Emma

14 2 0
                                    

Emma zalapala po dechu. "Díky, Amy." Amy kývla a všichni se rozběhli ven z lesa. Susan letěla nad stromy a dívala se na běžící postavy. Studený vítr jí narážel do křídel. Vlastně nejen do křídel, ale všude na těle. Byla jí ukrutná zima, i jako ptákovi. Letěla trochu níž, aby slyšela jejich konverzaci. "Abee?! Co to mělo znamenat?!" Abe se v běhu otočil na Emmu, které nebezpečně hořeli ruce. "Já nevím! Chtěl jsem vám to ukázat!"
"Vždyť stejně v podstatě nic neřekli!" Millard běžel vepředu a občas na ostatní musel čekat. "Millarde! Neběhej tak rychle!" Millard, ale ostatní neposlouchal a běžel dál. Studený sníh je mrazil na povrchu nohou. Po chvíli doběhli do města, kde se na chvíli zastavili aby popadli dech. Stejně je muži nehonili. Momentálně byly mimo čas. Všichni se opřeli o všechno co bylo v blízkosti a snažili se vydýchat. Susan se snesla na zem a proměnila v člověka. Beze slova přišla k Abeovi a dala mu pěstí. Abe spadl na studenou zem. "Co to...? Za co jsem si to zasloužil?!" Susan se nad Abeem vztyčila a podívala se mu do očí. "Můžeš mi vysvětlit co sis myslel?! Co bychom dělali kdybysme neměli Amy?! Nechali by jsme se zabít?!" Abe se opřel o zem a zvedl se. "Klid jo? Chtěl jsem vám to jenom ukázat!" Zařval. V tu chvíli všichni zmlkli. Susan dala ruce v bok. "Chováš se jako malej!" Susan už už chtěla jít, ale někdo jí chytil za paži. V tu chvíli kdy se jí paže dotkla začala se jí pálit ruka. Zařvala a Emma jí pustila. Susan spadla na kolena a chytila se za ruku. Podívala se na ní. Měla propálený kabát. Ruku měla krvavou a na některých místech jí vyrašily puchýře. Susan se s otevřenou pusou podívala na Emmu. Stála nad ní a povýšeně se na ní koukala. "Co si to udělala?! Co sis myslela?!" Susan ztrácela hlas. Emma si vedle ní klekla. "Nech Abea na pokoji, jasný?" Susan jí neodpověděla. Chvíli nikdo nic neřekl. Po nějaké době Emma ztratila trpělivost a znovu chytila Susan na paži. Na tom místě kde jí popálila. Zmáčkla jí paži tak silně, že jí skoro zlomila. Susan začala řvát. Lidi se začínali dívat ven. Přitahovali pozornost. "A dost! Pusť jí! Hned!" Zařval Millard na Emmu. Emma se na něj podívala a Susan pustila. Susan zalapala po dechu. Amy k ní rychle přiběhla. "Jsi v pořádku?" Susan si stiskla ruku nad ránou a podívala se na Amy. Neodpověděla. Hugh a Horác se taky k Susan sehli. Ptali se jí na to samé co Amy, ale Susan nebyla schopná odpovědět. Bolest z popálené ruky, už jí píchala po celém těle. "Emmo, co to do tebe vjelo?! Taková nejsi ty! To není ta Emma, kterou znám!" Emma se pousmála. "Ta kráva si to zasloužila." Usmála se, ale byla jediná. Millard se díval jejím směrem. "Jdi se bodnout." Řekl a šel taky za Susan. Černookou dívku potěšil jejich zájem o ní. Emma prohodila rukama. "Proč se jí zastáváte?! Praštila Abea!" Amy se zvedla a přišla blíž k Emmě. "Nechci nic říkat, ale Abe si to zasloužil. A i kdyby to udělala víckrát, rozhodně si nezasloužila tuhle bolest." Emma jenom otevřela pusu, ale nic neřekla. Potom jí zase zavřela. Abe tam celou dobu stál, a jenom to celé sledoval. Neřekl ani slovo. Hugh a Millard pomohli Susan vstát. Susan se na Emmu nepodívala. Neměla proč. V tu chvíli mohla udělat jediné, zbavit se té ukrutné bolesti.





Do sirotčince přišli asi v půl 3 ráno. Susan vystoupala po schodech. Chtěla jít do koupelny. "Susan?" Otočila se na Amy, která šla za ní. "Ano?" Amy přišla blíž. "Bolí to hodně?" Susan kývla. "Ano, hodně." Amy nasucho polkla. "Tak to doufám, že tě to už potom nebude tolik bolet." Susan se usmála. Amy jí úsměv oplatila. Chtěla už jít do koupelny, ale zastavil jí Amyin pohled. Stála před svým pokojem. "Co se děje?" Susan už si potřebovala ruku umýt a snažila se konverzaci rychle ukončit. "Emma není taková. Vážně ne." Na to neměla černooká dívka co říct a tak jen pokývala hlavou a řekla: "Dobrou noc, Amy." Amy se usmála. "Dobrou noc, Susan." A poté se za ní zavřeli dveře.





Susan si umyla ruku studenou vodou. Neskutečně to pálilo a Susan se musela hodně držet aby nezačala řvát. Kdyby začala řvát, všechny by vzbudila. Poté si ruku ovázala obvazem a lehla si do postele. Nestihla se ani převlíct, když jí dnešní události uspali.

The Bird Where stories live. Discover now