-6-

222 20 11
                                    

Karşınızda matematik sınavı öncesi bir yüksek puan umudu bekleyen ama 10 soru klasik ve soruları görünce sınavda krize girmenin eşiğine gelen, "50 alsam yeter" düşüncesiyle gezen BEN. Geleneksel "şu puanı alsam 3, sözlü, performans 100 olsa ortalama 5 olur" haftasındayız. 2 haftadır interneti haber için kullanılıyorum. Bu bölümü çok geç yayınlayabildim. Dün sınavda aklıma Çikita muz geldi o yüzden istemsiz bir şekilde multimedyaya bu şarkıyı koydum. Yarınki tarih sınavı tabiri caizse girmez inşallah. İnsafsız kadın 8 soru klasik yapmayı düşünüyormuş. Bu arada 6 gün sonra TEOG varmış ya la. Şunuda söyleyeyim önerilerinize açığım arkadaşlar. Neyse uzatmadan geçelim

> İfşa etmek gibi görünmesin ama bugün bir hikayeye tıkladım. Ne yazım kuralı var, ne noktalama işaretleri doğru düzgün kullanılmış. Kısaca "fos". İfşa gibi gözükmesin diye hikayenin aslını kopyala yapıştır yapmayacağım ama yazar şunun gini yazmış;

BUGÜN BİZİM KANKEYLERLE İNTERNET CAFEYE PES ATMAYA GİTTİK AMA SİNİRDEN KONSOLU KIRIYODUM SONRA KAFENİN SAHİBİ ABİ BENİ KOVDU AMAN ÇOKTA TIN SONRA BENİM KANKEYİMİN BANA AŞIK OLDUĞUNUÖĞRENDİM CART CURT AMA BU BENİ ÖPÜNCE Bİ TURUNCUMSU MOR OLDUM ANLATAMAM

Ve ben de oraya sadece "bu ne?" yorumunu bıraktım. Sevgili o hikayeyi yazan yazarcığımız. Azıcık düzgün yazsan ne olurdu? Harbiden o ne lan?

> Aralarında ciddi yaş farkı olan iki karakteri neden bir kurguda sevgili rolüne koyarsın ki?

Hikayede 97li çocuk 04lü kızla çıkıyor. Abi sizin kafa nerede? Siz nasıl bir ilişkidesiniz? Birbirinizle buluştuğunuzda pembe tütü giyip kızın oyuncak bebekleriyle mi oynuyorsunuz?

> İşte size klasik bir fanfic/teen fic örneği

Başrol kızımızın düşmanı kesinlikle çakma sarışındır, dip boyası gelmiştir, 1 karış etekle başrol kızımızın sevdiceğine yürür. Çocuk halilye bunu bir iki kere eller. Başrol kızçemiz bunları görür ve okulda tepki vermez ama eve adımını atar atmaz öyle bir ağlar ki hipopotam böğürmesini aratmaz. En sonunda hayattan bezer ve banyoya gider. Küveti buz gibi suyla doldurup içine bir jilet ile girer. Tam bilekleri dikile kesecekken sevdiceği onu arar ve "özür dilerim" der. Kız anlık bir duygu değişimiyle elindeki jileti fırlatır ve mutluluktan horon teper.

> Hikayelerde küfür kullanılıyorsa bunun dozajı iyi ayarlanmalı. Ki ben de küfürlü hikaye okurum ama bunun yeri ve çoğunluğuna dikkat ederim. Eğer 10 kelimenin 7si küfür olursa direkt rapor et düğmesine abanırım. Küçük çocuklarda var burada. 

> Bir Türk lise kurgusunda öğretmenlere "Bayan ..." veya "Bay ..." diye seslenildiğini bile gördüm lan. 

Bence o tür hikayelerin yazarlara "Kardeş, burası Türkiye" diye bilgilendirmemiz lazım. Ulan kimi gördün sen hocaya öyle seslenen?

> Hikayenin birinde çocuk kıza yol tarifi soruyor, kız ise o andan itibaren düğünde erkek tarafının ne takacağına kadar düşünüyor. 

İşte bu yüzden evde kalıyorlar. Üzgünüm kızlar.

> Kurgudaki kız: Övünmek gibi olmasın ama futboldan ve oyunculardan iyi anlarım (Klose'yi Dortmund'dan sandı)

Ben: Yohamuğa.

>Bölümlerin adlarını mümkünse uzun yazmayın. Mesela:

Bölüm 1

-1-

Chapter 1 veyahut bölümler için kısa isimler kullanın. Tutup ta bir bölüme Samanyolu dizilerindeki gibi ad koymayın.

>Buna neredeyse her kurguda rastlamak mümkün. Araba modeli Range Rover. Zengin-fakir fark etmez, herkesin arabası Range Rover (dizilerdeki cep telefonları gibi. Adamlar nasıl karıştırmıyorsa o telefonları)

Ben belki jeep tarzı sevmiyorum. Benim favorim İmpala arkadaş. Hemide 67 model.

>Hikayede çocuğun adı Poyraz, soyadı Karayel.

Ben de Yağmur Dolu. Komikti. Gülün...

>Hikayeyi konusuna göre ayarlamayıp bir bölüme ağlatıcı aşk senaryoları yazıp bir sonraki bölüme adeta Paranormal Activity yazanlara gıcığım.

Sonra da "Ndn bnm hkym oknmyr" diye ağlanıyorlar. Boşuna ağlamayın.

Bugünlük bu kadar yeter. Bu hafta içinde sınavı olan herkese başarılar. 

Edit: Ben böyle telefonun... Sekiz kere güncelleme yapmak zorunda bıraktı ifirit alet ya

Bıktıran Basmakalıp HikayelerWhere stories live. Discover now