10. Poziv

3.3K 133 50
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Nisam volio svoju prošlost. Kao ni bilo šta vezano za nju. Time ni povjerenje u osobama nisam podnosio, niti želio da imam.

Kada misliš da ti osoba nikad ništa nažao učinila ne bi shvatiš kako je zapravo tada, baš tada kada si počeo tako govoriti držala uperen pištolj i stavljao metke za pucanje u pripremi.

Moj brat je jedan od razloga tog mišljenja.

Ko bi rekao da mlađi brat bude razlog?

Sasvim je jednostavno. Prije pet godina je imao sedamnaest, mladost i ludost, izlasci do kasno u noć i alkohol-dosta alkohola. Ponekad i droga, često konzumiranje cigara i laži.

Pokušavao sam da odvratiti od toga, on me ubjeđivao da će prestati, povjerovao sam mu.

Bolje da nisam.

Noć poslije se napio, nadrogirao i pritom vozio u takvom stanju motor. Već se može naslutiti završetak.

Ne samo da je napravio saobraćajnu nesreću, nego je i udario u pješaka i na licu mjesta ga ubio, a da stvar bude još žalosnija i gora-izgubio je i sam život.

Da mi je bilo teško malo je reći, ali mi je bilo i krivo. Bio sam ljut na njega i na život, želio sam plakati od bijesa i tuge zbog takvog kraja.

Unatoč tome što je znao da će nam prirediti pakao uradio je takvu glupost.

Mogao je imati sad dvaedeset i dvije godine, normalan život, posao, eventualno porodicu, ali se on odlučio da ga alkohol i droga obmanu i unište sve. Ne samo svoj život, nego i moj i mojih roditelja.

Mati nikad nije prežalila njegovu smrt, tuguje i danas dani, ali kada je sama. Često je uhvatim u sobi svoga brata kako grli njegovu majicu i plače, a nekad je samo u tišini sjedila i u prazno gledala.

Otac je u suprotnome bio hladnokrvan, mislim da je on poput mene bio bijesan i razočaran, ali duboko u sebi tugovao za sinom.

Kao doktor se sad često srećem takvim slučajevima gdje neko u alkoholnom stanju napravi udes, povrijedi nekog ili sebe.

Ne znam pronaći riječi za takve osobe, gade mi se iz dna duše.

Dan kada je ponovo dovezeno hitnim kolima osoba zbog iste situacije pomislio sam na isti tip osobe, ali ovoga puta je to bilo ipak drugačije.

Aria je u bolnici bila pet dana, ali i tih pet dana su dovoljna da mi privuče pažnju i zainteresira.

Mlada, lijepa, sa predivnim smeđim očima. Osim savršenog vanjskog izgleda bila je živahnog karaktera koji me privukao odmah prvog dana. Iznenadio sam se kada je rekla kako nikad dečka nije imala niti ozbiljnu vezu. Da budem iskren, sve do tada nisam baš ni planirao nešto ozbiljno, ali tom činjenicom se nešto u meni probudilo.

Bile su dvije opcije, da odustanem i nastavim profesionalno ili ipak pokušam da joj učinim prva iskustva nezaboravnim i lijepim, bez kajanja.

Možda je bolja bila prva opcija, ali svoja osjećanja ne mogu sakrivati.

Možda ću se pokajati što pružam povjerenje ponovo nekome, još je u pitanju ženska osoba, ali možda i bude dobro.

Možda.

Ta riječ je vrlo skeptična, stavljam dosta toga u igru i ako izgubim-izgubio sam sve. Baš kao i na lotu.

Izležavao sam se na krevetu cijeli dan, imao sam danas slobodan što me radovalo. Stigla mi je poruka i vidim da je od nje. Otvaram je.

Večeras dolaze neki prijatelji kod nas na zabavu...pitala sam se da li bi i ti želio doći kao moja pratnja pošto svako ima svoj par? :)

Nasmijem se poruci i odlučim da je malo zezam.

Hmm, zar mi želiš reći da smo par?

Ubrzo mi dolazi nazad poruka.

Možda...saznaj večeras.

Oh. To i nisam očekivao od nje. Igra se sa vatrom. Ustajem se sa kreveta i krećem pod tuš tipkajući joj ujedno poruku.

Kad da dođem?

Kad da dođem?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N

Da vidimo šta će se dalje zbiti, imam već par ideji, ali puštam i vas da mi ostavite u komentarima slutnje, možda se i inspirišem još više :)

Do sljedećeg čitanja 💋

#2 Poslije dodira [✔]Where stories live. Discover now