Efter ondskan

21 1 0
                                    

Livia tog sig långsamt upp med kraften vinande i sig. Bilder på platser hon aldrig besökt flammade förbi framför ögonen på henne. Hon visste inte hur hon skulle kunna uppfylla Links och Zeldas förhoppningar. Varför gav de deras styrka till just henne som inget kan?
Då avbröt Teodora Livias tankar.
"Är du OK?" frågade hon. Livia tog ett djupt andetag och svarade:
"Ja. Jag mår bra" även om hon visste innerst inne att hon inte kände sig frisk alls. Allt hon ville just nu var bara att bli av med allt det här och få lägga sig i en säng på ett stable och glömma bort allt det som just hänt.

Dagen efter vaknade Livia i en säng gjord av fjädrar i ett litet hus. Hon hörde kacklande utanför och kom på att hon var i Minnas lilla hus i Kakariko village. Hon gick ut från huset och när hon såg alla glada barn som sprang omkring och lekte smälte hon. Det här kunde hon använda sina krafter till! Glädje, lycka och liv! Men det gick också att göra dåliga saker som skapade förgörelse, sorg och död. Vad skulle hon ta sig till? Tänk så sa hon något fel?
"Godmorgon Livia" sa Lova. Smeden och byggaren lade ett leende på läpparna och fick Livia på bättre humör. Det här kunde nog bli en bra dag, tänkte hon. Men vad Livia inte visste var att det här skulle bli den värsta dagen i hennes liv.

Livia vs GanondorfWhere stories live. Discover now