《26》

21.7K 1K 307
                                    

Bunca zaman bölüm beklemenin hatrına bolca yorum lütfeeen.

Hemen yanımda oturan ve kitabını okuyan Martin'i rahatsız etmeden oturduğum yerden kalktım. Birkaç gündür zamanımız böyle sakin ve huzurlu geçiyordu. Haftalar önce yaşanan kriz ile güzelce başa çıkmış ve Hazel'ı hayatımızdan çıkarmıştık. Onu hayatımızdan çıkardığımızdan bu yana her şey daha iyiydi. Martin gittiği kursu başka bir tanesi ile değiştirmiş ve okuluna hazırlık yapmaya devam ediyordu, Jakson ile Amanda ise gittikleri tatilden dönmüşlerdi. Ağustos ayı sakin ve huzurlu bir şekilde geçiyordu işte ve bu ayın bitmesine az bir süre varken Martin'in yirmi olmasına da pek bir şey kalmamıştı.

Yıl içerisinde iki yaş büyüyen bu çocuğa her seferinde hediye düşünmek ve bir şeyler organize etmek de bir hayli yorucuydu. On sekiziden önce her ay ona seçtiğim hediyeler aklıma geldiğinde bunu nasıl yapabildiğimi sorguluyordum artık çünkü şu sıralar aklıma hiçbir şey gelmiyordu.

Su içmek için kalktığım yerden telefonumun çalması ile geri dönmüştüm. Arayan numara daha önce Martin hakkında bilgi aldığım kadına aitti. Telefonu açıp bahçeye çıktıktan sonra kadının sesini duydum.

-Bayan Stark?

-Evet buyurun benim?

-İyi günler, nasılsınız?

-İyiyim, sorduğunuz için teşekkür ederim. Siz?

-İyiyim teşekkür ederim.

Kadının arama sebebine gelmesini beklerken bahçe takımının yanına gelmiş ve sandalyelerden birine oturmuştum.

-Bugün Martin ile aynı sebepten hastaneye yatırılan bir melez için Martin'in dosyasına baktığım sırada yakın zamanda yirmi yaşına gireceğini fark ettim.

-Evet, ay sonunda.

-Geçen sefer melezlerin kızgınlık dönemleri hakkında bir bilginiz olmadığı için beni tekrar aramıştınız hatta Martin ağır ateşlenmişti değil mi?

O anlar aklıma geldiğinde gözlerimi kapattım.

-Evet öyle olmuştu.

-Peki daha sonra kızgınlık dönemi hakkında bilgi sahibi oldunuz mu?

Dedikleri karşısında kaşlarımı kaldırmadan edememiştim. Daha fazla bilmem gerken ne vardı ki?

-Hayır ben o dönemi atlattığımızı düşünmüştüm.

Kadının derin bir nefes aldığını duydum.

-O dönemi atlatmış olabilirsiniz ama o zaman geçirdiği ön kızgınlık ile yetişkin olduktan sonraki kızgınlık dönemleri birbirinden farklı olacaktır.

-Nasıl yani?

Bütün bunlar ne demek oluyordu. Martin tekrar mı ateşlenecek ve tekrar mı hasta olacaktı?

-Şu şekilde Bayan Stark, melezler iki aşamalı olarak kızgınlık yaşarlar. Birincisi insanlarda olduğu gibi ergenlik dönemi geçirirler ve ilk kızgınlıkları yani ön kızgınlık gerçekleşir, ikinci olarak ise yetişkin olduktan sonra girdikleri kızgınlık aşaması gerçekleşir. Yirmi yaşından yirmi beş yaşına kadar bu kızgınlığa girebilirler ve bu onlar için tehlikeli olabilir.

-Ne tür bir tehlike?

-Kızgınlığa girdikten sonra sahipleri ile yakın ilişki kurmak isteyecekler, sahipleri onları kabul etmez ise iç güdüleri sonucu onları sahiplenecek birini isterler. Ama söz konusu Martin gibi baskın bir melez türü olduğunda büyük ihtimalle o sahibini korumak ve sahiplenmek isteyecektir. Üzerinize fazla düşmeye başlayabilir ve ilginizi üzerinde tutmak için çaba gösterebilir.

Domestic Where stories live. Discover now