4

2K 118 18
                                    

Bir süre orda oturdular ve hiç konuşmadılar,bu sessizliği Nadia böldü. "Bana ne zaman birşeyelri anlatacaksın? Kafamda birsürü soru dönüyor" Newt ona döndü "Yarın burayı sana gezdireceğim ve anlatacağım çok sabırsızsın"

"Buraya neden gönderildik veya kim gönderdi?" çocuk moreli bozuk bir şekilde gözlerini yere çevirdi "Bilmiyoruz,kimse bilmiyor ama biz onlara yaratıcılar diyoruz" yaratıcıları,düşündü kız. Peki neyin yaratıcıları?

Önündeki ağaçlardan birinde kırmızı bir ışık gördü hava karardığı için daha da belli oluyordu,o hareket ediyordu "Oda ne?!" dedi Nadia korkarak "Nadia sakin ol,o bir bıçak böcek, yaratıcılar onlarla bizi izliyorlar"

"Neyin yaratı-" havanın da karanlık olması ile bir anda kopan gürültü yüzünden Nadia yerinden zıpladı,ardından da kulakları tırmalayan bir sürtünme sesi gelmeye başladı.Deprem oluyor gibiydi,Nadia ayağa kalktı ve ormandan çıkıp etrafa baktı, Newt'te yanına gelmişti.Gördüğü şeyle ağzı açık kaldı.Pencereden gördüğü o kocaman taştan duvarlar zeminde kıvılcım ve toz çıkararak sağdan sola doğru kayıyordu,Nadia bu imkansız diye düşündü ama daha bura hakkında bir şey bilmiyordu bile.

Şaşkınlık ve korku karışımı bir ifade ile Newt'e baktı "Korkma sadece kapılar kapanıyor!" Nadia duraksadı,ilk etrafına baktı ve birden fazla kapı olduğunu gördü sonra o taş duvar bir kapı mı ki kapanıyor diye sorguladı, ne yani burası onları hapsetmek için olan bir hapishane falan mıydı da kapılar kapanıyordu? Burası neresiydi böyle?

Kapıların tamamen kapanmasından sonra bütün kapılara baktı ve "Vay canına" dedi "Alby burda olsa bunun normal olduğunu söylerdi. Sende yakında alışırsın" devam etti "Beni burda bekler misin? Alby ile konuşmam gerekiyor senin nerde kalacağını soracağım" Kız kafasını salladı ve Newt'in gidişini izledi o sırada kafasını kaldırıp taştan duvarlara baktı o kadar şaşırtıcıydı ki kapanması,hala şok içindeydi. Oranın arkasında ne vardı acaba?

Arkasından gelen ani "Merhaba!" sesi ile yine yerinden zıplayan kız arkasına döndüğünde mavi gözlü ve tombul yanaklı, muhtemelen 12,13 yaşlarında bir çocuk ile karşılaştı. "Aaa merhaba?"
"Sen yeni çaylak olmalısın, ben Chuck kayrana hoş geldin" elini uzattı küçük çocuk.

Kız elini sıktı ama bir şeye takıldı kayran mı? Elini geri bıraktı "Kayran mı?buraya kayran mı diyorsunuz?" tombul çocuk şaşırarak baktı "Sana söylemediler mi?" kız kafa salladı "Ah lüle kafalar,evet buraya kayran diyoruz ve sende burdaki tek kızsın" Konuşmasının garipliğinden kız gülümsedi ve devam etti "Evet bunu biliyorum Chuck, Chuck dı değil mi?" çocuk kafa salladı "Evet ben Chuck" kız gülümsedi "İyi, tanıştığıma sevindim Chuck" Chuck kafasını salladı "Bende,bende" dedi.

O sırada Newt geldi "Hey Chucike,bakıyorumda Nadia ile tanışmışsın" Chuck tekrar şaşkınlık ile Nadia ya baktı "İsmin Nadia mı? Ah ne kadar da güzel..." yüzünü buruşturdu ve Newt'e baktı "En azından Chuckie'den iyidir" Newt söylenerek "Hadi yatağına Chucike" çocuk tombul yanaklarını daha da şişirdi ve "Peki" diyip ilerlemeye başladı.

"Şimdi,sen kız olduğun için çiftlik evinde bugün kaldığın oda da uyuyacaksın ve..." duraksadı "Gece sakın odandan çıkma" Newt bunu o kadar ciddi söylemişti ki Nadia çiftlik evi ismini sorgulayamadı bile "Tamam"
"Hadi gidelim" çiftlik evine doğru ilerlemye başladılar.

Eve girdiler,tahta merdivenlerden yukarı çıktılar ve odaya girdiler "Tamam Nadia kayranda ki ilk gününün sonuna geldin sana iyi geceler" gitmek için arkasını döndü ama Nadia ona seslendi "Newt..." çocuk geri döndü "Evet?"
"Neden odadan çıkmamalıyım?"

Newt yutkundu. Bunu anlayabilmişti birşey saklıyordu "Çünkü sen bir kızsın, tek kızsın bu senin için güvenli olmaz..." Nadia yere bakarak kafa salladı ama çocuğun birşey sakladığı belliydi "Anladın mı?" kız kafasını salladı "İyi geceler Newt" kız yatağa doğru gitti,Newt kapıyı kapatmadan "İyi geceler Nadia" dedi. Odayı derin bir sessizlik kapladı...

Labirentteki kızWhere stories live. Discover now