'20'

8.8K 857 272
                                    

Zeus^

BÖLÜM '20'

Ra Zeus'u bir barın arka tarafında, Odin'i dik durması için tutarken buldu.

''Onun neyi var?'' dedi. Yanlarına yaklaşırken Odin'den yükselen içkinin sert kokusunu alabiliyordu. Zeus gözlerini Odin'den çekmeden keyifsiz bir sesle cevapladı.

''Viski ve konyağı birbirine karıştırdı. Kaç şişe içti bilmiyorum, ben geldiğimde beşinciyi içiyordu.''

''Neden böyle bir şey yaptı ki?''

''Herifi biliyorsun, içkiye karşı koyamıyor.''

''Odin,'' Ra tanrıyı omuzlarından kavrayarak hafifçe sarstı. Odin yarıya kadar inmiş göz kapağıyla ona baygın bir bakış attı, ardından yüzüne gevrek bir gülümseme yerleşti ve iri elini omzuna koyarak sertçe sıktı.

''Ra, kadim dostum! Beni görmeye mi geldin?''

''Toplantı için geldim.'' Ra Odin'i dik tutmasında Zeus'a yardımcı oldu. Ancak İskandinav tanrısı en az fil kadar ağır olan cüssesiyle yerinde sallanırken, onlara hiç de yardımcı olmuyordu. ''Hatırlıyorsun değil mi? Ateşkesleri tazelemek için.''

''Evet, evet ateşkes.''

Odin diğer elinde sıkıca tutmakta olduğu viski şişesini dudaklarına götürürken Zeus'tan isyan dolu bir hırlama yükseldi. Odin'in elinden şişeyi kapmak için hamle yaptığında, tanrı elini tutarak onu geri ittirdi. Uygulanan kuvvetle Yıldırım Tanrısı tökezleyerek arkasından duvara çarptı ve çarptığı yerde ufak bir oyuğun açılmasıyla daha derinden hırladı.

''Komaya girmek için daha ne kadar içmen gerekiyor?'' dedi gürlercesine. Elinden çıkardığı kıvılcımı şişeye yönlendirdi ve şişe Odin'in elinde patlayarak bin parçaya ayrıldı. İçinde kalanlar tanrının yüzüne ve kıyafetlerine sıçrayıp lekelediğinde, Odin tek gözünü Zeus'un yıldırım saçmaya hazır gözlerine dikti.

''Ölmek mi istiyorsun Kronos'un oğlu?''

''Onun adını anmaya kalkışma, Odin.''

''İkinizde. Hemen. Kesin. Şunu.'' Ra aralarına girip Odin'den ziyade Zeus'a gözlerini dikerek, yerinde durması için ona sözsüz emirlerinden birini taşıyan sert ifadesiyle baktı. Eğer onu yerinde tutarsa, Odin'in bir şey yapmayacağından emindi. Zeus ortamı germek için biçilmiş kaftandı, tanrının sakin kalması gecenin de sakin geçmesi demekti.

Zeus onu tınlamadığını gösterircesine onlara doğru bir adım attığında Ra önüne ateşten bir çizgi çekti.

''İnsanların arasındayız.''

''Ona göre davran o zaman.'' Ra ateşi söndürmedi ama azalttı, uyarısı hala devam ediyordu. Eğer Zeus ego oyununu sürdürmeye devam ederse, Ra da önce onu, sonra da ona karşılık vermekten geri kalmayacak Odin'i yılbaşı hindisi gibi yakacaktı.

''Odin,'' Güneş Tanrısı sakallarındaki viskiyi silmekle uğraşan Odin'e döndü. ''Ateşkesi yenilemek için başka bir zaman tekrar görüşelim. Ayık gelmeye çalış.''

''Sarhoş olduğumu söyleyen kim?'' Odin saçma gülüşlerinden biriyle kendi kendine gülerek, elini kızıl-kahve saçlarının arasından geçirip üstüne çeki düzen vermeye çalıştı. ''Freya beni böyle görürse önce testislerimi, sonra da kellemi alır.''

''İşte bunu kesinlikle kaçırmak istemem.''

Zeus'un alaycı sesine Odin gözünü kısarak ters bir bakış attı. Motorcu ceketinin önünü düzelterek, kemerinin yerinde olmasına rağmen yine de tokasının önde durmasını sağlayıp, saçlarının üstünden bir kez daha geçti.

Mısır'ın GözüΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα