23.Război

12 8 0
                                    


DEREK

PREZENT

Mă trezesc devreme și merg să îmi fac o cafea. Sunt în sediu. Intru în bucătărie și mă întâlnesc cu Leo. Băiatul stă pe un scaun privind pe fereastră.

-Nici tu nu poți dormii? Întreb eu curios.

-Nu prea. Am făcut cafea. Vrei?

-Sigur.

Leo îmi toarnă cafea într-o ceașcă și mă anunță că astăzi va merge la orfelinat fiindcă nu a mai trecut de ceva vreme pe acolo și va devenii suspicios.

-De obicei le spun că dorm la Ryan, explică băiatul.

-Vin și eu cu tine la orfelinat.

-De ce? Zice Leo confuz.

-Le aducem copiilor haine și caiete. Consider-o o donație a mafiei, spun distant. Băiatul îmi zâmbește și încuviințează. Începem să ne pregătim pentru plecare iar Leo mă anunță:

-Diseară vor venii aici Ryan, Anna și Scarlett așa că spune-le băieților să își dea costumele jos.

-Sigur, dar ce se întâmplă mai exact?

-Este ziua lui Ryan. Face optsprezece.

-Oh. Nu i-am urat încă la mulți ani, zic eu gânditor.

-Anna nu știe nimic despre toată povestea cu mafii. Crede că petrecerea va avea loc la niște prieteni de familie așa că fiți prietenoși, explică Leo.

-Dar locuim pe aleea sângerie, amintesc eu.

-Știu, a fost destul de speriată să audă asta dar Ryan a convins-o. Problema mai mare e alta.

-Hm?

-Știi, ultima oară când ne-am văzut, tatăl său m-a capturat pe mine și am fost nevoit să îi tai brațul lui Jack. Nu prea vrea să dea ochii cu noi. Crede că o urâm.

-Înțeleg...

O luăm încet pe stradă părăsind sediul. Aprind o țigară și încep să fumez. În mâna stângă țin o mare sacoșă plină de haine iar Leo cu cărți. Ajungem destul repede. Băiatul este întâmpinat cu veselie și căldură. Eu rămân în spate și zâmbesc. Le ofer sacoșele și privesc cum Leo începe să se joace cu cei mici. E destul de uimitor să vezi cum șeful unei mafii poate să fie atât de jucăuș. Leo Dark... Un băiat ce îmi întrece așteptările de fiecare dată și evoluează mai repede decât îl pot urmării. La doar vârsta asta a reușit să încheie o alianță cu altă mafie. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de ani întregi. Dacă o ține tot așa, poate devenii cel mai bun lider pe care l-am avut. Maturizarea sa nu are limite. Deodată, sunt tras de mânecă. Îmi las privirea în jos și observ o fetiță ce îmi întinde o cană roz de jucărie. Îi zâmbesc și încep să mă joc cu ea. Există și frumusețe în lumea asta până la urmă...

Nici nu îmi dau seama când orele trec atât de repede și trebuie să plecăm. Le promit copiilor că o să îi mai vizitez și plecăm.

-O să rămân și seara asta la Ryan. Este ziua lui, spune Leo uneia dintre îngrijitoare. Este îmbrățișat iar apoi ne întoarcem la sediu. Înainte, ne oprim la un supermarket pentru a lua băuturi și snack-uri. Pe drum ne întâlnim cu Anna și Ryan care se îndreptau deja spre sediu.

-La mulți ani! Strigăm eu și Leo la unison. Anna rămâne în spate. Băieții încep să discute iar eu eu rămân în urmă cu fata.

-Tu ești unchiul lui Ryan, Derek, nu-i așa? Întreabă Anna zâmbindu-mi timid.

-Um... da. Eu sunt. Încântat de cunoștință.

Liniștea se așterne din nou. Îmi fac curajul și îi spun:

-Știi, nu ai de ce să îți faci griji. Leo nu e supărat pe tine. Tu ești tu iar tatăl tău e tatăl tău.

-Da... cred că ai dreptate... dar a încercat să îi omoare.

-Și e vina ta pentru că s-a întâmplat asta? Pur și simplu s-au întâlnit pe stradă.

-O să încerc să vorbesc cu ei... Mulțumesc.

Anna o ia înainte și se bagă în discuție cu Leo și Ryan. Eu rămân în urmă. Anna Han... Pare o fată puternică ce încearcă să se regăsească pe ea înseși. Pot să înțeleg de ce Ryan o iubește. Ajungem la sediu și despachetăm. Între timp, ajunge și Scarlett. Este destul de amuzant cum se cunosc de așa puțin timp dar Ryan și Leo se înțeleg așa bine cu ea. Poate e vârsta. Tinerii se închid într-o cameră unde petrec iar eu merg să pregătesc tortul. Mai este un sfert de oră până trebuie să îl duc la ei. Ies pe balcon pentru a fuma o țigară până atunci. Scarlett este deja acolo.

-S-a întâmplat ceva? Întreb eu curios.

-Nu. Am ieșit doar să iau o gură de aer.

-Pari îngândurată.

-Mă simt ciudat să stau în preajma lor. Îmi e frică... căci voi fi trădată.

-Este vorba de ce s-a întâmplat la spital acum doi ani cu acel psihopat? Spun eu.

-Știai de asta?

-Au dat săptămâni întregi la televizor despre asta.

-Da... despre asta e.

-Nu cred că o să ajute cu ceva cuvintele mele... dar poți avea încredere în ei. Par persoanele potrivite.

-Potrivite să ce?

-Să schimbe lumea.

Fata se întoarce în cele din urmă înapoi iar eu i-au tortul. Scarlett Hipe... Este o fată care are multe pe umeri. Încearcă să facă totul de una singură. Trebuie să învețe când să gândească cu creierul sau cu inima. Intru în camera tinerilor cu tortul și începem să cântăm cu toții. Ryan este destul de entuziasmat pentru cineva foarte serios. Este ziua lui până la urmă. Este un băiat ce încearcă să găsească libertatea printr-o metodă diferită față de tatăl său. Putea să devină un politician sau ceva la cât de profesionist este. Nu știu dacă să devină mafiot a fost cea mai bună decizie dar e una interesantă în orice caz. Gașca asta va face o echipă de minune... dar oare sunt pregătiți?

După ce tai tortul, ies din încăpere. Observ o siluetă întunecată pe hol. Mă apropii de ea pentru a afla cine este. Începe să fugă. Mă iau după ea. E un spion mai mult ca sigur! Probabil sunt aceia care ne-au urmărit și data trecută. Ce naiba vor? Cum a intrat aici fără să fie observat. Ajung în parcare și nici urmă de el. Pare că a dispărut. Ne urmăresc fiecare mișcare. Oare de cât timp fac asta? Noi ne-am dat seama abia acum câteva zile. De ce nu ne-au omorât până acum? Se joacă cu noi?

Mă întorc în sediu. Trebuie să îi spun lui Leo. Deschid ușa încet și îi observ pe tineri.

-Haide Ryan! Doar atâta poți? Mai bea puțin. Scarlett râde iar Anna mănâncă tort. Ryan are fața roșie. Pare să fie beat. Încep cu toții să râdă.

Uneori uit că ei nu sunt niște mașini de ucis.. ci doar niște copii ce își trăiesc viața. Închid ușa fără să intru. O să îi spun mâine. Trebuie să vorbesc pentru mărirea numărului de gărzi. Trebuie să fie cu siguranță mâna „Umbrei Sângerii". Așa operează ei. Nimeni nu îi vede dar sunt mereu în fața tuturor. Îi putem învinge? Acești tineri au potențialul să o facă... sau vor murii încercând? Curând va începe o bătălie prea mare pentru a îi putea face față. Eu sunt doar un pion în toată povestea asta.

Leo, ești pregătit să te sacrifici pentru ceilalți?

Ryan, ești pregătit să pierzi tot ce ai?

Anna, ești pregătită să fi prinsă într-un război din care nu poate scăpa nimeni?

Scarlett, ești pregătită să înfrunți trecutul?

Eu... sunt pregătit să mai pierd o dată împotriva lor?

WarLordsWhere stories live. Discover now