LXXV

846 44 3
                                    

"--Rebecca!?"
Ma intorc si il vad pe Xavier. O suvita din parul sau ii cade pe frunte. Privirea acestuia trece de la Rebecca la Sin iar mai apoi la mine. Isi lasa gemantanul sa cada pe jos si isi strange mainile la piept, incordate.
"--Xavier? Ce faci aici? Parca trebuia sa vii peste doua zile." Rebecca pare surprinsa dar nu este absolut deloc rusinata ca ii poarta tricoul iubitului meu.
"--Ce fac aici?! Am zis sa-i fac si eu o surpriza iubitei mele, pe care nu am mai vazut-o cam de aproape o luna dar o gasesc in apartamentul altui baiat! Asta fac eu aici!"
Ma uit atent la reactiile lui Sin. Cand aude ce spune Xavier, ochii lui i se largesc putin, de parca in sfarsit isi da seama ce a facut si se uita la mine. Sper ca vede dezamagirea de pe fata mea.

Ma uit la Xavier si ii prind privirea in a mea. Ii fac semn cu ochii cu "Plecam?" iar el aproba. Ma uit inapoi la Sin si ii zic pe un ton indiferent:
"--Eu am plecat de aici. Sper sa ai o zi de nastere grozava."
"--Kay, iubito, stai!"
Dar nu am stat. Mi-am luat talpasita de acolo cu Xavier in spatele meu care doar s-a uitat cu dispret la iubita lui. Sin nu m-a oprit. Nici macar n-a zis un cuvant. Nici un "Imi pare rau!". Nici n-a incercat sa se justifice! Sa spuna macar ca nu e ceea ce pare! Nici..
"--Kay? Esti bine?" ma intreaba Xavier. Inspir adanc si ii murmur un "da".
"--Hai sa mancam ceva. Platesc eu."

Dupa ce iesim din mini restaurantul in care am mancat, o luam usor la pas spre urmatoarea destinatie. Aeroportul, pentru a pleca inapoi acasa.
"--Ce zici sa plecam de aici?"
Vocea lui Xavier ma scote din gandurile mele si, ca o neatenta ce sunt, ma impiedic. Desigur, daca nu erau bratele brunetului de langa mine ca sa ma prinda.
"--Poftim?"
"--Pai nu stiu.. Adica, daca stam sa ne gandim, amandoi am fost inselati. Deci o mica excursie intr-un oras in care nu a fost niciunul dintre noi. Ce zici?"
"--Nu stiu.."
"--Te roooog"
"--Ah bine!"
"--Unde vrei sa mergem?"
"--Pai.. Eu am vrut sa merg dintotdeauna sa vizitez Veneția."
"--Atunci hai! Platesc eu avionul."
"--Nu trebuie.."
"--Ba da, pentru ca vreau eu. Hai!"
"--Ok."

Pai.. Ce sa zic? Venetia, vezi ca venim!

Two SmokersWhere stories live. Discover now