechnu odvahu a křiknu:

"S nikým jsem nespala!" A to je pravda opravdu jsem s nikým nespala. No zabijte mě, že jsem ještě panna.

"Ale prosímtě."Jeho ruka se posouvá výš a výš. Začnu panikařit. Začnu křičet a volat o pomoc. Najednou ho ode mě odtrhne neznámá síla. Aniž bych se podívala na svého zachránce sesunu se po zdi do dřepu a schovám obličej do dlaní. Slyším bolestné heky a pak cítím dotyk na své paži. Ucuknu a podívám se do těch bledě modrých očí. Srdce se mi rozbuší už jen pro to jak blízko u mě je. 

Další kapitola!!! Tak co ? Je to dobrý já nevím mě se to zdá...no...divný. Přijde vám to taky tak ? Prosím řekněte mi jestli vám to přijde taky tak divný jako mě :D :) xoxo Jull 

Hayffie story√Where stories live. Discover now