☁️11. "Baleset"

71 11 6
                                    

MIND EGYSZERRE KAPJUK A FEJÜNKET Kheirón felé. Majd vissza az idegenekre.

Na ne szívass már...

De ilyen nincs.

Mit keres itt egy Héphaisztosznak öltözött főisten, a Hádészt szimbolizáló Hisztikálynővel? De most komolyan: mi a franc van itt??

Halálos csendben meredünk Zeuszra és Hérára.

- Öhm... nem kéne... izé... letérdelnünk, vagy valami? - kérdezi a mellettem álló fiú, mire páran kuncogni kezdünk. Egészen addig, ameddig szembe nem találjuk magunkat egy fortyogó Hérával.

- Netalántán viccesnek találjátok a helyzetet, apró, múlandó halandógyermekek? - kérdezi villámló szemekkel, mire mindannyian heves fejrázásba kezdünk. - Szerintem se.

- Héra Drágám... - kezdte volna Zeusz, de a felesége belevágott.

- Találj ki valamit napnyugtára! Ha nem, elválok!!

Azzal a lendülettel pedig megnyílik a föld, Héra nénit meg elnyeli, úgy, hogy csak egy feketés repedés maradt utána.

Meglepetten pislogunk a helyre, ahol előbb még Hisztikirálynő állt.

- Na, szépen vagyunk... - vakarja meg a fejét az istenek királya. Aztán körbetekint, és tekintete megállapodik Jasonön. - Szia, fiam!

- Öh... helló, apa? - ráncolja a szemöldökét a fiú, mire a mellette álló Piper megpróbálja elpalástolni kuncogását.

- Mindenki irány a dolgára, gyermekeim! - ocsúdik fel Kheirón, aztán terelgetni kezd minket. - Gyerünk, gyerünk!

Fogom magam, előrelépek, aztán orra esem.

- Auh! - nyögöm. Lenéztek, aztán meglátom eltanyásom okát: a cipőfűzőm beszorult a repedésbe. Most komolyan?! Tuti direkt csinálta az a némber.

- Cas, nem jössz? - kiált hátra Simon. Fintorogva a cipőmre mutatok. Sim egy ideig csak bámul, aztán rácsap a fejére. Lou meg mellette röhögőgörcsöt kap. - Hmm, kösz, fiúk!

- Várj, megyek - bukkan fel a semmiből Jason, aztán kihúzza a szerencsétlenül járt cipőfűzőt a földböl.

- Ah, köszi.

☁️💙☁️

Néhány órával a kis incidens után, Kheirón és Zeusz még mindig a Nagy Házban beszélgetnek.

Senki nem tud semmit a Táborban. Ami szokatlan, tekintve, hogy mindig van egy-egy bátor vállalkozó, aki kihallgatja a tanácskozásokat. Azonban most mindenki betojt, és szerintem teljesen jogosan. Így csak találgathatunk. Hogy miért van itt Zeusz?

- Megunta Hérát - von vállat Lou.

Miért játszott Héra Demónát?

- Ő is megunta magát - néz komoly szemekkel, mint aki annyira vágja a dolgot. - Elvégre Demóna sokkal vonzobb, mint ő - böki oldalba a bátját, mire az fülig vörösödik, majd egy pillanat alatt lekever az öccsének egy jóravaló pofont. Ebből egy perc múltán olyan csetepaté keveredik, hogy megint a gyengélkedőn kötnek ki.

És végül: mi ez a nagy hajcihő?

- Pfff, Tartarosz tudja.

Addig is én az időm nagy részét Simmel és Louval töltöm a Hermészben. (Furcsa módon Jason és Tyler felszívódtak. Komolyan. Se hírük, se hamvuk. Legalább is remélem, hogy nem csak ennyi maradt belőlük). Szerencsére nem okoztak egymásnak nagyobb károkat, leszámítva egy megrepedt öktöt, és egy törött orrot, úgyhogy hamar lerendezik őket, és küldik vissza a bungalójukba.

𝗣𝗘𝗛𝗘𝗟𝗬𝗙𝗘𝗟𝗛𝝝̋ /SZÜNETEL/Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz