2.Bölüm

71 27 46
                                    

Onlara doğru yürürken beni fark ettiler
Emir, "Oha kanka bu ne hal saçlara bak aynı amazon kadınlarına dönmüşsün" dediğine göz devirerek Volkanın yanına geçtim
Mert, "Harbi Bacımsu noldu sana "

Bacım su ne ya "Geç kaldım"

Emir,"Hee anladım Mert biz bunu nasıl düşünemedik lan"

Volkan ,"Gerizekalılar , mal mısınız oğlum başka bir nedeni olsa söylerdi"

O sırada hoca derse girdi yani Matematik hocası sıkılıyorum bu hocadan ya hiç bir şey de anlamıyorum  . Selam verdikten sonra bizimkileri dürttüm "Bana bakın len uyuyorum ben hoca bakarsa falan beni dürtün " Emir tamam der gibi başını salladı . En arka sırada olduğum için şanslıydım Birde yanımda Volkan olduğu için çünkü o kalıplı olduğu için beni saklayabilecekti . Gözlerimi kapattım ve derin uykuya daldım .

Gözlerimi açtığımda huzursuzca kıpırdandım çünkü Matematik Hocası basımda dikiliyordu! Ne diyeceğim şimdi Volkan da beni koruyamamıştı Volkana kaçamak bir bakış attım özür dilercesine eğdi başını .

"Evet Esra Karaman durdun durdun bu günü buldun ha?"

Allah kahretsin! Ne yapacağım şimdi ben ? "H-hocam...Şey özür dilerim" hoca hiç sözümü dinlemeyip devam etti "Hiç boşuna kendini yorma Esra müdürün yanına derhal!" Bağırmasıyla irkildim arkadaki kızlar gülüşüyordu Emir onlara "Gülmeyin abe gafurlar!" diyordu tutamıyorum sanırım kendimi ah hayır hayır . Ağzımdan bir kıkırtı döküldü hoca tek kaşını kaldırıp gözlerini bana sabitledi "Eğleniyorsun birde Tamam Karaman eğlen ama birazdan ben eğleneceğim!" hemen gülmeyi kestim sınıftakiler hür dikkat bana bakıyordu açıkçası utanmıştım azıcık

Volkan hocaya dönerek "Bağırma" dedi sakince inanamıyorum Volkan hocaya karşı mı geldi?! Hoca bu sefer Volkana döndü " Bak bak bak Volkan bey hocaya karşı gelmek ha? Sende müdürün odasına!" Gözlerim şaşkınlıkla büyüdü Volkanın ceza almasını istemiyordum "Hocam...Şey Volkanın bir suçu yo-" aniden sözümü kesti "Kes sesini! , yeter bu kadar terbiyesizlik ikinizde odaya !"

İkimiz sıradan kalkarken Emir ve Mert de ayaklandı  ikisinede ne yapıyorsunuz siz dercesine bakış attım hiç aldırmadan ayaklandılar.

Hoca, " Siz nereye ?" dedi Emir söze atladı "Bu güzel anı arkadaşlarımızla paylaşmazsak olmaz Hocam" Emirin söylediğine inanmayıp önüme baktım şimdi bunlar benim için Müdürün odasına mı geliyorlardı? Ah hayır bu olamaz benim yüzümden hepsinin başı yanacak "Emir ve Mert arkadaşlarınızı satmayıp benden güzel bir bravo aldınız hadi bakalım yürüyün"

Müdürün odasına vardığımızda hocaya yalvaran bakışlar attım ama işe yaramadı kapıyı çalıp içeri girdik
Müdür kaşlarını çattı "Hocam bir sorun mu var?" başını sallayıp bize baktı "Evet Hocam siz bunlarla ilgilenin bende sınıfa bakacağım "
Hoca odadan çıktı ve kapıyı sertçe vurdu Müdür, "Pekala sorun ne çocuklar" direkt söze atladım "Hocam ben derste uyuya kaldığım için hoca bana kızdı bunların hiç bir suçu günahı yok onlara lütfen ceza vermeyin" Mert tam konuşacaktı ki koluna cimcik attım.

Müdür,"Peki siz çıkın ben özel konuşacağım Esrayla" Emir,"Ama hoc-" müdür sert sesiyle "itiraz istemiyorum" dedi. Hepsi birlikte odadan çıkarken Volkana baktım yüzünden perişanlık akıyordu .

Müdür, " Esra kızım seni severim bilirsin şimdi bu yaptığının cezası var ama o kadar saçma bir sebepten ceza almanı istemiyorum. Olabilir uyuya kalmış olabilirsin belki başın ağrıyordu yani normal bir şey ama Serdar Hocanın da yaptığı affedersin birazcık öküzlük olmuş yani düşünmemiş bile sen onun kusuruna bakma sana herhangi bir ceza vermeyeceğim hocana da ileteceğim merak etme" Ne? Müdür Serdar hocaya öküz mü dedi ? Allahım şükürler olsun birisi beni anladı "Teşekkür ederim Hocam çok sağolun"

"Rica ederim, bir daha tekrarlanmasın lütfen " başımı salladım ve odadan çıktım bizimkiler çökmüştü şunlara bir şaka yapsam yeridir. Çıktığımı gördüler ve yanıma geldiler Emir," Kanka noldu ?" yüzümü astım ağlayacak gibi yaptım kendimi Volkan, "Kahretsin ya ceza verdi değil mi?" başımı salladım ya çok üzüldüler biraz daha sürdüreyim bari

Mert, " Abi yok ya ben gidip cezayı kendime aldıracağım" mert kapıya doğru adım atarken bileğinden yakaladım "Dur dur şaka yaptım size ceza falan almadım" Volkan kısa bir iç çekişten sonra Emir devreye girdi "Şaka mı biz burda senin için Delirdik senin yaptığına bak hiç mi bizi düşünmedin Esra" işi dalgaya vuracak sandım ama konuşmasında gayet ciddiydi

Mert, "Gerçekten Esra delirdik senin için kusura bakma ama ben Eski Esrayı istiyorum " Ne? Şimdi bunlar şaka da değil e geri zekalı Esra ne diye şaka yaparsın ki ya şimdi küstü bunlar benimle Volkan," Pes doğrusu " dedi "Ya ben size küçük bir şaka yapmıştım küsmeyin hemen " dedim üzgünce bakışlar attım Mert, "Küsmek mi? Ben dostluk bağlantımı kopartıyorum senden Esra" Ne? Aptal bir şaka yüzünden benimle dostluklarından vazgeçiyolardı Emir " Aynen kanka gel gidelim demek ki değerimiz bile kalmamış gözünde" E şimdi noluyor be! Aptal bir şaka yüzünden benden ayrılıyorlardı ben alttan alırlar diye düşünmüştüm neden böyle yapıyorlar ya ? Hepsi birlikte bana arkasını döndü ve yavaş adımlarla yürümeye başladılar gözlerimden yaşlar akıyordu feci derecesine duygusala bağlamıştım şurda oturup Müslüm Gürses dinleyebilirdim . birden durdular ve bana doğru döndüler Volkan ağzını araladı "Ve şunu unutma ki Esra ... Biz sana şaka yaptık!" Ne? Şaka mı ? Hepsi birden bana doğru yürüdüler kaşlarımı çattım Mert bebek edasıyla " Oy çen ağlıyomuçun yeyim ben şeni yeyim"

Emir, " Hahahahah nasıl da ağlamış ya kıyamam" hepsini öldürürcesine bakışlar fırlattım "Çok komik ha-ha-ha lan olum az kalsın şurda oturup müslüm gürses dinleyecektim" Volkan bir kolunu omzuma atıp yanına yaklaştırdı "Müslüm Gürses mi ? Hahahah dinleyeceğiz beraber güzelim" tebessüm edip sınıfa ilerledik...

Merhabalarr biraz geç geldi ama kusura bakmayın işlerim vardı keyifli okumalarr.

Dostluğumuz Bitmeyecek!Where stories live. Discover now