9.část

316 24 7
                                    

Ráno mě probouzí světlo, které mi svítí do očí. Otačím se na druhý bok ikdyž vím, že znovu neusnu. Pootevřu jedno oko. Podle světla už musí být alespoň poledne. Vzpomenu si na včerejší noc. Nemůžu uvěřit, že tu se mnou zůstal.

Musím se nad tím pousmát. Vylezu z postele, přejdu do koupelny, vysprchuji se, vyčistím zuby a opět jen ručníku přejdu do pokoje. Vezmu si na sebe kalhoty a košily. Nemám hlad takže se pouštím do malování.

            *

Asi po hodině mi strašně kručí v břiše. Jdu si tedy do jídelny pro nějaké jídlo. Jsem celá špinavá od barev, ale co však tu nikdo není.

Přemýšlím co si vezmu. Lákají mě jakési dortíčky s čokoládou a šlehačkou na vrchu. Vezmu si dva na talíř a do skleničky si naliji džus.

Sedám si ke stolu a pouštím se do jednoho z dortíčků.

Zrovna, když v ruce držím druhý dortík mě někdo chytne za ramena. Reflexivně se po něm otáčím a pleskám mu dortík do obličeje. Když si všímám, že je to Haymitch neudržím se a začnu se smát.

"Tobě to přijde vtipný?"zeptá se.

"Jo"směju se. Přejedu mu prstem po tváři a naberu čokoládu, kterou si strčím do pusy."Chutnáš dobře."zamumlám s plnou pusou.

Na tváři se mu objeví zákeřný úměv. Zatímco ten můj zmizí. Přejde k zákuskům a do ruky vezme šlehačkový koláč.  Vím přesně co chce udělat, takže beru nohy na ramena.

"Mě neutečeš!"běží za mnou.

"Haymitchi ne!"Nepřestávám utíkat. Vím, že se blížím k poslednímu vagónu a tam už mu nebudu moct utéct.

Vbíhám do posledního vagónu. A jsem v koncích. Haymitch přiběhne chvilku po mě. Natáhnu ruce před sebe v obraném gestu. Haymitchův úsměv se rozšíří a pomalu ke mě začne přistupovat.

"Promiň."omluvím se mu a to už je skoro u mě. Udělá jeden krok a pak to udělá. Pleskne mi koláč do obliçeje. Zavrávorám, rychle se chytnu Haymitche a oba spadneme na zem. LežI nade mnou a na jednou se ke mě skloní. Už, už si myslím, že mě chce políbit, když v tom mi olízne tvář.

"Právě si mě olíznul?!"

"Uhm."usměje se a olízbe mi čelo. "Taky nechutnáš zle."

Jemně mi setře šlehačku ze rtů. Skloní se a otře se svými rty o ty mé.
Dalsi kapitola! :) Omlouvam se za chyby psala jsem to na mobilu. K Hope You Like It <3 O:-)xoxo Jull

Hayffie story√Donde viven las historias. Descúbrelo ahora