Osa 23. Selenen joukko

123 19 2
                                    

Bonnie tunsi puisen ja hiomattoman lattian poskeaan vasten. Hänen ranteensa ja nilkkansa oltiin sidottu yhteen jollain karhealla ja suussa tuntui syljestä märkä rätti. Kesti hetken, että hän muisti tapahtumat.

Bonnie avasi silmänsä. Hän näki edessään pienen huoneen hirsiseinän, joka kohosi tikkuisesta lattiasta. Hänen oli tehtävä kovasti töitä, että pääsi istumaan. Bonnie astui yhteensidottujen käsiensä välistä, että saisi ne etupuolelle. Hän irrotti rätin suultaan. Silloin hän näki Marcuksen nojaamassa huoneen seinään.

Marcuksen ranteet ja nilkat olivat myös sidotut ja hänen suuhunsa oltiin sidottu rätti. Bonnie käveli polvillaan hänen luokseen ja sanoi:

"Herää, Marcus."

Marcus hätkähti ja avasi silmänsä. Hän katsoi ympärilleen ja yritti tempoilla köydet ranteistaan. Bonnie veti rätin hänen suustaan roikkumaan kaulaan ja kysyi:

"Mitä tapahtui?"

"Minä ja Rodrick menimme metsään. Rodrick sanoi, että hän uskoi siellä olevan vain villisika, mutta kyllä me molemmat tiesimme," Marcus sanoi ja pyyhkäisi suutaan olkapäähänsä. "Se on hän."

"Nyt sun täytyy jo kertoa kenestä puhut," Bonnie sanoi.

"Minä puhun Selenestä, hänen veljistään ja hänen joukostaan," Marcus sanoi.

"Keitä he sitten ovat?" Bonnie kysyi.

"Heistä on vain tarinoita, eikä kukaan ole pystynyt todistamaan niitä. Minäkin kuulin heistä vasta Rodrickilta," Marcus sanoi. "Selene on vanhin neljästä sisaruksesta. He kasvoivat rikkaassa perheessä. Heidän tulevaisuutensa näytti valoisalta, kunnes Selene sai tietää hänelle järjestetyn avioliiton. Hänellä ei ollut aikomustakaan mennä naimisiin. Selene päätti karata metsään ja taivutteli veljensä mukaansa. He muuttivat jonnekkin näille maille ja perustivat pienen kylän tapaisen yhteiskunnan, joka toimi myös ryövärijoukkiona."

Bonnien silmät levisivät ja suu loksahti auki. Tuollaista tarinaa hän ei ollut koskaan kuullut.

"Jotkut sanovat, että Selene oli tottunut ylelliseen elämään eikä kestänyt pitkään, vaan kuoli nuorena. Toiset taas sanovat, että Selene ja hänen veljensä hallitsevat yhä ryövärijoukkoaan ja käytännössä kaikkia lähistön teitä," Marcus jatkoi. "Mutta eivät vuoden ympäri. He nimittäin ryöstelevät vain kesällä, sillä talvisin on keskityttävä hoitamaan kotieläimiä että ne selviävät talven yli. Eikä talvella muutenkaan kulje kauppiaita."

"Mutta emmehän me voi olla varmoja onko Selene tämän takana," Bonnie sanoi varovasti.

"Kyllä me olemme. Rodrick on varma, että Selene on kaiken oudon takana," Marcus sanoi.

Bonnie hengitti raskaasti ja nielaisi. Hän puristi kätensä nyrkkiin ja kysyi:

"Mitä muuta heistä kerrotaan?"

"Kerrotaan, että kolmosveljistä jokainen on opetellut jonkin taidon vaikuttavan vahvaksi. Heillä jokaisella on tehtävänsä ryöstöjä tehdessä. Selenen taidoista ei tiedetä paljon, mutta luultavasti hänelläkin on taito, jolle kukaan ei voi vetää vertoja," Marcus sanoi. "Jotkut kertovat myös, että Selene oli adoptoitu orpolapsi, jonka takia hänen vanhenpansa sysäsivät hänet kaupalliseen avioliittoon. Se on luultavasti kuitenkin höpinää. Niin Rodrick sanoo."

Bonnien vatsassa muljahti kun hän tajusi jonkun puuttuvan. Hän soimasi itseään Rodrickin unohtamisesta.

"Missä Rodrick on?" Bonnie kysyi.

"Missä luulisit?" Marcus sanoi. "Hän on Selenen edessä."

● ● ●

Ukkoslapsi, Myrskyn TytärWhere stories live. Discover now