Κεφάλαιο 6...

421 45 8
                                    

Βρίσκομαι στον κάτω κόσμο και οργισμένος βουτάω από έναν μεγάλο βράχο στους πέντε ποταμούς του κάτω κόσμου και συγκεκριμένα στο σημείο που τα νερά τους ενώνονται. Με τις δυνάμεις μου κάνω τον εαυτό μου άθραυστο στο νερό, καθώς είτε θεός είτε θνητός αγγίξει το νερό πεθαίνει αμέσως και κάνω το ίδιο και για αυτό το κάθαρμα το οποίο κυνηγώ. Έρχομαι σε επαφή με το νερό και αμέσως πιάνω στα χέρια μου αυτόν που ήθελε να ξεφύγει. Τον κρατώ από τον γιακά του ρούχου και σιγά σιγά τον τραβάω έξω.

Νόμιζε πως αν βουτούσε στο νερό και πέθαινε θα γλίτωνε αλλά έκανε λάθος!

"Καθάρματα σαν εσένα, που έχουν προκαλέσει μόνο κακό στους γύρω τους, δεν έχουν δικαίωμα να αναζητούν την λύτρωση και την κάθαρση με κατάλαβες;! Εδώ σε υπάρχει ειρήνη και καλοσύνη για σένα."του ΄λέω ενώ τον κρατώ από τον λαιμό. Στην συνέχεια τον ρίχνω κάτω και από και πέρα αναλαμβάνει ο Κέρβερος. Βγαίνω από το νερό και πηγαίνω προς το παλάτι. Με αδειάζει που οι θνητοί θέλουν να βγουν την γαλήνη μετά θάνατον αλλά στην ζωή τους στην γη ήταν σωστά τέρατα!

Μπαίνω μέσα και ένας υπηρέτης μου ανοίγει την πόρτα ενώ εγώ ανεβάζω την θερμοκρασία του σώματός μου ώστε να φύγουν τα νερά από πάνω μου. Στο μεγάλο σαλόνι βλέπω την γιαγιά Αγάπη και αμέσως πηγαίνω προς το μέρος της.

"Τι κάνεις εδώ;"την ρωτάω αφού της αφήσω ένα φιλί στο μάγουλο. Εκείνη γελάει και με κοιτά.

"Περιμένω την Περσεφόνη. Εσύ πάλι έκανες τρέλες;"

"Ό,τι και αν πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίων μου οπότε..."για λίγο δεν μιλάει παρά μόνο με παρατηρεί προσεκτικά. Παραξενεύομαι με την συμπεριφορά της αυτήν και την κοιτάω και εγώ περίεργα.
"Γιαγιά τι παθαίνεις;"λέω γελώντας με την συμπεριφορά της.

"Κάτι έχει αλλάξει σένα"

"Έχει αλλάξει;"

"Ναι, δεν ξέρω τι, αλλά θα το μάθω. Κάτι συμβαίνει σε σένα νεαρέ μου, κάτι καλό"λέει και φεύγει. Αν εννοεί την Έρρικα, τότε ναι, σίγουρα μου συμβαίνει κάτι καλό. Όταν η κουβέντα μου με την γιαγιά μου τελειώνει, μεταφέρομαι στο σπίτι μου και πηγαίνω στο δωμάτιο μου για να κάνω ένα μπάνιο. Οι γονείς μου λείπουν και έτσι θα έχω λίγη ησυχία.




{...}




Περιμένω την Έρρικα να βγει από το σπίτι της και κοιτάω την πόρτα με αγωνία. Είναι το δεύτερο μας ραντεβού και θέλω να έχουμε άλλα τόσα στο μέλλον.  Είναι τόσο υπέροχη κοπέλα, σωστό μυστήριο και θέλω να μάθω τα πάντα, μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια για εκείνη. Κυρίως όμως, θέλω να μάθω πως έχασε την όραση της. Σίγουρα δεν είναι τυφλή από την γέννηση της, κάτι έγινε και έχασε την όραση της και ξέρω πως είναι ένα ζήτημα το οποίο την πονάει και για αυτό δεν την έχω ρωτήσει ακόμα. Τις σκέψεις μου σταματά ο ήχος της πόρτας που κλείνει και ύστερα βλέπω την μαγευτική μορφή της μπροστά μου.

"Γεια."λέει σιγανά.

"Γεια σου όμορφη, πάμε;"την ρωτάω και εκείνη μου γνέφει θετικά. Της προσφέρω το χέρι μου για να περπατάμε δίπλα δίπλα και να την καθοδηγώ και εκείνη δέχεται.

"Που θα πάμε;"ακούω την φωνή της.

"Στο δάσος και πιο συγκεκριμένα στην λίμνη που βρίσκεται εκεί."της λέω και χαμογελά. Στην διαδρομή δεν λέμε πολλά πράγματα, εγώ την θαυμάζω συνέχεια και την κοιτάω ασταμάτητα και εκείνη είναι ήρεμη απολαμβάνοντας τον απαλό αέρα. Μετά από λίγη ώρα φτάνουμε στο σημείο που ήθελα και καθόμαστε στο γρασίδι.

"Αγακλή, μου αρέσει να είμαι μαζί σου. Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω, αλλά δίπλα σου νιώθω ασφαλής."εξομολογείτε η Έρρικα και εγώ της χαϊδεύω τα μαλλιά. Όταν έλεγε τα τελευταία αυτά λόγια, είδα τον φόβο στο πρόσωπο της. 

"Και εμένα μου αρέσει να είμαι μαζί σου Έρρικα. Δίπλα μου, κανείς δεν μπορεί αν σε βλάψει!"λέω σοβαρά θέλοντας να διώξω όλους τους φόβους που έχει στην καρδιά και το μυαλό της. Όποιος σκεφτεί έστω και την πειράξει ή να της κάνει κακό, θα είναι νεκρός την επόμενη ακριβώς στιγμή! Βγάζω το δερμάτινο μπουφάν μου από πάνω μου και την τυλίγω απαλά με αυτό για να μην κρυώσει. Εκείνη έρχεται λίγο πιο κοντά μου και ακουμπάει απαλά το κεφάλι της στο μπράτσο μου. Τυλίγω το χέρι μου γύρω της και εκείνη ακουμπάει πάνω μου ακόμα περισσότερο.

"Μακάρι να μπορούσα να σε δω."λέει ψιθυριστά. Αφήνω ένα φιλί στα μαλλιά της και ακουμπάω το κεφάλι μου πάνω στο δικό της. Θα μάθω την αλήθεια για το τι της συνέβει και θα βρω τρόπο να την κάνω καλά ο κόσμος να χαλάσει!






















Καλησπέρα σας παιδιά 🤪



Νέο κεφάλαιο μετά από καιρό το οποίο ελπίζω να σας αρέσει και να συγχωρήσετε τα ορθογραφικά λάθη που μπορεί να έχει 🤬🥴


Ψηφίστε και σχολιαστε γιατί με βοηθάει πολύ 💬⭐

Ψηφίστε και σχολιαστε γιατί με βοηθάει πολύ 💬⭐

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Αγακλής...Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα