Šesnaesto poglavlje.

3.4K 92 5
                                    

Probudio me zvuk alarma. Budim se i sećam se sna od sinoć. Uzimam telefon koji je u tom trenutku zavibrirao. Bio je to Dario.

Dobro jutro Elena, jesi li za jutarnju šetnju? pisalo je u poruci

Bilo mi je drago što me je upitao to, jer sam bila neraspoložena.Prvo zbog sna kojeg sam sanjala, i koji se stalno ponavlja. Drugi razlog bio je Fran. Sve vreme sam mislila o njemu i o tome da više nećemo pričati. Nisam mogla da zamislim situaciju gde ja ne pričam sa njim. Biće ovo jako teško, ali sam je želeo to. Ništa se neće promeniti dok se on ne izvini meni. Jer ništa nisam uradila nažao njemu da bih se izvinjavala ja.

Odlučila sam da odgovorim Dariu da ćemo se naći u blizini doma i da možemo ići u šetnju.
Zatim sam ustala, namestila krevet i krenula sa spremanjem. Obukla sam komplet adidas trenerku, adidas patike i vezala sam kosu u visok rep. Na licu nisam imala ni trunku šminke.
Nakon doručka izašla sam napolje i ugledala Frana kod kapije doma. Po njegovom izgledu zaključila sam da uopšte od sinoć nije dolazio da spava. Iz daljine sam videla koliko je umoran i iscrpljen. Kosa mu je bila razbarušena, a odeća gužvava. Kada sam krenula ka kapiji ugledala sam nepoznatu devojku i najkraćoj mogućoj suknji i majici sa dubokim dekolteom. Zastala sam i posmatrala ih.
Samo sam molila Boga da ništa nije bilo između njih, jer ona nije devojka koja bi išla uz Frana. Prosto on može da bude bolji. U tom trenutku su se poljubili, i to bas strastveno, a zatim je ona otišla taksijem. Nastavila sam sa hodom i tada me je prvi put pogledao u oči.
Prošao je pored mene kao da sam vazduh. Osetila sam miris alkohola i jeftinog ženskog parfema. Verovatno je noć proveo sa njom. Ovo me je povredilo iako nisam znala zbog čega. Želela sam da ga mrzim ali nisam uspevala. Brzo sam te misli izbacila iz glave  kada sam ugledala Daria.

Poljubili smo se i krenuli u šetnju.
Pričali smo o ne tako bitnim stvarima i bilo mi je jako lepo sa njim. Ponašao se kulturno i poštovao me je. Pričao je smeštene viceve i uvek sam tada mislila o Franu.Jer od njega, niko ne priča bolje viceve.

Moram nešto da ti kažem. odjednom mi se obrati ozbiljnim tonom

Kaži. rekla sam plašeći se šta bi mogao da kaže.

Već duže vreme razmisljam o ovome i nisam znao kako bih ti saopštio. krenuo je sa vrlo zbunjenim izrazom lica

Sviđaš mi se Elena. Od prvog dana kad sam te video na času, zapala si mi za oko. rekao je

Srce je počelo jako da mi kuca. Bila sam jako zbunjena i nisam znala šta bih rekla. Bilo mi je lepo sa njim ali ovo je prebrzo išlo.

Želeo bih da budemo zajedno, ako osećaš isto. I nemoj da razmišljap o tome što sam profesor, jer neću još dugo. Predajem još 3 dana, posle dolazi moj otac.

Ova informacija mi je dobro došla. Ostala sam da ćutim nekoliko sekundi. Razmišljala sam o odgovoru i  nisam znala šta bih mogla da kažem. Jako mi je lepo sa njim, prelep je i imamo slične teme za razgovor. Ali možda je sve ovo prebrzo za mene.

Ne mogu da kažem da ne osećam ništa, jako mi je lepo sa tobom. Ali potrebno mi je vreme da razmislim, kada razmislim reći ću ti svoj odgovor.

Klimnuo je glavom i nastavili smo sa šetnjom. Mnogo smo se smejali i glupirali na ulici.
Nakon sat vremena sam se vratila nazad u dom, i ostatak dana sam provela učeći psihologiju.

Jako sam se nervirala jer nisam mogla da upamtim proste rečenice.Ništa mi nije ulazilo u glavu i ništa nisam mogla da zapamtim.

U procesu mog nervnog sloma oko učenja, začula sam kuvanje na vratima. Bila je to Klaudia.

Ugledala sam je sređenu i znala sam kuda ovo vodi.

Ajmo na žurku, spremi se. rekla mi je veselim tonom

Ne mogu, učim, vidiš valjda. odgovorila sam, i pokazala na knjigu iz psihologije.

Ne budi štreber. rekla i uzela knjigu bacivši je na drugi radni sto.

Ajde spremi se, ne želim da čujem NE kao odgovor. odgovorila je i krenula da vadi odeću iz mog ormara.

Na kraju sam prihvatila, i ubrzo sam bila spremna. Teksas duboke farmerke sam obukla i kratku crnu majicu. Šminka je bila minimalna i bila sam spremna.

Otišle smo taksijem do Alekove kuće, jer je on pravio žurku ako ovog puta za veću masu.

Nakon 15 minuta stigle smo ispred kuće.
Kada smo ušle unutra, udario me je jak miris alkohola i cigareta. Prvo kog sam ugledala bio je Fran. Sedeo je na foteljicu zajedno sa Gabi, Alekom, Dariom i još nekoliko devojaka koje nisam poznavala.

Idemo kod njih. Ajmo. obratila mi se

Htela sam da se pobunim ali  je bilo kasno jer je Kladia već uveliko krenula ka njima.

Ćao svima. rekla sam

Fran me nije ni pogledao već je nastavio da priča sa Gabi.

Drago mi je što ste došle. rekao nam je Alek zatim otisao do kuhinje.

Sela sam pored Daria i poljubila ga u obraz.

Prelepa si večeras. rekao je i odmerio me od glave do pete.

Pocrvenela sam ali sam se ipak zahvalila.

Uzela sam djus votku da pijem, iako ne volim alkohol. Sve vreme sam posmatrala Frana kako se muva sa Gabi i krv mi je priključala. Nisam bila pijana iako sam želala da budem.

Uveliko sam pričala sa Dariom kada sam primetila da se dvoje ljube. Kada sam se okrenula ugledala sam Frana i Gabi.
Srce me je zabolelo iako sam ga gledala kao prijatelja. Znam da zaslužuje bolje, a to nije Gabi. I nisam bila ljubomorna kao što je Klaudia govorila.
Na eks sam popila djus votku i pitala Daria za ples uz pesmu All of me koja je upravo počela.
Prihvatio je i uputili smo se na sredini sobe.
Njegove ruke su se našle na mom struku, a moje oko njegovog ramena. Njegove lepe bistre oči su me posmatrale stalno gledajući u moje usne. Znala sam da želi da me poljubi i ja sam sada trenutnu imala takvu želju. Bio mi je neko potreban u životu.
Primetila sam da nas Fran posmatra i da ispija svoje piće na eks. Njegova ruka se nalazila na Gabinom kolenu.

Nisam mogla da zaključim da li je ljut ili mu je svejedno. Ubrzo sam skrenula pogleda, i nastavila sa plesom.

Pred očima mi se stalno javljala slika poljupca Frana i Gabi. U tom trenutku votka je proradila iz mene i rešila sam da uradim nešto za šta nisam bila sto posto sigurna. Ali jedan je život i nema kajanja.

Moje usne su se spojile sa usnama od Daria. Videla sam čuđenje na njegovom licu ali je nastavio sa ljubljenjem. Njegove pune usne su mi uzvraćale istom merom. Osetila sam ukus cigareta i alkohola, ali nije mi smetalo. Ritam se svakim minutom sve više ubrzavao. Njegove ruke su se našle na mojoj kosi, a moje oko njegovog vrata.
Kada se poljubac završio, pogledao me je svojim lepim očima i nasmejao se ponovo me poljubivši na blic.

Znači odlučila si? rekao mi je

U tom trenutku sam pogledala u Frana kako je ustao i poveo Gabi sa sobom. Videlo se da kipi od ljutnje, besa i ljubomore. Prošao je pored nas, i svojim razmenom zakačio Dariovo.

Ispratila sam ga pogledom, i videla sam da su otišli sa žurke. Kreten običan.

Odlučila sam. Pokušaćemo pa kud puklo da puklo. rekla sam i zagrlila ga

Iako mi je bilo lepo sa njim, pitala sam se gde je otišao Fran i zaboga, zašto baš sa Gabi?!

Samo prijatelji. ✔️Where stories live. Discover now