15.Bölüm-Büyük Karmaşa! İmkansızın İmkanı!

56 3 0
                                    


-Efendim neden böyle kurak bir yerde yaşamımızı idame ettirmek zorundayız?
-Elimden gelen buydu. Çevrene bir bak Hypnos ne görüyorsun?
-Acı! Ölüm! Göz yaşı! Çevremde yalvaran insanları görüyorum. Hilekar ve düzenbazlar. Yaptıklarından, yaptıklarının sonucundan korkuyorlar. Hangi yöne gideceklerini bilmiyorlar; çünkü gittikleri her yön aynı yere çıkıyor. Korkuyorlar efendim çok korkuyorlar. Halbuki tüm bunların sebebi kendi seçimleri. Onlar burada cezalandırılmayı seçtiler. Onlar yüce divanın kurullarına bilerek ve isteyerek karşı geldiler. Değersiz yaşamlarını kendileri için değerli gördükleri mücevherler, yalanlar ve ihanetler süsledir. Bu yüzden buradalar! Bu yüzden acı çekiyorlar; çünkü hakkettiler. Şimdi sevgili efendim hepsini anlayabiliyorum ama sizin bu kahrolası yerde ne işiniz var anlayamıyorum.
-Seçimler Hypnos aslında her şey seçimlerle ilgili. Bana seçme hakkı bırakmadılar. Kardeşim Zeus gökyüzüne sahip oldu. Tüm evreni kaplayan o güzel mavi gökyüzüne... Şimşekler onun öfkesinin göstergesiydi. Yağmur ise bereketti. Onun inançları onu tanrıların tanrıları olma yolunda gün be gün ilerletti. Poseidon ise denizlerin sahibi oldu. Fırtınalı bir günde gelen dalgalar şiddetin ne denli yakınında olduğunu gösteriyordu. Ben ise yer altının efendisi oldum. Böylesi daha kolay olmuştu. Çevrene bak Hypnos benim kötü olmak için çabalamam gerekmiyor. Tüm bu insanlar aslında adaletin ne denli gerekli olduğunu gösteriyorlar. Acı çekiyorlar can çekişiyorlar çünkü bana değil birliğin emirlerine seçilmişlerin seçilmişlerine karşı çıktılar. Onlar kaderin kurbanlarıydılar.
-Tıpkı bizim gibi...
-Hypnos sen ve Thanatos bu ölüm yolunda benim kölelerim değil kadim dostlarımsınız. Birlik her törenine beni de davet ediyor. Kardeşim Zeus aralarında bulunmam için her seferinde bana diller döküyor. Bunu neden istiyor biliyor musun Hypnos? Kötülüğün körüklenmesi için uğraşılmasına gerek yoktur. Sevgili kardeşim Zeus varlığını benimle kutsamak istiyor. İyiliği kötülüğün efendisi Hades'ten daha yüce gösterebilecek bir güç yoktur. Ölüm ile tüm ölümsüzlere gizliden çağrıda bulunmak istiyor. Ben Yüce Zeus'um ve bana karşı geldiğinizde yanınız bu adamın yanı olacaktır.
-Efendim siz kötülüğün içindeki pırlantasınız. Ne denli değerli olduğunuzu biliyorsunuz. Afedersiniz haddimi aştım.
-Hypnos, önemli değil ama söylesene bana pırlantanın değerini belirleyen nedir? Pırlanta önemsenmeyen bir taş parçası olduğunda hala değerli sayılır mı? Ölümsüzlüğümün katlanılabilir yanı Persephone... Ona böyle bir gelecek bırakmak istemiyorum. Böyle bir gezegende büyüsün istemiyorum. Okyanus'un tüm maviliğine rağmen ona kalan dibindeki çamur. Bu onun tüm düşlerine bir hakaret. Söz ver bana Hypnos zamanım sonlandığında ona sahip çıkacaksın! Onun yanında senin olmanı istiyorum. Varlığın ile ne olursa olsun onu korumalısın. Benim kader yoldaşım olduğun gibi tek değerli varlığımın da yanında olmalısın. Söz ver bana!
-Efendi Hades o nasıl sözler! Kızınız benim yoldaşımdır. Parlayan gülüşüyle Persephone her daim benim canımdandır. Sizin kızınız kendi kızım kaderim yol arkadaşımdır. Tıpkı size olduğu gibi sizin kızınıza da sonsuza kadar bağlılık yemininde bulundum. Bağlayıcılığını biliyorsunuz. Ben ve kardeşim Thanatos sonsuza kadar sizin emrinizdeyiz; lakin böyle cümleler size yakışmıyor. Sizin ölümsüzlüğünüz varlığınızın en daim kanıtıdır. Bu şekilde beni üzmeyin lütfen.
-Biliyorum Hypnos zamanımın dolduğunu hissediyorum. Benim zamanım dolduğunda birlik en büyük hedefini gerçekleştirmiş olacak. Ölümü yenmek bir tanrının yapabileceği en güçlü olay olacak. Sözlerine güveniyorum Hypnos. Kızımı sana emanet ediyorum.
-Kızınıza sonsuza dek bağlı kalacağım efendim. Tıpkı size bağlı kaldığım gibi... Tüm kalbim bedenim ve ruhumla...

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Geçmişin Hediyesi (3.Sezon) ⚔️ BittiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin