6.2 Part☆A.K.O

6.4K 363 9
                                    

Kazadan 1 hafta sonra

Yakut erkenden kalkarak lisesine gitmek için hazırlandı . Tüm arkadaşları ilk haftadan stajına başlamışken bir hafta evde topallayarak pineklemişdi. Arada Esra canı sıkıldıgından kısa süreli ugrayarak konuşmuşlardı.

Esra genelde üç gün gittigi stajdan nasıl kısa sürede bıktıgını anlatmıştı . Yakut çok merak ediyordu . Bu zamana kadar hiç iş hayatına girmemişdi . Hevesini aldıktan sonra sıkılma ihtimalini dahi göz önüne alabilirdi .

Kaza gününü hatırladıkça sinirleri yerinden oynuyordu . Okul kıyafetlerini dolaptan çıkararak hızla üzerine geçirdi . Okul pantolonunun yenisini önceden Esra gelirken almıştı. Telefonunuda tamircide yaptırmıştı . Parası olmasına ragmen yenisine ihtiyaç duymuyordu bu telefonuna alışmıştı. Saçını bilegindeki tokayla bagladı . Merdivenleri hızla indi . Girişteki askılıktan çantasını alarak spor ayakkabılarını giydi . Kapıyı defalarca kitleyerek kapıdan ormana dogru ilerledi .

Staj olmasaydi Esra almaya gelecekti ama gelemedigi için taksi çagırdı orman yolunun bitimine kadar yürüdü kısa süre sonra gelen taksiye hızla binerek okulun adresini söyledi .

Staj işlemleri için ilk bölüm hocalarına daha sonrada müdüre ugradı . Özel okulların genelde düz lise olması gerekirken bu lisede bazı bölümler vardı . Yakutta yöneticilik okuyordu .

Müdüre çalan kapıya bakmadan gür bir sesle "gel" dedi . Yakut masanın hemen önüne kadar yürüdükten sonra müdüre sadece odasında evrak işleri ile ilgilenirken taktıgı kalın çerceveli boynuna asılı gözlüklerini çıkardı "bu zamana kadar neredeydin de aklına yeni geliyor . Sendeki bu sorumsuzluk nedir ? Raporlu olsan dahi işinin peşinde koşman gerekir" dedi .

Keşke sende biraz anne olarak sorumluklarını alsanda neden raporlu oldugumu bir kere sorsaydın . Bunu yüzüne karşı söylemeyi ne çok isterdi ama söylediginde bir şey degişmeyeceginden korktu . Babası bu aileyi ayakta tutan kişiydi . Bir şey istemeden dile getirmeden annesininde kendisininde sıkıntılarını hemen anlardı .Evin diregi gidince ışıklar sönermiş .

Babası öldügünde annesi zengin hayatının biteceginden korktu . O lüks magazalardan marka kıyafetler alamayagından , zengin sohbetlerine katılamamaktan , dışlanmaktan hepsinden korktu .

Annesini para için babası ile evlendigi gerçeginden ne kadar kaçsada babasının gecelere kadar mesai yapıp çalıştıgında bir kere dahi merak etmediginde her görüşünde bir kere daha yıkıldı .

Gerçekler acıtır derlerdi denilenle yetinmediler bu kıza yaşattılar .

"Geldim ve bir haftanın büyük bir kayıp olmayacagı düşünüyorum" gereksiz yere sesini yükseltmişti . Içinden sakin ol diyerek kendini uyarsada uygulamada başaramıyordu .

Genç kızın annesi önündeki dosyaları kenara itti "neresini anlayamadın . Staj için okulumuzun ayarladıgı şirketlerin hepsi artık ögrenci istemiyor " sinirlendikçe sesini yükseltiyordu . Önemli olan okulun saygınlıgıydı.

Eline aldıgi listeye uzun bir süre göz attı ve bir yerde takılı kaldı " bir şirket var ama " müdüre anlatmak için dogru kelimeleri bulamadı ve tıkandı.

"Bu şirkete gidebilirim o zaman ne güzel işte aması ne olabilir ki"? Genç kız masaya iki elini koyarak annesine dogru egildi . Ne söyleyecegini oldukça merak etti .

Annesi elindeki dosya kagıdını masaya bıraktı ve işaret parmagını listede bulunan şirketlerin sonuncusuna koydu .

Meraklı bakışları ile annesine baktı .

"Seni oldukça zorlayacaktır çünkü bu normal bir şirket degil" .

Yıldızın rengini degiştirin . Turuncu oldugunda daha güzel duruyor 😘😘. Yorumlarınızı bekliyorum.

Aşkın Kuralı Olmaz (tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin