Hoofdstuk 8

19 1 1
                                    

Pov Freya

¨HET IS EINDELIJK ZATERDAG¨ zegt Elena met een grote glimlach op haar gezicht. ¨Ja ik heb ook zo veel zin in vandaag!¨ zeg ik terug. Elena en ik zijn allerbeste vriendinnen dus zodra er weer een concert is van Billie Eilish gaan we er met elkaar heen. Het is altijd zo gezellig. Volgens mij kan Elena wel even een rust dagje gebruiken na al die rare shit van afgelopen week. Vandaag logeert Elena bij mij thuis omdat het concert tot heel laat in de avond is dus we maken er een vriendinnen weekend van. 

¨Dames, zijn jullie bijna klaar? Anders missen jullie de trein nog¨ hoor ik mijn moeder zeggen. ¨Ja mam, we komen er al aan¨ zeg is terug. De heenweg gaan we met de trein, maar gelukkig worden we zodra het concert is afgelopen opgehaald door mijn moeder. Mijn moeder zet ons af bij het treinstation en wenst ons veel plezier. Elena en ik stappen de trein in en kletsen nog wat totdat we er zijn. ¨AHHHHHH WE ZIJN ER EINDELIJK!!!¨ zegt Elena wanneer we zijn aangekomen. We hebben er beide zoveel zin in. 

3 uur later...

¨ Het concert was zo leuk!¨ zeg ik tegen Elena. ¨Ja echt zo, ik heb nu al zin in de volgende keer¨ zegt ze lachend terug. We moeten eventjes wachten maar dan komt mijn moeder ons ophalen en vertrekken we weer terug naar huis. Aangekomen bij mijn huis rennen we de trap om en gaan naar mijn kamer. We hebben beide al onze pyjama's aangedaan en zitten de foto's en video's nog terug te bekijken van het concert. Het was echt geweldig. Het is ondertussen 02:30 wanneer we eindelijk in slaap worden. 

¨RING RINGGGGG¨ Elena en ik schrikken beide wakker. ¨Kut wekker¨ mopperen we beide en we schieten in de lach. We lopen naar beneden en gaan ontbijten. Tijdens het ontbijt praten we nog over het concert, en we vertellen natuurlijk ook alles tegen mijn familie. Wanneer we klaar zijn met het ontbijt maken we ons zelf klaar om te vertrekken. We gaan vandaag shoppen in Amsterdam. 

¨Kijk een Gucci winkel!¨ zegt Elena en we lopen naar binnen. We zien heel veel mooie dingen. Elena en ik hebben afgesproken om samen een Gucci riem te kopen als een soort bestfriend symbool. 

Pov Elena

¨Zullen we ook naar dat winkeltje? vraagt Freya. ¨Ja duhhhhh¨ zeg ik terug. Lachend lopen we samen die kant op met de Gucci tassen in onze handen. Wel duur hoor, maar wel met een mooie betekenis er achter. 

We lopen het interessante winkeltje binnen en kijken rond. ¨He Elena, zijn dat niet Stef en zijn vrienden?¨ vraagt Freya een beetje geïrriteerd. ¨Oh kut, ja dat is hem. Laten we gaan¨ zeg ik terug. We draaien ons om en proberen zo snel mogelijk weg te gaan uit dat winkeltje. ¨Hey Elena! Wacht even!¨ Hoor ik Stef opeens roepen. Hij komt naar ons toe en vraagt aan Freya of ze even weg wilt gaan zodat hij met mij kon praten. ¨Zij gaat helemaal nergens heen, en al helemaal niet na wat je me geflikt hebt. Wat een wonder dat ze je niet in de gevangenis hebben gegooid, had ik namelijk wel graag gewild!¨ zeg ik boos tegen hem. 

¨Elena, het spijt me ontzettend. Ik had niet zo raar moeten doen. Je moet me vergeven. Ik hou zo veel van je, je bent de liefde van mijn leven. En je kunt veel beter krijgen dan die ene rare gast Caiden!¨ zegt Stef. ¨Ach rot toch op man!, Caiden is perfect voor mij en ik HAAT jou. Ik hoop dat je een slecht leven krijgt en ik hoop dat ik jou lelijke kop nooit meer hoef te zien!¨ zeg ik heel erg boos terug. ¨Oh meisje, hier ga je spijt van krijgen. Ik ga jou leven veranderen in een nachtmerrie totdat je weer bij mij terug bent. Let maar eens op!¨ zegt Stef. ¨Ja ja, geloof je het zelf. Ik ga weer weg, want als ik nog langer naar jou moet kijken mag ik straks nog naar de oogarts! Toedels¨ zeg ik tegen Stef.

¨Elena, gaat het?¨ vraagt Freya bezorgt. ¨Ja hoor, het gaat wel. Ik wil het gewoon niet over hem hebben. Ik wil dat vandaag leuk word en daar hoort hij NIET bij¨ zeg ik terug. 

Het is ondertussen al 5 uur en langzamer hand zijn we klaar met shoppen. Freya belt haar moeder om te vragen om ons op te halen. Dat gaat ongeveer nog een half uurtje duren, dus we besluiten om nog even in de Hema wat ijskoffie te drinken.¨Dit is zo lekker!¨ zegt Freya terwijl te aan het genieten is van haar ijskoffie. ¨Ja daar ben ik het helemaal met je eens!¨ zeg ik terug.


Het is een paar uur later en ik ben al een tijdje weer in mijn eigen huis. Ik lig op bed, bijna klaar om te gaan slapen. Ik denk nog ven terug aan dat walgelijke moment toen ik Stef tegen kwam. Die gedacht zijn snel voorbij wanneer ik bezin te denken aan Caiden. Ik vind het zo ontzettend leuk! Ik moet maar eens echt een keer actie onder nemen. Niet veel later val ik in slaap.  


Love at first thought?Where stories live. Discover now