Yalnız Kalan, Yarım Kalır

150 8 15
                                    

Her zamanki gibi önce Leyla kalkar; kahvaltı hazırlar herkese. O daha mutfaktayken Selim gelir.

-Günaydın yenge.

-Günaydın.

-Yenge, bugün arkadaşım gelecek. Umut için.

-Nasıl yani?

Tam o sırada kapı zili çalar. Selim, saate bakınca onun geldiğini anlar ve hızlı adımlarla gidip kapıyı açar. Leyla da merakla arkasından gider.

Kapıyı açtığında Selim, Melek'i önce yengesiyle tanıştırır.

-Yenge bu arkadaşım Melek. Umut'a bakmak için geldi. Melek, bu da benim yengem; Leyla.

-Memnun oldum.

-Ben de memnun oldum Melek.

Selim, Melek'i içeriye alır. Daha kapının önündeyken merdivenlerden ayak sesi gelir. Selim arkasını döndüğünde Ayhan ve Umut'un aşağı indiklerini görür.

-Zamanlama mükemmel. Bak Melek, bu da benim abim, Ayhan.

-Aaaaa.. Melek gelmiş. (Koşarak sarılır Melek'e) Hoşgeldin. Beklemiyordum habersiz güzel bir sürpriz oldu.

Bu tanışık hallerini görünce Leyla çok şaşırır. Önce Selim'e bakar, sonra Umut'a dönerek,

-Nereden tanışıyorsunuz Umut?

-Melek babamın yakın arkadaşı. Ayrıca psikolog Aslan varya onun da çok yakın dostu. Tanıştırdılar bizi. Hatta annesi benim kankam.

Melek, annesini hatırlayınca yüzü düşer. Bu burukluk ortamdaki herkes tarafından anlaşılır. Ayhan, ortamın havası değişsin diye konuyu değiştirir.

-Merhaba Melek Hanım. Yani Aslan'ı da tanıdığınıza göre size güvenebiliriz. Gelin salona geçelim. Hepimizi tanımış olursunuz.

Salona geçerken Ayhan konuşmasına devam eder.

-Aslında Selim'in kısa sürede güvenilir birini bulacağından şüpheliydim çünkü Umut benim tek yeğenim. Hem de ilk göz ağrım.

-Anlıyorum. Böyle düşünmeniz gayet normal. Umut gerçekten çok değerli benim için. Benim annemin uzun zamandan sonra yüzünü güldürmüştü. Yani bana güvenebilirsiniz. Bu işin eğitimini de aldım. Sınıf ve anaokulu öğretmenliği yaptım ayrıca çocuk hakları için dernekte birçok etkinliğe katıldım hatta düzenledim.

Leyla duyduklarına sevinir. En azından hamilelik süresince ondan birçok bilgi öğrenebilir. Bebek ve çocuk gelişimi ile ilgili. Tabii Ayhan'ın da aklından geçen ilk düşüncelerdir bunlar. Selim, ona odaları göstermek için kalkar ve beraber evi gezerler. Leyla kahvaltıyı hazırlamaya devam eder. Ayhan ve Umut ise mutfağa geçer.

*
Aslan uyanır uyanmaz saate bakar. 9 olduğunu görünce Melek'in çoktan uyanmış olduğunu geçirir aklından. Aşağı indiğinde evde sessizliği farkeder ve o zaman hatırlar dün akşamki mevzuyu. Melek, Selim'in evine gitmiştir. Ama Aslan, içinde bu iş mevzusunu o kadar büyümüştür ki... Aklı onu "Melek, Selim'i seçti. Seni değil." düşüncesine kadar getirmiştir.

Kendi kahvaltısını hazırlar. Çay dinlenene kadar kıyafetini değiştirmek için yukarı çıkar. Dolaptan aldığı, Melek'in en sevdiği mavi gömleği giyer. "Sen yoksan sevdiklerin benimle olsun." Aşağı inip masaya oturur. Kendine doldurduğu bir bardak çayı ancak bitirir. Hiç iştahı yoktur. Kalkıp işe gitmeye karar verir.

*
Evi dolaşana kadar kahvaltı hazır olur. Melek'i de davet edip kahvaltı yaparlar. Leyla, Melek'i daha iyi tanımayı kafaya koymuştur. Sofrada tanımak için birçok soru sorar.

Gözistan [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin